Arkadaşlar, Benim araç ile Arkadaşım 2 gün önce Sabiha Gökçen Havaalanına gitmek için Çamlıca gişelerden çıktıktan yaklaşık 5-6 km sonra tırların yoğunluğundan 120 km/h civarı en sol şeritten seyir halinde iken sol şeride devrilmiş tabelayı görmesi ile üzerinden geçmesi bir olmuş. Sol iki teker yarılmış. Arkadaşım kullanıyordu ve aracı zor zaptetmiş. Kimsede sağa geçmesi için yardımcı olmadığından çok zor ve epey ilerde emniyete çekebilmiş aracı. Araçta iki kişilerdi.
Kısacası para verilip kullanılan yolda karayolları güvenliği sağlayamamış ve çok büyük bir kazadan mucize eseri kurtulunmuş.
Benden önce karayollarını aramış ve hiçbir şekilde yardımcı olmamak için ilgilenmemişler. Ben 1 adet istepne ile gittiğimde polis yeni gelmişti.
Gelen polis ekibi tabelayı hemen kaldırmış.
Zabıt tutmamak için çok diretti polisler kaskonuz yoksa uğraştımayın bizi diye.
Zabıttan sonra çekici gönderdiler fakat sırtına alan çekicilerden karayollarında yokm uş ve patlak teker üzerinde sürükleyemeyeceğinden bizi orda bıraktı. Birisinin makas atacam diye emniyete girmemesi için dua ede ede gece 1-2 arası uğraştık iki tekeri değiştirmek için. Emniyet şeridi çok tehlikeli ülkemizde birdaha şahit oldum.
Şimdi biz zaptın aslı gibidir olan bir nüshasını aldık. Polis trafiği kesip fotoğrafta çekti hem aracımızı hem tabelayı tabi bizde.
Maddi manevi dava açarsak bizi her fırsatta soyup sonrada güvenliğimiz sağlamayarak işini doğru yapmayan devletin dikkatini çekip haklı olduğumuzu ortaya koyabilirmiyiz diye fikir almak istedim.