Geçen haftasonu misafirimiz olan çok güzel bir uygulama ile karşınızdayım![]()
Misafirimiz 2011 Model 9500km'de Audi A3 TFSI Sport. Rengi tam bir baş belası olan " Derin Siyah ".
Uygulama için aracı 2 günlüğüne almıştık ancak hem boyanın aşırı derece sert olması hem de kusursuzluğu hedeflediğimizden 4. günde tamamlayabildik işlemi..
Aracı teslim aldıktan hemen sonra fotoğrafları çekip Karcher K2.400 Yıkama makinesi, Sonax Konsantre Turuncu Şampuan ve Meg's Mikrofiber yıkama eldiveni kullanarak yıkadım. Ben yıkama işini hallederken Koray'da mikrofiber jant fırçası ve Meg's APC (1:6) kullanarak jantları temizledi. Yıkama işlemi sırasında da tüm amblemleri, plastik ızgaraları vs. ince uçlu fırça ve Meg's APC ile temizledim. Çamurluk içleri de basınçlı su ve APC ile temizlendi. Detaylı yıkama işleminin ardından 2 adet Uber Blue kurulama havlusu kullanarak aracı kurulayıp tekrar fotoğrafları çekip içeri aldık.
Polisaj makinesi ile uygulamaya başlamadan evvel hazır imkan varken kaputta, El ile Gtechniq P1 ve Meguiar's M105 ürünlerini denedik.
Denemeler bittikten sonra kaputtan başlayarak yün ped ve Meguiar's M105 kullanarak tüm aracın boyasını çiziklerden arındırdık. Tabi bu işlem malesef beklediğimiz kadar kolay olmadı. Toplam 2 gün sadece bu işlemlerle uğraştık![]()
Yıkama öncesi aracın durumu..
Yıkama
Jant Temizliği..
Yıkama sonrası
Uygulamalar öncesi ilk incelemele
Gtechniq P1 + Gtechniq Applicator ve Meguiar's M105 + Mikrofiber bez kullanılarak el ile deneme ve karşılaştırma
![]()