User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araç çekme mafyası !

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down Araç çekme mafyası !

Bu yaz ayından itibaren çevrenizde ilginizi çekmiştir bir araç çekme furyası başladı.Olaylar artık çığırından çıkma noktasına geldi.İlk önce ataköyde yazın aracım evimin önünden çekildi , hiç bir ihbar vs yapılmaksızın.Bu park ettiğim nokta hiç bir şekilde araçları önleyecek bir nokta değildi.

Ve bu noktada abartısız 60 -70 araba yol boyu park ediyor , çünkü evlerinin önü ve artık site otoparkları yetersiz kaldığında insanlar mecbur yola park ediyor.Bilenler bilir bahsettiğim nokta ataköy big mamastan sinan erdeme kadar giden yolun sağ şeridinin tamamı.Ayrıca , gördüğüm kadarıyla ataköy ve bakırköy ün bir çok yerinde. Ve asıl çekilmesi gereken araçlarada hiç bir müdahele yapılmıyor , özellikle kafalarında belirlenmiş güzergahlar var ve tamamen para toplama amaçlı araç çekimleri bunlar.

Neyse, aracım evimin önünden çekildikten sonra internetten araştırdım ve aracın nerde olduğunu bir kısa mesajla kolayca buldum.Adamlar işi planlamış bile otomatik sistem yaratmış , çünkü kendilerine sektör haline getirmiş.

Fakat ne akla hizmet size gelen sms te otopark ın ismi yazıyor ama adresi bulmak işkence , ne google mapste çıkıyor ne de başka yerde tanımlı , doğru düzgün bir adres yazmıyor.Neyseki civardaki insanlara sorarak zar zor bulduk allahtan bana çok yakınmış , ama bilinmiyen bir yerde birisinin arabası çekilse vay haline tam işkence.Allahtan yakın çevremdeydi.kim bilir başkaları ne sıkıntı çekti.

Sonra gittik otoparka , durup duruken sizin karşınıza çıkan fatura 60tl çekici + 10 tl otopark + 70 küsür lira trafik cezası.İlk sefer olduğu için sesimi çıkarmadan ödedim aldım aracımı.

2 ay sonra bakırköyde yine bir ara sokakta yine bir sürü aracın park ettiği bir yerden aracım çekildi ve üstelik park ettiğim yol üzerinde sonuna kadar yürüdüm , park yasak tabelası yoktu.Neyse yine gittik otoparka sesimizi çıkarmadık aldık aracı.

Bugün yine çekildi aracım. üstelik 5 dakikalık bir işim vardı kültür lisesinde.Her zaman yüzlerce aracın park ettiği bir noktada.Bu kadar kısa sürede nasıl çekildi gerçekten hayret ettim.Ama sabrım taştı.Sorgulamaya gerek yoktu adres yine bilindik nokta ,kültür üniversitesinin yanındaki otopark.

Otoparka giderken yol üzerinde yangından mal kaçırır gibi vızır vızır çekiciler gördüm , son hızla araçları otoparka çekip gözüne kestirdiklerini çekiyorlar .Resmen operasyona gidiyorlar , kültür lisesinden otoparka kadar belkide 6-7 kere çekici otoparka gidip geldi 3 er 5 er topluyorlar.otoparka Gittim aracın başında birileri yoktu , son anda biri çıkmasa aracı kaçırıp gidecektim

Neyse otopark noktasında yine ücreti ödemek için adam geldi , sizi nereye şikayet edebilirim diye sordum yok zeytinburnunda bir karakol söyledi, gittim karakola konuştum olanları kimsenin umrunda değil! gidin belediyeye şikayet edin yok oraya buraya şikayet edin bize böyle emir geldi dediler geçiştirdiler.Çünkü şikayet edecek bir mercide yok ! Araştırdım ki yaptıkları işlem kanunen yasalda değilmiş. Yasal olmadığıyla ilgili yazıyı aşağıdaki linkteki haberde bulabilirsiniz.

Özeleştiride yapıyorum; evet belki park ettiğim ve çekilen 3 yerden 2 si park yasağı olan bir yolda olabilir , buna bir itirazım yok .Fakat madem yasak park var aracıma cezayı kesersin gidersin.Araç çekmek nedir ? Ben mecburmuyum otopark arayıpta aracımı bulmaya ve çekici-otopark ücreti ödemeye?

Amacım ;ben tek başıma dava açsam dahi , türkiyedeki mükemmel hukuk sisteminden dolayı bu işin sonuca ulaşacağına inanmıyorum.Fakat benim gibi ağzı yanan yada bu konuya itirazı olanlar varsa , toplaşalım imza toplayalım yada şikayet mercisi neresiyse oraya başvuralım.

Aşağıdaki linklerde bu işin ne kadar saçma boyutlara geldiğine dair haberler buldum.Adamın biri hastaneden kolunda serumla otoparka gidip aracını alacak noktaya gelmiş.İşin Kanuni boyutları da linkte yazıyor.

