User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Karayollarına Dava Açayım mı? (Tem de önümüze devrilen tabela ile ölümden dönme))

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Karayollarına Dava Açayım mı? (Tem de önümüze devrilen tabela ile ölümden dönme))

Arkadaşlar, Benim araç ile Arkadaşım 2 gün önce Sabiha Gökçen Havaalanına gitmek için Çamlıca gişelerden çıktıktan yaklaşık 5-6 km sonra tırların yoğunluğundan 120 km/h civarı en sol şeritten seyir halinde iken sol şeride devrilmiş tabelayı görmesi ile üzerinden geçmesi bir olmuş. Sol iki teker yarılmış. Arkadaşım kullanıyordu ve aracı zor zaptetmiş. Kimsede sağa geçmesi için yardımcı olmadığından çok zor ve epey ilerde emniyete çekebilmiş aracı. Araçta iki kişilerdi.
    Kısacası para verilip kullanılan yolda karayolları güvenliği sağlayamamış ve çok büyük bir kazadan mucize eseri kurtulunmuş.
    Benden önce karayollarını aramış ve hiçbir şekilde yardımcı olmamak için ilgilenmemişler. Ben 1 adet istepne ile gittiğimde polis yeni gelmişti.
    Gelen polis ekibi tabelayı hemen kaldırmış.
    Zabıt tutmamak için çok diretti polisler kaskonuz yoksa uğraştımayın bizi diye.
    Zabıttan sonra çekici gönderdiler fakat sırtına alan çekicilerden karayollarında yokm uş ve patlak teker üzerinde sürükleyemeyeceğinden bizi orda bıraktı. Birisinin makas atacam diye emniyete girmemesi için dua ede ede gece 1-2 arası uğraştık iki tekeri değiştirmek için. Emniyet şeridi çok tehlikeli ülkemizde birdaha şahit oldum.

Şimdi biz zaptın aslı gibidir olan bir nüshasını aldık. Polis trafiği kesip fotoğrafta çekti hem aracımızı hem tabelayı tabi bizde.
    Maddi manevi dava açarsak bizi her fırsatta soyup sonrada güvenliğimiz sağlamayarak işini doğru yapmayan devletin dikkatini çekip haklı olduğumuzu ortaya koyabilirmiyiz diye fikir almak istedim.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk basta gecmis olsun cekici nasil sol iki lastigi patlak diye arabayi cekmez ben onu anlamadim.
    Ne sekle gelmis arabalar cekiliyor lastigi patlak arabami cekilmiyecek,anlamadim.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir seyi tazmin edebilmek icin bir zarara ugramis olmak gerekli, "zarara ugrayabilirdim" diye degil "zarara ugradim" diye dava acarsaniz kazanabilirsiniz belki diye dusunuyorum. Burada zarara ugrayan iki lastik olduguna gore de en fazla iki lastik parasi olur diye dusunuyorum ki onu da kullanilmis fiyatindan hesaplarlar muhtemelen

Zarara ugrayabilirdim > ugramadiniz, tazmin edecek birseyiniz yok ancak olayda "gerekli onemleri zamaninda almama, goz ardi etme vs" durumu varsa o zaman kamu davasi acilir ve ceza odenecekse bile kamuya odenir size odenecegini sanmiyorum.

Zarara ugradim > kanitladiginiz takdirde zaten zarariniz tazmin edilir.

Tabi yine de bir avukata sormak lazim.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk basta gecmis olsun cekici nasil sol iki lastigi patlak diye arabayi cekmez ben onu anlamadim.
    Ne sekle gelmis arabalar cekiliyor lastigi patlak arabami cekilmiyecek,anlamadim.
    Yalnız çekici belirttiğim gibi eski ve sürükleyerek götürenlerden yani sırtına alamadığından. Zaten bende istemezdim yarık lastikle jantın üzerinde sürüklmesini. Hayır sordum koca karayollarının bunlardan başka öyle ahtapotlu sırtında taşıyan çekicileri yok diyor.
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir seyi tazmin edebilmek icin bir zarara ugramis olmak gerekli, "zarara ugrayabilirdim" diye degil "zarara ugradim" diye dava acarsaniz kazanabilirsiniz belki diye dusunuyorum. Burada zarara ugrayan iki lastik olduguna gore de en fazla iki lastik parasi olur diye dusunuyorum ki onu da kullanilmis fiyatindan hesaplarlar muhtemelen

Zarara ugrayabilirdim > ugramadiniz, tazmin edecek birseyiniz yok ancak olayda "gerekli onemleri zamaninda almama, goz ardi etme vs" durumu varsa o zaman kamu davasi acilir ve ceza odenecekse bile kamuya odenir size odenecegini sanmiyorum.

