User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Otomotiv bölümleri hakkında...

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Otomotiv bölümleri hakkında...

Arkadaşlar merhabalar.

Mezun oldugum bölümden pek mutlu değilim. ÖSS ye yeniden girip Otomotiv ile ilgili bir bölüm tercih etmeyi düşünüyorum. Aydın Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri düşünmekteyim; ilersinde DGS ile 4 senelik başka bir bölüme geçiş düşünüyorum. Bu veya benzeri bölümden mezun arkadaşlar var mı aramızda? İş imkanları ve kariyer olanakları nasıldır? Tavsiye eder misiniz? Sevdiğim ve gerçekten ilgi duydugum bir sektörde çalışmanın hem daha uygun hem de daha mutlu olacağını düşünüyorum ancak iş bulma konusunda kaygılarım var.

Yurt dışında da düşünebilirim bu eğitimi.

Konuyla ilgili fikir,düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Otomotiv alanında neler yapılabilir,nerden başlayıp ne tür eğitimler almak gerekir? Hangi işlere yükselebiliyoruz?

emrah-ışık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallahi abim hangi bölümde çalışmak istediğine bağlı iş var aslında otomotiv sektöründe işssiz kalmazsın haaa ama maaş konusunu bilmem çalışacağın markaya bağlı ben yüksek okul mezunuyum.lisedeyken metal çıkışlıydım hocalarıma danıştım dedim otomotiv bölümüne geçebilirmiyim evet dediler işte ben orda hayatımın kararını verdim 2 yıllığa başladım.ve iyiki başlamışım.çünkü sevdiğim meslek dalında çalışmaya başladım şuan elimde diplomam var ama işe yaramıyor askerlik olduğu için yetkili servis işe almıyor .bende sanayide takılıyorum.ben tamiri seviyorum mekanik teyim .sana tavsiye ederim işsiz kalmazsın masa başı iş istersen hasarcı olarak başlaya bilirsin diye düşünüyorum zaten ilerki zamanlarda 4 yıllık diploman oldumu birazda kaşar oldumu servis müdürlüğüne kadar gidersin
    PERFORMANCE GARAGE
    12.1:1 Cr Ek4 Civic V-TEC VTİ

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomotiv'de 2 yıllık mezunu bile olursan ilerlemeye bağlı olarak Müdür kadar olabilirsin.

Yada fabrikalarda güzel işler bulabilirsin. Ama ilk zamanlarda maddiyattan pek bir şey bekleme

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    of aile baskısı bitirdi beni
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben İstanbul Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi bölümündeyim. 2. senem ve bu sene mezun olucam. Şu an Hoşdere Mercedes Otobüs fabrikasında staj yapıyorum. Burada devam etmeyi düşünüyorum. Onun dışında yetkili servislerde iş bulma imkanın var ancak askerlik sıkıntın olmaması lazım. Dgs ile kesin olarak direk geçiş yapıp 4 seneliğe tamamlayacaksanız eğer tavsiye ederim ama 2 senelik okuyupta devam etmeyecekseniz hem paranıza hem vaktinize yazık olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kuzenimde ankarada şuan 4 yıllık otomotiv öğretmenliği okuyor son senesi gazi universitesinde bu sene sınava giricem diyordu muhendislik için.Ve 2 yıldır Jaguar da staj yapıyor.Sormak istediğiniz bir şey varsa sorarım isterseniz.

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurkanerkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben İstanbul Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi bölümündeyim. 2. senem ve bu sene mezun olucam. Şu an Hoşdere Mercedes Otobüs fabrikasında staj yapıyorum. Burada devam etmeyi düşünüyorum. Onun dışında yetkili servislerde iş bulma imkanın var ancak askerlik sıkıntın olmaması lazım. Dgs ile kesin olarak direk geçiş yapıp 4 seneliğe tamamlayacaksanız eğer tavsiye ederim ama 2 senelik okuyupta devam etmeyecekseniz hem paranıza hem vaktinize yazık olur.
    Benim zamanımda sadece Otomotiv'di bölüm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onr02 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kuzenimde ankarada şuan 4 yıllık otomotiv öğretmenliği okuyor son senesi gazi universitesinde bu sene sınava giricem diyordu muhendislik için.Ve 2 yıldır Jaguar da staj yapıyor.Sormak istediğiniz bir şey varsa sorarım isterseniz.
    bende myo 2 deyim.dgs ile direk müh. düşünüyorum. öğretmenlikten sonra müh e geçmek farklı geldi bana.

