User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: arkadaşlar wireles hakkında yardımınız gerekiyor.. Acil :)

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

arkadaşlar wireles hakkında yardımınız gerekiyor.. Acil :)

evimde kullanmadğım boşta duran tp-link w8901g kablosuz modemim var. kullandığım pc asus'un bir minibook'u. asıl sorum ben bu modemi dışardaki ağları yakalamak için kullanabilir miyim ? yani modemin anteni sayesinde çevredeki sinyalleri alıp onlara bağlanabilirmiyim ? eğer oluyorsa nasıl sistemi nedir ne yapmak gerekir beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplar için. umarım açıklayıcı olmuştur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    modemin ayarlarına girip acces point özelliği var mı nedir kurcalamak lazım Bilen birisi çıkar şimdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    modemin ayarlarına girip acces point özelliği var mı nedir kurcalamak lazım Bilen birisi çıkar şimdi
    nette araştırdım ama net bişey söyleyen maalesef yok pc de programı falanda kurulu değil nasıl olacak hiç fikrim yok kafamın basmadığı bir konu inşallah bilen birisi çıkar dediğiniz gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Remon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nette araştırdım ama net bişey söyleyen maalesef yok pc de programı falanda kurulu değil nasıl olacak hiç fikrim yok kafamın basmadığı bir konu inşallah bilen birisi çıkar dediğiniz gibi
    orası kolay, adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın şifre değişmediyse admin-admin veya admin-ttnet olabilir, giriş yaptıktan sonra acces point ayarlarını bulun kurcalayın işte olamdı reset atarsınız modeme eski haline gelir

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dışarıdaki ağ ya da dışarıdaki sinyal.. Farklı şeyler bunlar.

Amacın dışarıdaki ağı yakalamaksa, yani üst komşunun wireless modemine bağlanmaksa bunun senin modeminle alakası yok. Laptopunla o ağı görürsün, şifresini biliyor ya da kırabiliyorsan bağlanırsın.

Amacın çevredeki sinyalleri yakalamaksa, yani havada serbest gezen sinyalleri yakalayıp bunları anlamlandırmaksa bunu elindeki ekipmanlarla yapamazsın. Havada her daim bir çok sinyal bulunur, modemle ya da herhangi bir access pointle bir şekilde bu sinyalleri yakalasan da yapılan trafik encrypted olduğundan anlamlandıramazsın.

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende konusunu bulmuşken merak ettiğim bir şey sorayım,

laptop veya telefonum ile bazı sitelere evde ki internet ile girebiliyorum ancak evim dışında ki hiç bir yerde ve operatör interneti ile o sitelere ulaşamıyorum. sitenin ne olduğu önemli değil bakanlıktan filan kilitlenmiş işte

ama anlamadığım konu, evimde ki internetten nasıl girebiliyorum ?

FcX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı b.ustaoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende konusunu bulmuşken merak ettiğim bir şey sorayım,

laptop veya telefonum ile bazı sitelere evde ki internet ile girebiliyorum ancak evim dışında ki hiç bir yerde ve operatör interneti ile o sitelere ulaşamıyorum. sitenin ne olduğu önemli değil bakanlıktan filan kilitlenmiş işte

ama anlamadığım konu, evimde ki internetten nasıl girebiliyorum ?
    Muhtemelen evindeki internetin DNS'ini modemin üzerinden değiştirmişsindir. Bağlandığın yabancı ağlarda DNS ayarları otomatik olduğu ya da atıyorum OpenDNS olmadığı için, istediğin yerlere giremezsin.

Tünelleri ya da hidemyass tarzı proxy sitelerini kullan

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FcX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen evindeki internetin DNS'ini modemin üzerinden değiştirmişsindir. Bağlandığın yabancı ağlarda DNS ayarları otomatik olduğu ya da atıyorum OpenDNS olmadığı için, istediğin yerlere giremezsin.

Tünelleri ya da hidemyass tarzı proxy sitelerini kullan
    yok dışarda sıkıntı olur zaten ama evde ki modemin bana neden böyle bi güzellik yaptığını merak ediyordum öğrenmiş oldum sağol

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dışarıdaki ağ ya da dışarıdaki sinyal.. Farklı şeyler bunlar.

Amacın dışarıdaki ağı yakalamaksa, yani üst komşunun wireless modemine bağlanmaksa bunun senin modeminle alakası yok. Laptopunla o ağı görürsün, şifresini biliyor ya da kırabiliyorsan bağlanırsın.

Amacın çevredeki sinyalleri yakalamaksa, yani havada serbest gezen sinyalleri yakalayıp bunları anlamlandırmaksa bunu elindeki ekipmanlarla yapamazsın. Havada her daim bir çok sinyal bulunur, modemle ya da herhangi bir access pointle bir şekilde bu sinyalleri yakalasan da yapılan trafik encrypted olduğundan anlamlandıramazsın.
    evet komşumuzun internetini kullanmak istiyorum fakat bulunduğum yerden az çekiyor. bende kablosuz modemimin antenini kullanarak çekim gücünü arttırmak istiyorum böyle bişey mümkünmüdür ?

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayır o anteni notebook'un alıcısı ile değiştirirsen daha güçlü bir alıcı olursa olur.. araba düşün arabanın heryeri anten dolu bağlı olan anten zayıf bir anten o zaman radyonun iyi çekmesini bekleyemeyiz bu tip işlemler var ama yapılıyor...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)