User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Oto yıkamacı seçerken

Yılmaz Burak
    Misafir

Oto yıkamacı seçerken

Arkadaşlar hepimiz araçlarımızı çok seviyoruz ve onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Standart bir araca bile sahip olsak yada şirket aracı bile kullansak temizliğine çok önem gösteriyoruz. Ama boyasının sağlığına ne derece önem gösteriyoruz yada ne kadar bilgiye sahibiz ? Hepimiz 3-5 km yol yapıp bilindik markaların uygulama yerlerinde yıkama işlemlerimizi yaptırıyoruz fakat herzaman fazla vakit ayıramadığımız günlerde oluyor evin yada işyerinin yakınındaki yıkamalarda araçlarımızı yıkatıyoruz . Ben büyük ve küçük öleçekteki yıkama ve oto kuaförlere ürün tedariği yapan bir firmanın sahibi arkadaşınız olarak sizlere seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazmak hatırlatmak istedim.

Biliyorsunuzki her yıkama da olan köpüklü araç yıkama yani 'fırçasız yıkama' aracın boyasını tahriş ettiği plastik, krom, lastik ve boyalı yüzeye zarar verdiği idda edilir. Bunun böyle idda edilmesine sebep piyasada bu tarz sokak yıkamalarına ürün satan 'malzemeci' denen merdiven altı firmaların var oluşudur. Bu tarz firmalar yüzünden yerli ve yabancı patentli bütün kalite belgeleri mevcut olan firmaların hakkı yeniyor. Öncelikle girdiğiniz yıkama dükkanında gözlemlemeniz gereken hususları yazıyorum

Vergi levhasının olup olmadığına dikat edelim

Kullandığı ürünlerin bidonlarının üzerinde bir firma etiketi olup olmadığına bakalım

Varsa firmanın ciddi bir firma olup olmadığını etiketinden anlayabiliriz.

Aracınıza köpük sıkıldığında ortamda rahatsız edici bir koku oluşup oluşmadığına,

Köpüğün renkli köpük olmamasına (kırmızı yeşil turuncu) beyaz saf köpük olmasına,

Köpük püskürtme tankının eski olmamasına,

Köpüğü püskürttükten sonra araçta bekletmemesine hemen su vurması ve temizlemesine,

Köpüğü tavandan aşağıya doğru değil aşağıdan tavana doğru püskürtmesine

Tanzikli su vururken sağa sola hareketlerle değil aşağı ve yukarı hareketlerle su vurmasına

Birkaç çeşit yıkama seçeneğinin olmasına (cilalı gold vs.)

Kullandığı bezlerin temiz olmasına ve her bölgeye farklı bez kullanmasına

dikat etmeliyiz.

Sizlerde biliyorsunuz ki oto yıkama köpüklerinde kir çözücü asitler vardır. Bu asitler ürün formülasyonunda doğru ölçü ve standartlarda kullanıldığı takdirde ürünün içindeki yıkama özelliğine sahip diğer hammaddeler kullanılan asidi (kostik) nötrilize eder. Unutmayalım ki saçlarımızı yıkadığımız şampuanlarda bile kostik asidi var. Ancak farklı kimyasallarla nötrilize edilmiş haldedir. Doğru formülasyonlarda iso tüv tse nsf gibi mercihlerin kalite onayları alınmış ciddi firmaların ürünleri mevcuttur. Bu kalite standartlarına uyan ürünleri yukarda yazdığım özelliklerin dışındaki yıkamalar fiyat politikası nedeniyle kullanmıyorlar. İçindeki asit miktarı nötrilize edilmemiş rahatsız edici koku salgılayan pH dengesi ayarlanmamış ucuz ürünleri kullanmaktadırlar. Yada bulaşık sabunu kullanmaktadırlar.

Araçlarımıza boya koruma yaptırdıktan sonra kriterlere uygun olan yerlerde aracınıza rahatlıkla köpük sıktırabilirsiniz.

zıpzıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen yıkamacımısın ? Bu tarz bi işyerinemi sahipsin ?
    JoYTeaM

Cagrii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim . Bu hızlı cila olayı ne kadar doğru sizce ? o gün adamın biri yaptırdı çok fazla bi parlama olmadı

Yılmaz Burak
    Misafir
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıkama ve detaylı uygulamalar üzerine çalışan bir işyerim vardı, würth türkiyede 2 yıl kadar çalıştım ve 2.5 yıl önce ürün gamında bu tarz ürünleri barındıran bir firma kurduk. isim vermiyorum konuyu sadece paYlaşım için açtım.

