Merhabalar. Öncelikle ricam konu da geyik dozunun kaçırılmamasıdır.
Konuya Giriş :
Bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim.Bir öğr. gör arkadaşımla sanayi de bir yer açmayı düşünüyoruz. Forum jargonuyla hobby garage tarzı.Alanımız ingilizce olmasına rağmen biz öğrencilerle sadece dil edinimi üzerine degil, mekanik,elektromekanik,bilimsel araştırma,üretim ruhu ve planlaması,arge,innovasyon, yaratıcılık,bilimsel proje geliştirme,başarı duygusu,takım ruhu, doğa sevgisi,temel bilimler,teknoloji, insan sevgisi vs vs bir sürü alanda çalışmalar yapıyoruz ders dışı zamanlarda. Okulun bize sağladıgı imkanlar var fakat biz bu seyehate 'para' kelimesini karıştırmıyoruz ve üzerimize ismini yazacak sponsor istemiyoruz. Bir 'name' , 'tittle' patronumuz olsun,hesap verelim istemiyoruz ( gerçek olmasa da ruh olarak bir beklenti içine girecek).kimseye bir isim,reklam olmak duruşumuza karşı,ödül yada övülmek istemiyoruz.Çünkü yarıştıgımız rekabet ettigmiz bir kimse yok,plan program yok.İşin özü ürün odaklı degil de süreç odaklı bir serüven olacak. Özgürlük duygusu temel felsefemiz. Gerçekleştirmeyi planladıgımız bir çok projemiz var.
Asıl konu : Bu planladıgımız proje merkeziyle ilgili fikir,yardımlara ihtiyacım var.
Bahçelievler ve Florya da okuyan öğrencilerimiz var. (18 -25 yaş aralıgında genellikle)
* Bahçelievlerden ulaşımı kolay.
* Sanayi sitesi içinde (çok önemli) Çünkü sanayi ekolojisi,güruhu,enerjisi,o kültürün içinde olmaları lazım.
* Torna, cnc, kaynak,hurdacı,elektrikçi,marangoz vs gibi ihtiyaçlarımız olabilir bizim eksik kaldıgımız nokta da esnafı da sürece dahil etmek istiyoruz.
* Kendimiz karşılayacagımız için uygun fiyatlı,çok yol geçer hanı bir cadde sokak olmasına gerek yok sanayi içinde.
*Ulaşımı,giriş çıkışı kolay,rahatça çalışabilecegimiz (Çünkü kız öğrencilerde sürekli gelip gidecek yer alacak projelerde )
* En az 50-60 metre kare civarı ve girişi çıkışı yüksek.
Hangi sanayi sitesi,hangi bölgeler bizim için uygundur kriterleri göz önünde bulundurursak ve aynı zamanda bu tarz bir dükkan kirası ne hangi aralıkta olur ? Bu konuda fikir ve tavsiyelerinize başvurmak istiyorum. Değer verip yazan herkese teşekkür ederim.