Zarara ugradim > kanitladiginiz takdirde zaten zarariniz tazmin edilir.

Tabi yine de bir avukata sormak lazim.
    Ben para kazanim rant sağlıyayım derdinde değilim ama ihmalkarlıkları yüzündende cebimden para çıkmasın. Lastiklerimi alır faturasını beyan ederim. Birde mahkeme avukat vs ücretlerini tahsil edeyim yeter. Maksat devlete bişeyler yaptırmak. Kamu davası açılsın kamu ya ödensin yeterki bi zararları olup hatalarını anlasınlar.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence uzerine dusun gerekli resimlerle vs gcmis olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence uzerine dusun gerekli resimlerle vs gcmis olsun
    Sağolun bende öyle yapmayı planlıyorum. Fakat bağzen eksik bilinen yada o aşamada akla gelmeyen detaylar oluyor, buraya onun için konu açtım.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belgelerle beraber avukata ver alırsınız tüm masraflarınızı 2 sene sonra
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

M.degirmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyice bi araştırın sonrasında işe koyulun ava giderken avlanmayın
    Alıntı Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Geçen gün ölçüme gittim, yedek tekerden bile 1200 Hp aldık. O da, takılı bile değilken.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl bir av olabilir ki adamlar ölümden dönmüş?
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

GökhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun şimdi yazdıklarını avukat abime okudum elinde zabıt var dava açarsa kazanır diyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl bir av olabilir ki adamlar ölümden dönmüş?
    bu hukuk sistemi suya götürür susuz getirir abi öyle deme

Geçmiş olsun bu arada..
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağolun arkadaşlar.
    Alıntı Gkacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun şimdi yazdıklarını avukat abime okudum elinde zabıt var dava açarsa kazanır diyor
    Sağolasın teşekkür ederim. Bakıcaz avukat falan kovalamyı düşünüyorum ciddi olarak.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Geçmiş olsun; demekki hepimiz araç içi dvr kamera takmamız lazım; bu gibi durumlarda deliller ortadan kaldırılsa dahi videodan ispat edilir, cılkı çıkmış hukuk sistemi ile vurdumduymaz karayoluna karşıda bir güzel dava açılıp kazanılabilirdi.

O şok ile devrilmiş tabelanın fotoğrafını çekemediğinizi düşünüyorum, dolayısıyla dava açılsa dahi pek sonuç alınabileceğini sanmıyorum, hatta dönüp dolaşıp tehlikeli araç kullanmışsınız gibi bir zırvalama ile sizi bile suçlayabilirler

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun hakkınızı arayın derim
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun; demekki hepimiz araç içi dvr kamera takmamız lazım; bu gibi durumlarda deliller ortadan kaldırılsa dahi videodan ispat edilir, cılkı çıkmış hukuk sistemi ile vurdumduymaz karayoluna karşıda bir güzel dava açılıp kazanılabilirdi.

O şok ile devrilmiş tabelanın fotoğrafını çekemediğinizi düşünüyorum, dolayısıyla dava açılsa dahi pek sonuç alınabileceğini sanmıyorum, hatta dönüp dolaşıp tehlikeli araç kullanmışsınız gibi bir zırvalama ile sizi bile suçlayabilirler
    Yok hayır zabıt tutturuldu. Polis le bir arkadaşım gitti ve trafiği kesip fotoğraflar çekildi hem polis tarafından hep bizim tarafımızdan. Tabelalının sökülmüş olduğu ve kenara polis tarafından çekildiğine polisler şahit. Zten zabıtta bize kusur vermedi hiç polis

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun, bundan 5-6 sene önce bir arkadaşım yeni ACS jantlarla dümdüz yolda çukura girip lastiğini yardı jantını da parçaladı... karayollarına dava açtı zararını tazmin ettiler, öyle 2 sene falan da sürmedi...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok hayır zabıt tutturuldu. Polis le bir arkadaşım gitti ve trafiği kesip fotoğraflar çekildi hem polis tarafından hep bizim tarafımızdan. Tabelalının sökülmüş olduğu ve kenara polis tarafından çekildiğine polisler şahit. Zten zabıtta bize kusur vermedi hiç polis
    O zaman dava açılabilir.

kanqoo55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun, bundan 5-6 sene önce bir arkadaşım yeni ACS jantlarla dümdüz yolda çukura girip lastiğini yardı jantını da parçaladı... karayollarına dava açtı zararını tazmin ettiler, öyle 2 sene falan da sürmedi...
    Sağol Bülent abi en çok bu senelerce sürmesi düşündürüyordu beni. Onlaramı ceza vercez kendimizemi diye. İyi oldu söylediğin.
    Alıntı kanqoo55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun
    Sağolun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)