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende ne ümitlerle girdim bu bölüme ama sonuçta tırt olduk
    aydın üniden başladım istanbul üniden bitirdim....merso otobüs fabrikasında stajı yaptık banada kal dediler ama yok yav bildiğin makina gibi çalışıyosun ama ortamı yemeği falan güzel...maaş bürüt 3000 civarı ama net ele geçen 1000 civarı....adamlar en üstten sigorta yatırıyo ustamın bordrosunu görmüştüm...
    neyse diceğim o ki eğer askerlik yoksa kimse yaklaşmıyo.....50 kere bursaya gittim fabrikalara yada yan sanayi üreten fabrikalara ama yok askere git diyo herkes....normal işçi olarak girmek için gittim hepsine...öle ustabaşı falan olmak zaten bi 5 -6 sene hayal...

gürkan tanıyorumdur seni ben yav geçen sene bi alt sınıfımdaydın sen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suprolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende ne ümitlerle girdim bu bölüme ama sonuçta tırt olduk
    aydın üniden başladım istanbul üniden bitirdim....merso otobüs fabrikasında stajı yaptık banada kal dediler ama yok yav bildiğin makina gibi çalışıyosun ama ortamı yemeği falan güzel...maaş bürüt 3000 civarı ama net ele geçen 1000 civarı....adamlar en üstten sigorta yatırıyo ustamın bordrosunu görmüştüm...
    neyse diceğim o ki eğer askerlik yoksa kimse yaklaşmıyo.....50 kere bursaya gittim fabrikalara yada yan sanayi üreten fabrikalara ama yok askere git diyo herkes....normal işçi olarak girmek için gittim hepsine...öle ustabaşı falan olmak zaten bi 5 -6 sene hayal...

gürkan tanıyorumdur seni ben yav geçen sene bi alt sınıfımdaydın sen
    3000 maaştan net 1000 nasıl oluyor?

baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emre sana diyorum bende anlamıyorsun sen geçecen ocağun başına daha yanıma bile gelmedin
    GOT DİESEL&TORK

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende lisede otomativ bölümü okudum ve mezun oldum, zamanında benimde aklımda 2 senelik okuduktan sonra 4 yıllık geçmek vardı

Sınava ikinci girişimde bolu izzet baysal otomativ kazandım ve gittim. 2 ay sonra okulu bırakıp geldim. Eğer bölümün derslerini gayret ederim ve geçerim diyorsanız gidin ama 4 yıllık a geçmek o kadar kolay deyil diye duydum.

Bölümde olan arkadaşlarım 4 yıllık a geçmek yerine ygs sınavına girmemi 4 senelik kazanmamı tavsiye ettiler

İş konusunda sıkıntı yaşamazsınız
    Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3000 maaştan net 1000 nasıl oluyor?
    1500 mü 1700 mü ne o tarz bi para için ssk primi kesiliyordu....bi kısmıda başka bişey için kesiliyordu(yemek ücreti diye hatırlıyorum ama başka bişeyde olabilir)
    elde 1000 lira kalıyordu onu hatırlıyorum çünkü çok şaşırmıştım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suprolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1500 mü 1700 mü ne o tarz bi para için ssk primi kesiliyordu....bi kısmıda başka bişey için kesiliyordu(yemek ücreti diye hatırlıyorum ama başka bişeyde olabilir)
    elde 1000 lira kalıyordu onu hatırlıyorum çünkü çok şaşırmıştım
    bende bayağı bir şaşırdım maşallah iyi kesiyorlarmış

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aydına gidiyordum son anda ailevi sebeplerden gitmedim kazanmıştım da kısmet değilmiş.

dgs ile aydında mühendislik okursun bitti gittiç en kötü satın alma mühendisi olursun mühendislikle pratikte alakası bile olmuyor çoğu zaman ama o olsun.Mühendis beysin aga.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bayağı bir şaşırdım maşallah iyi kesiyorlarmış
    aynen ama sabırlı olup ordan emekli olanda her ay güzel para alıyor,gerçi 60dan sonra her ay 2-3bin verseler nolur vermeseler nolur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim cevaplar için. 4 Senelik hangi bölümler var? Otomotiv üzerine?

Gastronomi mezunuyum çalışsam kassam deli para var ama para<mutluluk. Deli gibi para kazanmaktansa severek yaptıgım bir sektör istiyorum..

Hasar danışmanı/servis danışmanı bunların alt basamaklar oldugunu biliyorum. Servis müdüründen ötesi için ne lazım? Aslında hedef olarak X bir markanın TR Bölge/Bayi Müdürü olmak vs var. Üst düzey bir yönetici olmak çok mu hayal bu işte?
    Açık Öğretim İşletme + Bilgi Üni. MBA 'de var.İngilizcem iyi + Fransızca ve Almanca var az bişey. Üstüne 2 sene Aydın Üni veya İst. Üni Oto Teknolojileri ordan da 4 senelikten Makine veya Otomotiv varsa bölüm; birşeyler çıkmaz mı benden ilerde

Asıl hayalim bir Jeremy Clarkson olmaktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emre sana diyorum bende anlamıyorsun sen geçecen ocağun başına daha yanıma bile gelmedin
    Tamam tamam söz bu hafta ordayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gastronomi nereden mezun oldun abi bende turizm okuyorum,gastronomi düşünüyorum.Gastronomi olmaz ise 2 yıllık geçiş hakkımı kullanıcam turizm işletme filan.Gastronomi ile ilgili bilgi verirsen sevinirim Emre abi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)