Merhaba arkadaşlar.Yurt dışından bir malzeme aldım özgün sayesinde sağolsun yardımcı oldu aldık.Dhl ile geldiğini öğrendim.neyse ürün 2-3 gün içinde tr ye geldi. sonra gümrükte takıldı 75 euroyu aştığı için.bende takılacağını bile bile aldım.daha sonra dhl aradım ürünün takıldığını öğrendim doğal olarak.onlarda bır form yolayacaklarını söylediler.bu formu gümrükte kullanılacağını söylediler.o formu doldurup yolla dediler.bununla beraber ruhsat fotokopisi,kredı kartı extresi felan filanda istediler.bende ok dedim.sonra sordum sadece ürünün vergisi alınıyor değilmi başka bir masraf yok.veya shippinginde vergisini bidaha almıyorlar değilmi dedim. onlarda yok ediler.bir tek gümrüğün aldığı ardiya ücreti var dediler vergi dışında.bende içimden kadınla konuşurken aynı anda daha önce getirdiğim mallar takıldığında bir tek vergi alınıyor biliyorum dedim kendime nasıl olur diye düşündüm.herhalde hava yolu ıle geldıgı ıcın hava alanında oluyo sadece dedim kendime ve ok dedim kapattım.daha sonra formu yolladılar maille.gelen formda ki maddelerden birinde gümrükte oluşacak masrafları DHL şahıslardan alabilecek yazıyor.ardiya masrafı dahil buna.sizde gümrükteki ardiya masrafı diye doldurup yolluyorsunuz.bende öyle yaptım..
Daha sonra evime bugün geldi paket.evrağı alıcakken extra para eklendiğini gördüm.sordum bilmiyorum dedi getiren bende almadım paketi.sonra aradım müşteri hizmetlerini.hemen yan çizmeye başladılar. dedim bu nıye fazla fiyat olarak.dediler ardiya masrafı.bende dedim varmı gümrüğün ardiya masrafı diye size kestiği bir fatura makbuz felan dedim.hayır beyefendi bunu gümrük kesmiyo bizim kendi ücretimiz beklediği için bizde ardiya masrafı cıkıyo dediler. bende dedim bana öyle demediniz.gümrüğün kendi ardiyası ile alakalı bir ücret dendi.onlarda biz öyle demedik felan fiilan.ses kayıtları vardır yanlış anlamışssınız dediler. bende dedim inceleyin ses kayıtlarını.şimdi geri dönüş bekliyorum onlardan.artık ya tutarsa misali beklioyorum oldu oldu olmadı s.. s... ödicem alıcam yapıcak birşey yok.
Haaa nie açtım bu konuyu ona geleyim.bilmeyen birileri varsa benim gibi ptt dışında daha önceden yurt dışından mal getirmeyen öğrensin benım hatama düşmesinler.bu tarz birşeyde takıldığında malınız lütfen o formu yollamayın gidin kendiniz havaalanından alın.konu burda 65 70 tl meselesi değil kandırılmak zoruma gidiyor. o yuzden sizde kandırılmayın istedim.