User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: SMT6 ile E-Manage Karşılaştırması

portakal
    Misafir

SMT6 ile E-Manage Karşılaştırması

Diger bir konuda ayni mevzu gectigi icin ve bir arkadas, cessancem nickli, farkli konu acmami istedigini icin bu konuyu aciyorum. Yanlislarim olabilir duzeltenlere ve ek bilgi ekleyenlere simdiden tesekkur ederim. Bildigim kadariyla paylasiyorum.

Smt6 ve emanage in bazi ozelliklerini karsilastirmak istiyorum. Hic biri babamin mali degil bu sebepten dolayi tamamen objectif bir acidan bakmaya calisacagim.
    Bir sunum hazirlayacak vaktim olmadigi icin, onem sirasi gozetmeksizin aklima gelenleri yazacagim.

Simdi oncelikle emanage de benzin ayari yapmak icin direk enjectorleri kontrol edebiliyorsunuz, fakat bu sınırlı malesef, sadece benzin artisi yapilabiliyor yani buyuk enjector taktiginiz taktirdi bu sekilde benzini kisamiyorsunuz. Smt ise emanage deki gibi enjectorlere grime imkanii yok dense bile extra enjector olarak mevcut enjectorlerinizi kontrol etme imkaniniz var fakat emanage kadar kolay degil. tabi emanage in en iyi ozelligidir benzin acmak icin sensoruun araya girmenize gerek yoktur.
    Ateslemeye gelince ikiside sensorleri yaniltarak ateslemeyi degistirir. Fakat emanage sadece 20 derece +/- oynayabilirken smt6 ise 45 dereceye kadar imkan tanimistir. 45 derecelik avans i yada rotary kim kullanir ki diye dusunebilirsiniz, bu tabi kullaniciya kalmis.
    Bana gore emanage in en buyuk kaybi o2 giris olmadigidir, bu sebepten dolayi eger afr acisindan log tutmak isteyenler bunu yapamazlar. Smt de ise o2 giris vardi, ve bunu voltaj ve AFR bazinda gosterir online ve ayni zamanda log tuttugunuz zaman da gorebilirsiniz.

Diger bir konu greddy nin satis politikasindan olusan bir kotu ozelligidir emanage in. atesleme ve benzin tesisatlari, yazilim cdsi ve kablosunu ayri ayri satmaktadirlar. Smt6 ise hepsi icinden cikmaktadir. Ve smt6 nin yazilimi daha anlasilir, daha kullanisli ve goze daha cok hitap etmekterdir emanaginkine gore.

Bildiginiz gibi belli devirin altinda karisimi o2 den gelen sinyale gore degistirir beyin, piggyback taktiginiz zaman bile beyin buna mudahale eder. Smtde bunu arza vs. yaktirmadan iptal etme ozelligi vardir, emanage de bildigim kadariyla yoktur.

Smt nin bir cok seyde kullanabileceginiz bir ozelligi vardir. Bir auxout cikisi vardir, ve bunu devir, gaz kelebek aciklik pozisyonu, motor sicakligi, ve map/maf sinyaline gore istenildigi devirde, sicaklikla vs. active edelebilir. Bunu kullanarak ornegin kesicide ateslemeyi kesebilirsiniz , benzin kesmek yerine, yada kesicis bile erkene alirsin, tabi bunu daha cok farkli sekillerden kullanirsiniz, bu tamemn sizing hayal gucunuze kalmistir.
    Cok eski bilgisayariniz vardir ve windows yuklu degildir, emanage kullanamassiniz ozaman, fkat smt6 dos da dahi calisan bir yazilima mevcuttur. Yani dos icin ayri bir yazilimi vardir.

Emanane in baska bir iyi yonu de sudur, bagladiginiz yerlerle ilgili bir arza sıkıntı var ıse, bunu unitenin disindaki isiklarin yanma sayisi ile ogrenebilmeniz mevcut. Smt de ise boyle bir ozellik yoktur.

Ayrica emange de bilindigi gibi jumper ayarlari vs vardir, ateslemeyi baglamak her zaman ugrastirir, fakat smt nin baglantisi ve atesleme baglantisi cok dha basittir.

Smt nin baska bir ozelligi, birden fazla 0-5 volt girisi vardir, emanage de malesef buda yoktur.
    Gorsel acidan bakildigi zaman, emanage daha guzeldir rengi , boyutu, ismi vs.
    Smt sigara kutusundan biraz daha buyuk, kara bir kutudur
    Tabi birde insanlar arabalarini anlatirken, bende smt6 var demekten, eeeeee manage var demeyi tercih ederler
    Tabi bunlar isin sakasi, arkadaslar bildigim kadariyla bilgi paylasmaya calistim, ilk basta da dedigim gibi, lutfen yanlisim , eksigim ve bilmedigim , ki elbet bilmedigimiz cok sey vardir, ve bunlari duzgun bir uslup ile duzeltenlere, ve ekleyenlere simdiden tesekkurlerimi sunarim.
    Ayrica diger konuda , konuyu farkli yone ceken arkadaslara ragmen, soruma cevap verip ve duzgunce konuyu sapan yoldan cevirmeye calisanlarada tesekkur ederim.

