Bu yaz ayından itibaren çevrenizde ilginizi çekmiştir bir araç çekme furyası başladı.Olaylar artık çığırından çıkma noktasına geldi.İlk önce ataköyde yazın aracım evimin önünden çekildi , hiç bir ihbar vs yapılmaksızın.Bu park ettiğim nokta hiç bir şekilde araçları önleyecek bir nokta değildi.
Ve bu noktada abartısız 60 -70 araba yol boyu park ediyor , çünkü evlerinin önü ve artık site otoparkları yetersiz kaldığında insanlar mecbur yola park ediyor.Bilenler bilir bahsettiğim nokta ataköy big mamastan sinan erdeme kadar giden yolun sağ şeridinin tamamı.Ayrıca , gördüğüm kadarıyla ataköy ve bakırköy ün bir çok yerinde. Ve asıl çekilmesi gereken araçlarada hiç bir müdahele yapılmıyor , özellikle kafalarında belirlenmiş güzergahlar var ve tamamen para toplama amaçlı araç çekimleri bunlar.
Neyse, aracım evimin önünden çekildikten sonra internetten araştırdım ve aracın nerde olduğunu bir kısa mesajla kolayca buldum.Adamlar işi planlamış bile otomatik sistem yaratmış , çünkü kendilerine sektör haline getirmiş.
Fakat ne akla hizmet size gelen sms te otopark ın ismi yazıyor ama adresi bulmak işkence , ne google mapste çıkıyor ne de başka yerde tanımlı , doğru düzgün bir adres yazmıyor.Neyseki civardaki insanlara sorarak zar zor bulduk allahtan bana çok yakınmış , ama bilinmiyen bir yerde birisinin arabası çekilse vay haline tam işkence.Allahtan yakın çevremdeydi.kim bilir başkaları ne sıkıntı çekti.
Sonra gittik otoparka , durup duruken sizin karşınıza çıkan fatura 60tl çekici + 10 tl otopark + 70 küsür lira trafik cezası.İlk sefer olduğu için sesimi çıkarmadan ödedim aldım aracımı.
2 ay sonra bakırköyde yine bir ara sokakta yine bir sürü aracın park ettiği bir yerden aracım çekildi ve üstelik park ettiğim yol üzerinde sonuna kadar yürüdüm , park yasak tabelası yoktu.Neyse yine gittik otoparka sesimizi çıkarmadık aldık aracı.
Bugün yine çekildi aracım. üstelik 5 dakikalık bir işim vardı kültür lisesinde.Her zaman yüzlerce aracın park ettiği bir noktada.Bu kadar kısa sürede nasıl çekildi gerçekten hayret ettim.Ama sabrım taştı.Sorgulamaya gerek yoktu adres yine bilindik nokta ,kültür üniversitesinin yanındaki otopark.
Otoparka giderken yol üzerinde yangından mal kaçırır gibi vızır vızır çekiciler gördüm , son hızla araçları otoparka çekip gözüne kestirdiklerini çekiyorlar .Resmen operasyona gidiyorlar , kültür lisesinden otoparka kadar belkide 6-7 kere çekici otoparka gidip geldi 3 er 5 er topluyorlar.otoparka Gittim aracın başında birileri yoktu , son anda biri çıkmasa aracı kaçırıp gidecektim![]()
Neyse otopark noktasında yine ücreti ödemek için adam geldi , sizi nereye şikayet edebilirim diye sordum yok zeytinburnunda bir karakol söyledi, gittim karakola konuştum olanları kimsenin umrunda değil! gidin belediyeye şikayet edin yok oraya buraya şikayet edin bize böyle emir geldi dediler geçiştirdiler.Çünkü şikayet edecek bir mercide yok ! Araştırdım ki yaptıkları işlem kanunen yasalda değilmiş. Yasal olmadığıyla ilgili yazıyı aşağıdaki linkteki haberde bulabilirsiniz.
Özeleştiride yapıyorum; evet belki park ettiğim ve çekilen 3 yerden 2 si park yasağı olan bir yolda olabilir , buna bir itirazım yok .Fakat madem yasak park var aracıma cezayı kesersin gidersin.Araç çekmek nedir ? Ben mecburmuyum otopark arayıpta aracımı bulmaya ve çekici-otopark ücreti ödemeye?
Amacım ;ben tek başıma dava açsam dahi , türkiyedeki mükemmel hukuk sisteminden dolayı bu işin sonuca ulaşacağına inanmıyorum.Fakat benim gibi ağzı yanan yada bu konuya itirazı olanlar varsa , toplaşalım imza toplayalım yada şikayet mercisi neresiyse oraya başvuralım.
Aşağıdaki linklerde bu işin ne kadar saçma boyutlara geldiğine dair haberler buldum.Adamın biri hastaneden kolunda serumla otoparka gidip aracını alacak noktaya gelmiş.İşin Kanuni boyutları da linkte yazıyor.
İstanbul Trafik Vakfı mı? Araç Çekme Mafyası mı? | Timetürk Haber
Can Ataklının Yazısı:
Trafikte zm yok ama ekici mafyas hep hizmette! | GAZETE VATAN
Birde şöyle bir haber hatırlıyorum:
Artık araçlar çekilemeyecek - Sabah - 02 Ocak 2013