User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: motor yağını çabuk eskitiyor

MEGFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

motor yağını çabuk eskitiyor

s.a beyler getz 1.3 107 bin de marka bir aracım var 102 binde yağını değiştirdim geçen yağına baktım rengi hemen dönmüş çubuk baya gidiyor herhalde F yazan yeri kahve E yazan yeri koyukahve çubuğun sonu simsiyah 5 binde bunu yapmaması lazım değil mi bir tanıdığımın aracı yağı değiştireli 4 5 bin oldu hafif koyulaşmış aklıma motorda kurum var gibi geliyor carbon clean yaptırmayı düşünüyorum üstüne würth motor iç temizleyici atmak isitiyorum yağın markası castrol magnatec 10w40

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aleyküm selam kompresyon testide yaptır bak bakalım her şey yolundamı.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    würth motor iç temizleyici kullanınca içinden çıkanlara şaşırıyorsunuz ama temizleyiciyi koyup çıkardıktan sonra kenarda köşede kalan artıklar yeni yağı bozuyor diye duymuştum. temizleyici kullanırsanız bir sonraki bakımı normalden erkene alın.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağın siyah olması demek yağın görevini yapmış olması anlamına gelir.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ oraya konduktan sonra her türlü görevini yapacak da siyah olması içinin kirli olması anlamına da gelebilir bence. bu yüzden motor temizleyici vs kullanılır.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bence bir ustaya göster.yağ filtresi ve yağı yeni değişen bir araçda olmaması gereken bir olay.

Yağı değişirken aracın başındamıydınız bazıları hiçbirşey yapmayıp tamam diyor yağı değişti diyor şahit oldum çünkü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağın siyah olması demek yağın görevini yapmış olması anlamına gelir.
    öylede 5 binde bir yağ değiştiriyorum 1.cc 2. würth 3. bütün filtre yağ değiştirip bakımını yapmak böylelikle sanırım kıyıda köşede kurum pislik kalmaz bide bu araçlarda benzin filtresi değişiyor mu? depo içinde olduğu için değişmez filan diyorlar ama bana pek inandırıcı gelmedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    würth motor iç temizleyici kullanınca içinden çıkanlara şaşırıyorsunuz ama temizleyiciyi koyup çıkardıktan sonra kenarda köşede kalan artıklar yeni yağı bozuyor diye duymuştum. temizleyici kullanırsanız bir sonraki bakımı normalden erkene alın.
    siz hiç kullandınız mı benim araç benzinli dizellerden belli bi pislik çıkıyor benzinliden pek birşey beklenmiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bir ustaya göster.yağ filtresi ve yağı yeni değişen bir araçda olmaması gereken bir olay.

Yağı değişirken aracın başındamıydınız bazıları hiçbirşey yapmayıp tamam diyor yağı değişti diyor şahit oldum çünkü
    araba bir hyundai servisine gidiyor oraya güvenmiyorum ama diğer ustama 2008 den bu yana güveniyorum ustalığı herzaman ağzımı açık bırakmıştır konya da böyle usta bulmak hakikaten zor ama istanbul ankara izmir kocaeli antalyada belli noktalar vardır onlar kazanır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ oraya konduktan sonra her türlü görevini yapacak da siyah olması içinin kirli olması anlamına da gelebilir bence. bu yüzden motor temizleyici vs kullanılır.
    yüksek devir kullanımı buna etken mi ***** daha çabuk eskiyecek yüksek devirde min 3500 devir de kullanıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MEGFB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz hiç kullandınız mı benim araç benzinli dizellerden belli bi pislik çıkıyor benzinliden pek birşey beklenmiyor
    ben bir önceki bakımda kullanacaktım, fakat dediğim gibi yeni yağı bozma meselesinden dolayı kullanmadım. sonra gereksiz evham yaptığımı düşünüp yoluma devam ettim

yüksek devir kullanımı buna etken mi ***** daha çabuk eskiyecek yüksek devirde min 3500 devir de kullanıyorum
    aslında tam tersi,aşırı düşük devirde kurum bağlar, yüksek devirde kurum olmaz diye biliyorum. bence yağın rengi dışında herhangi bir şikayetiniz yoksa elletmeyin derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bir önceki bakımda kullanacaktım, fakat dediğim gibi yeni yağı bozma meselesinden dolayı kullanmadım. sonra gereksiz evham yaptığımı düşünüp yoluma devam ettim

sizin araç dizel mi

aslında tam tersi,aşırı düşük devirde kurum bağlar, yüksek devirde kurum olmaz diye biliyorum. bence yağın rengi dışında herhangi bir şikayetiniz yoksa elletmeyin derim.
    bide bu castrol 10 40 eski tip motorlar için mi onu pek anlamadım 106 1.4 de eksiltiyor
    marea 1.6 sx de eksiltmiyor ama her ikisinde renk değişmiyordu bide getze açık hava filtresi takıldığı zman yakıt tüketimi azalıyor varsa sessiz açık hava filtresi öneri?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide bu castrol 10 40 eski tip motorlar için mi onu pek anlamadım 106 1.4 de eksiltiyor
    marea 1.6 sx de eksiltmiyor ama her ikisinde renk değişmiyordu bide getze açık hava filtresi takıldığı zman yakıt tüketimi azalıyor varsa sessiz açık hava filtresi öneri?
    benim araç dizel, castrol edge 5w/40 kullanırım. bakımları 8binde yaparım. gram eksiltme yok.

1*w/40 eski yap diye birşey yok. 10/40, biraz daha kalın yağdır, çoğu benzinli araçta da kullanılır.

araç stok ise en uygun yağ araç kitapçığında yazan yağdır. eksiltme vs varsa farklı problemler vardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim araç dizel, castrol edge 5w/40 kullanırım. bakımları 8binde yaparım. gram eksiltme yok.

1*w/40 eski yap diye birşey yok. 10/40, biraz daha kalın yağdır, çoğu benzinli araçta da kullanılır.

araç stok ise en uygun yağ araç kitapçığında yazan yağdır. eksiltme vs varsa farklı problemler vardır.
    bu problemler dyno ya çıktığı zaman görünüyor mu

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aracımın yağını nezaman değişsem zaten kahve gibi oluyor buda gorevini yaptığından normal bence senin durumunda

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben aracımın yağını nezaman değişsem zaten kahve gibi oluyor buda gorevini yaptığından normal bence senin durumunda
    senin araç kaç km de?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben normalde Motul 300V tam sentetik yağ kullanıyorum. üçüncü ya da dördüncü değişimde würth ya da motul motor temizleyiciyi koyup 7-8 dakika çalıştırıp 20-30 liraya Shell den aldığım yağı koyup 2-3 dakika çalıştırıyorum.sonra da onu boşaltıp filtreleri değiştirip motul koyuyorum.Biraz pahalı ve zahmetli oluyor ama içim rahat.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrttncr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben normalde Motul 300V tam sentetik yağ kullanıyorum. üçüncü ya da dördüncü değişimde würth ya da motul motor temizleyiciyi koyup 7-8 dakika çalıştırıp 20-30 liraya Shell den aldığım yağı koyup 2-3 dakika çalıştırıyorum.sonra da onu boşaltıp filtreleri değiştirip motul koyuyorum.Biraz pahalı ve zahmetli oluyor ama içim rahat.
    bu yaptığınız işleme alternatif olarak cc yapıp würth atıp yağ değişimi yapmak nasıl olur bu işlemi sadece bir kere tekrar edeceğim sonrasında yağ değişimi filtreler de dahil

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)