Forumun arama kısmında arama yapamıyorum ondan sorayım dedim internettede bir sürü farklı yorum yazılmıs kafam karıştı.
Bir araç var ilgilendiğim ve satın almak istiyorum satıcı ile anlaştık,aynı şehirdeyiz. Yalnız araç kredi ile alınmış ve bir miktar kredi borcu hali hazırda mevcut. Ancak aracın ruhsatında rehinli yazmıyor. Yeni sistemde e-rehin diye birşey varmış direk internet üzerinden ödeme sonrası banka rehini düşürebiliyormuş ama talihsizlikki bu arkadaş aracı aldıktan 2 ay sonra o sisteme geçilmiş. Bankadan telefonda aldıgımız bilgi gelip borcu kapatıcaksınız, size bir yazı vericez onunla trafiğe gidip rehini düşürüp ardından satışı yapıcaksınız diye.
Benim sormak istediğim bunların hepsi sabah erkenden başlasak bir güne sığarmı yoksa borcu ödemem durumunda 2-3 gündemi kalkıyor rehin. Hem şehir dışına çıkma durumum var hemde aklım kalmasın direk aynı gün hepsini yapayım istiyorum.
Ayrıca bu kişinin borcunu ödediğime dair herhangi bir belge veriyorlarmı, sakatlık olmazda yasal prosedürünü bilmiyorum işin. Olmaz olmaz birşey olur başımız belaya girmesin yani bununda emniyetli bir yolu vardır herhalde?
Bilenlerin paylaşmasını rica edicem hafta başında yapıcaz bu işlemleri biraz aciliyeti var, şimdiden teşekkürler.