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler , güzel ve acıklayıcı bir yazı olmuş.
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

trequal
    Misafir
    bi kaç eklemede benden;aracınız fuel cut limitöre sahipse smt6 ile enjektörlerinizi sürmeye devam edebilir,ignition cut şeklinde kesici kullanabilirsiniz.en çok sevdiğim özelliklerinden birisi pwm çıkışı.ikisinide defalarca kullandım.e-manage herşeyiyle anlatıldığı gibidir,(ekstra giriş çıkışlar olmadığı için geliştirme yapılamıyor)smt6 ise kullanıcının yada tuner ın yaratıcılığına ve yeteneğine bağlı geliştirilebilir.

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana bırakın tr yi dunyadan duzgun yapılı, iyi giden bi araba gosterin smt6 ile.

hersey orda yazan gibi olmuyo. kusura bakmayın ama ben duzgun malzemler ile hazırlanmıs temiz işcilikle yapılmıs bi arabada smt 6 gormedim sizin boyle bi aracınız varsa, ayrıntılı resimlerini ekleyin gorelim.....
    smt7 de hiç degilse cöp sayılmaz

siteyi de yenilemisler biz smt7 yi arastırırken satışını yapamıyolardı simdi satılıyomu?

CeSaNCeEm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğine sağlık uğraşıp yazmışsın...

Bestsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emenage den kasıt blue mu ultimate mi ?
    [SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]

portakal
    Misafir
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bari hiç degilse smt7 yi koysaydın......................................... .
    \
    bir baska konuda smt6 ile benzer bir tartisma oldugu icin, bir arkadasin istegi uzerine actim konuyu

portakal
    Misafir
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana bırakın tr yi dunyadan duzgun yapılı, iyi giden bi araba gosterin smt6 ile.

hersey orda yazan gibi olmuyo. kusura bakmayın ama ben duzgun malzemler ile hazırlanmıs temiz işcilikle yapılmıs bi arabada smt 6 gormedim sizin boyle bi aracınız varsa, ayrıntılı resimlerini ekleyin gorelim.....
    smt7 de hiç degilse cöp sayılmaz

siteyi de yenilemisler biz smt7 yi arastırırken satışını yapamıyolardı simdi satılıyomu?
    smt6 ile yuruyen bir cok araba var, ayrica burda resim koydugumuz zaman resimden nasil alayacaksin iyi gittigi
    hersey orada yazdigi gibi olmuyor demissin, mesela ne orada yazdigi gibi olmuyor??
    neden çöp dediğini açıklarmısın bilmediğimiz "çöp" yönlerimi var smt6 nin?

portakal
    Misafir
    Alıntı Bestsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emenage den kasıt blue mu ultimate mi ?
    blue box....

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben kesinliklee bahsetttiğim şey Emanage Ultimade dir blue beyin yerine geçmiyor benim bahsettiğim işleri Emanage ultimade yapıyor
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

_BM_
    Misafir
    Bluebox la sıkılmam biraz uğraşırım derseniz O2 sensörünü bağlayabiliyosunuz. Yazılım olarak .NET1.1 yada 2.0 Eng, Emanagetool. Main unit de JP4 1-2, Airflow Input 2 ye de wideband analog out. son olarakda biraz sabır... Emanagetool ve Greedy nin yazılımı aynı anda çalışmıyo birini açıp diğerini kapatıyosunuz

_OrçuN_
    Misafir
    Son derece faydalı bir konu olmuş..Teşekkürler...

sportinger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgi için saol portakal...

portakal
    Misafir
    Arkadaslar aklima gelen bir baska smt nin cok begendigim ozeligi daha var.
    Log tuttugunuz zaman, diger isletim sistemleri gibi log u excel, notepad vs. ile inceleyebiliyorsunuz ve ayrica smt programindan playback modu ile ayni sekilde online da gordugunuz gibi log dosyasini oynatabiliyorsunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı portakal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar aklima gelen bir baska smt nin cok begendigim ozeligi daha var.
    Log tuttugunuz zaman, diger isletim sistemleri gibi log u excel, notepad vs. ile inceleyebiliyorsunuz ve ayrica smt programindan playback modu ile ayni sekilde online da gordugunuz gibi log dosyasini oynatabiliyorsunuz.

teşekkürler
    www.drecu.com

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    smt6yı atmosferik arata kullanırsak nasıl bir yarar saglarız? nasıl kazancı olur bize veya soyle sorayım kazancı olur mu gereksiz mi olur atmosferik araca takmak. buarada arac bravo hgt mk1 147hp olan versiyonu

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yardımcı olcak kimse yok mu bu konuda?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah soru sorup aklşamına beklersen insanlar yazı yazabilir arkadaşım!
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    smt6yı atmosferik arata kullanırsak nasıl bir yarar saglarız? nasıl kazancı olur bize veya soyle sorayım kazancı olur mu gereksiz mi olur atmosferik araca takmak. buarada arac bravo hgt mk1 147hp olan versiyonu
    kazancı olur ama gerçekten çok bişey bekleme bence kazancın olur ama çok olucağına inanmıyorum
    www.drecu.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)