Alıntı Cagrii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim . Bu hızlı cila olayı ne kadar doğru sizce ? o gün adamın biri yaptırdı çok fazla bi parlama olmadı
    hızlı cila olayı doğru araç ıslakken uygulanması gerekir, ama bazı uygulamacılar 1/1 1/3 oranında sulandırıyor bide aracın üzeri ıslak olduğundan ordada sulanıyor oyüzden parlamıyor

PuT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler verdiğin yararlı bilgiler için.
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Hz.Ali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için tşkler. bi sorum olacaktı. ortada marka olmadığı içinde rahatça sorabiliyorum. bu
    standartlara uyan bidonların satış fiyatı nedir ? muhtemelen 20litrelik bidonlarda oluyor bunlar.
    hangi fiyatın altındakiler tehlikeli olabilir. ben yıkamacılarda genelde bunu sorarım çünkü.

bu arada benm yıkamacım 18 yıldır bu işi yapıyor işlemleri şu şekil her yıkamada
    tazzik, köpük, peluş, durulama suyu, hızlı cila, peluş, tazzik, durulama suyu yıkama
    esnasında işlem bu şekilde ve ben çok memnun kalıyorum her arabamı yıkattığımda tekrardan
    aşık oluyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler çok güzel faydalı ama malesef İst Anadolu yakasında bu tarz araç yıkama merkezi malesef yok olsa 35 40 TL bile vermeye hazırım ama yok ne yazıkkı.

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harun lütfen ben oraya geldiğimde vergi levhanı hazırla, bidonları göster ki etiketlerine bakalım ne kadar etiketmiş görelim, ciddiyet istiyorum gangnam style dansları olmasın , köpük rengim mavi olsun ya da dur dur turuncu olabilir , cilalı gümüş stayla istiyorum ve bezlerin sıfır bez olsun mümkünse hint kumaşı falan olabilir lütfen bunlara dikkat et yoksa şirinleri göremezsin
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Yılmaz Burak
    Misafir
    Alıntı Alperen-B Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgiler için tşkler. bi sorum olacaktı. ortada marka olmadığı içinde rahatça sorabiliyorum. bu
    standartlara uyan bidonların satış fiyatı nedir ? muhtemelen 20litrelik bidonlarda oluyor bunlar.
    hangi fiyatın altındakiler tehlikeli olabilir. ben yıkamacılarda genelde bunu sorarım çünkü.

bu arada benm yıkamacım 18 yıldır bu işi yapıyor işlemleri şu şekil her yıkamada
    tazzik, köpük, peluş, durulama suyu, hızlı cila, peluş, tazzik, durulama suyu yıkama
    esnasında işlem bu şekilde ve ben çok memnun kalıyorum her arabamı yıkattığımda tekrardan
    aşık oluyorum
    Uygulama tarzı doğru ürünlerdende memnunsan problem yok demektr

MazdaSpeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

BuRaK_eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyede bu kadar şeyin olduğu yer var mı sizce ? varsa bile onlarda mahalle arası değildir meguiars filandır

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşey marka değildir ne markalar gördük duyduk şikayet edilen önemli olan işini severek ve doğru yapmaktır
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Yılmaz Burak
    Misafir
    Alıntı BuRaK_eFe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiyede bu kadar şeyin olduğu yer var mı sizce ? varsa bile onlarda mahalle arası değildir meguiars filandır
    var olmaz olurmu hemde ne yerler. var bazı ünlü firmaların bayiliğini alıp inanamayacağınız ağır kimyasalları kullanan yerler var ne yazıi

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıkama işindeki para bence hiçbiyerde yok bi çiğköfte bi oto yıkama otoyıkamacıların genelde milletimizi bizi öpmeye çalıştığı şey marka ürün kullandığını iddaa eder bildiğimiz prille araba yıkar yani bu işte dalavere çok. Ben aracımı küçükyalı petrol ofoisinde herzaman kendim yıkarım giderim 3-4 tl yıkamacıya bahşiş veririm kendim kendi şampuanımla yıkarım üstüne su vurdururum cilamı atarım yani çünkü çoğu yıkamacı o paraları haketmiyor.
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Yılmaz Burak
    Misafir
    süper bir özet olmuş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)