İstanbul Trafik Vakfı mı? Araç Çekme Mafyası mı? | Timetürk Haber

Can Ataklının Yazısı:
    Trafikte zm yok ama ekici mafyas hep hizmette! | GAZETE VATAN

Birde şöyle bir haber hatırlıyorum:
    Artık araçlar çekilemeyecek - Sabah - 02 Ocak 2013
    ___
    GS

WebCreatix : Web Tasarım

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu çekicinin arkasındaki gereç ile 2dk da aracı yükleyip kaçırabiliyorlar Siz bakkaldan sigara alana kadar araç uçmuş olabiliyor

Mafya gerçekten doğru bir tabir olmuş. Maksat birilerinin cebine daha para gitsin işte.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    emniyet müdürlükleri binalarını bu gelirlerle yaptıklarını duymuştum bir polisden bahçelievlerin binası yeniden elden geçti mesela inşaatı bitti çekme olayıda bitti

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben zaman tuttum

aracın yanına gelmesi durması ustune alıp gitmesi 48 sn suruyor bu yeni araçlarda

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ataköydeyim hiç böyle bi olaya denk gelmedim allahtan vururum acımam arabama uzanan elleri süzgeç ederim
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım bıldıgım muhite bakanlar aynı kısıler oluyo cunku benım arkadasımı gunde 2 kere cektıklerı oluyordu beykent univ.in orda.birgün beraberken cekici bildigin arkamızda geziniyodu yakalamim seni diyo.aynı arkadasımın artık bulanıp yedieminden kacırdıgıda oldu arabayı
    E92 M3-G350-Fiat 500

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen sene şirket arabası clio yu çekici üstünde yakaladım. önümde mercedes arkamda bmw vardı. ortalarından gelmiş benimkini yükleniyodu. soruyorum onları neden almıyosun. sen onu sorgulayamazsın diyo. şerefsizin evladı
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyükçekmecede cadde üstünde benim arabayıda çekmişlerdi. Harbiden illallah ettiriyorlar adama. Mafya tabiri cuk oturmuş resmen. Yasal mafya.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zeytinburnu veliefendi yolundaki otoparkdan .çekicilerin terse cıkıp terse girmeleride ayrı bi dava bir gün birinin başını yakıcaklar orada...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu çekicilerin emniyetle sözleşmesi varmı ? veya araç çekme yetki belgesi ?

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakırköy venüs te kahvaltı ederken yer yoktu diye az ileriye çektim 5 dakka olmadan tamgaz çekici yanasıp fotograflarını cekti koşarak gidip kurtardım çektim aracı 15 dakka sonra yerime ceken benim kadar sanslı degildi 1 dakika içinde yükleyip gittiler..

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Mafya tabiri cuk oturmuş, Allah belalarını versin haksız yere çektikleri her araçtan aldıkları para haram zıkkım olsun burunlarından gelsin..

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emir91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakırköy venüs te kahvaltı ederken yer yoktu diye az ileriye çektim 5 dakka olmadan tamgaz çekici yanasıp fotograflarını cekti koşarak gidip kurtardım çektim aracı 15 dakka sonra yerime ceken benim kadar sanslı degildi 1 dakika içinde yükleyip gittiler..
    Yine şanslıymışsın, fotoğraf çektikten sonra bırakmazlar kolay kolay

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu durumdan muzdarip oldum izmirden yeni istanbula geldim.bakirkoye kiz ark gectik araci herkes gibi kaldirim onune park ettim onum ve arkam arac dolu .gttik yemek yedik bi baktim araba yok bnim yerimde baska araba var yok yere 170tlm gtti arabam basik ve mahvetmislerdi....bilerek cekmisler
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mafya tabiri harbiden tam oturmuş ...
    bir keresinde de benim aracımı çektiler titanic otelin arka sokağında önümde vogue,arkamda cooper s vardı onlar duruyordu bi benim aracım çekilmişti...
    tabi ya ...

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ara ataköye fena dadandılar A17'deyim iki gün önce benim aracımıda çektiler kapının önünden zaten bizim orda heryerde sağlı sollu araç park ediyor mecburen site otoparkında yer kalmıyor millet evinemi çıkaracak arabasını anlamadım, aracımı almaya gidince epey tartıştım ordakilerle kuzenim zorla bindirdi arabaya yoksa adamı katil eder bunlar.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    benim de cekildi arkadaslar, eve ceza gelcekmis bir de
    Built to fall....

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakırköyde 25 senedir ikamet ederim
    Bu sene fena azdılar
    Bir çok arkadaşımın komşumun aracı çekildi
    Yakın bir zamanda zaten haberlere çıkmış Bakırköy çekici çilesi diye
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genelde otoparkçılar yaptırıyor bunu ( teşvik ediyor )...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)