undertaker Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah çok güzel bir hayvan özellikle bebekliği süperdir, atik çevik bir mastiff, oyun çok sever aile olarak gördüklerine aşırı bağlı ve aile dışı olanlara karşı duruma göre ciddi agresiftir, ayrıca aşırı ilgi sever, bunun dışında dominant bir yapıya sahiptir ve şayet bebekliği zamandında diğer hayvanlar ile sosyalleşmezse ilerisi problem olabilir.
Hareket şart yoksa kalbi yağ bağlıyor, antrenman olarak da tempolu yürüyüş tavsiye ederim ve yüzme. Eukanuba veya proplan tavsiye ederim açık satılan mamaları asla almayın ayrıca kasaplardan kemik alıp kaynatıp suyunu mamalarına dökebilirsiniz, çok faydalı gelir
Çenesi ve göğsü için petshoplarda satılan kalın halatlardan alın ve, ya bir yere sabitleyerek yada siz tutarak çekmesini sağlayın fakat uzun süre yapmayın.
Yerinizde olsam çok agresif yetiştirmem ve ileri itaat eğitimi almasını mutlaka sağlarım, hatta Ankarda iseniz, bir eğitmen arkadaş var, benim arjantin mastiff imide eğitmişti.
Son olarak, gerçekten çok güzel bir ırk alıyorsunuz, aklımda 2 mastiff vardı biri ajantin diğeri ise cane corso, ben kulaklarını kestirme hatasında bulundum ve yerinizde olsam kulaklarını kestirmezdim, acı çektiği süre içerisinde anladım ki sadece kendi egomu tatmin etmek için bir başka canlıya acı çektirmişim.