User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kira Zammı Hakkında Yardım

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kira Zammı Hakkında Yardım

Arkadaşlarım Abilerim selamlar..

Bu sefer bambaşka bir konuyla karşınızdayım. Eyüp-Yeşilpınar'da oturuyorum kiralık olarak ve sözleşme bu ay sonunda bitiyor. 5 senedir aynı yerde oturuyorum. Kiram şu anda 500 TL Yokuşun dibindeyim ve yokuşu çıkmadan hiçbir şekilde ulaşım imkanı olamaz. Yokuş ta bayağı dik bu arada. 5 senedir sıkıntısız şekilde de ödüyorum kiramı. 1 gün geciktirmedim.

Neyse konuya dönelim. Bugün ev sahibiyle konuştum. Yeni sözleşme ve zam konusunda tabi doğal olarak. Adam diyor ki evin oraya Finanskent yapıldı, AVM yapıldı kiranız 700 TL olacak. Değeri arttı diyor ancak artan bir değer yok. Aynı binada 700 TL'ye oturan da yok. Al aşağı vur yukarı 650 TL yaparım diyor ancak evin konumundan dolayı ben 600'den fazlasını vermem.

Bu şekilde bir zam yapma hakkı var mı? Bu durumun hukuki süreci veya sonuçları neler olur?

Eğer bir sonuç olmazsa Avrupa yakası kiralık ev önerilerinizi de beklerim Tercihen Şişli-M.köy-Beşiktaş. Bütçe max.850 TL olur.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    maksimum %12 diye biliyorum ama tam emin değilim

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tekmi yaşıyorsun aileylemi bilmiyorum tek yaşıyorsan yada iki kişiyseniz sen hanımın falan bizim arkadaş daha yeni kiraladı cevahirin arkasında 2+1 800tl ye.. mecidiye köyün trumph towersın aşağı kısımlarında yokuş iner dik oralardada çok makul fiyatlara evler var keza fulyadada bulabilirsin tahminim 2+1 falan o fiyatlara.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sözleşmendeki kira artışı neye göre ?

tefe tüfe oranı ise %7 gibi birşey bu sene. yani oda normal şartlarda 35 lira gibi bir rakam yapar.

ama yok atıyorum %20 yazıyorsa sözleşmede 100 lira artar. bu dayı senden %40 zam istiyor yani.

tabiri caizse hadisin ordan demek istiyorum ona.

550 lira verirsem %10 yapar tefe tüfe oranı %7 de artış 550 ye razıysan tamam yoksa çıkıyorum de gitsin.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kira sözleşmen yok mu? Kira sözleşmende neyi baz alarak zam yapılacağı açıkça yazar. Genelde de tefe + üfe %'sine göre yapılır. Daha mart ayı oranları açıklanmadı ama Şubat ayını baz alırsan maksimum %4.435 yuvarlak %4.5 zam yapabilir.

Finanskent veya AVM yapılması senin kirana bu kadar insafsızca zam yapılması hakkını veremez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kira sözleşmen yok mu? Kira sözleşmende neyi baz alarak zam yapılacağı açıkça yazar. Genelde de tefe + üfe %'sine göre yapılır. Daha mart ayı oranları açıklanmadı ama Şubat ayını baz alırsan maksimum %4.435 yuvarlak %4.5 zam yapabilir.

Finanskent veya AVM yapılması senin kirana bu kadar insafsızca zam yapılması hakkını veremez.
    onun derdi zaten kirayı arttırmak değil bence mevcut kiracıyı çıkartıp sanırım sıfırdan yerine 750-800 vericek kiracı alma niyetinde 5 yıllık kiacısından o rakamları istemeyez o yüzden bezdirme politikaları işde..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kira sozlesmende bunla ilgili madde yokmu ?
    Biz kiraya verdigimiz butun dailerde yillik %12 zam seklinde bi ibareye koyuyoruz sozlesmeye ancak kiracinin eve duzgun bakmasi sorunsuz olmasi kirayi geciktirmemesi durumunda hic zamsiz ayni fiyattan oturmasina musade ettigimiz bile oluyor.
    Eger sozlesmende boyle bi ibare yoksa ev sahibinle anlasmak yada baska eve cikmak en mantiklisi olur yoksa hukuki yollardan bu islerle ugrasmak hem zaman alir hemde avukat vs maddi olarak zararina olur..

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sözleşme bu ay bitiyor demiş arkadaş tekrar sözleşme yapmaları gerekicek o yüzden sözleşmnin bir önemi yok sanırım
    Team PAŞAOĞLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onun derdi zaten kirayı arttırmak değil bence mevcut kiracıyı çıkartıp sanırım sıfırdan yerine 750-800 vericek kiracı alma niyetinde 5 yıllık kiacısından o rakamları istemeyez o yüzden bezdirme politikaları işde..
    Aynen abi dediğin gibi. Bende resti çektim tabi doğal olarak. 750 TL'ye bu evi kiraya ver. Kiracı bulduğun gün evi boşaltırım deyince geri vites yapmaya başladı. Çünkü benim gibi kiracıyı çok zor bulur. Evi boyattım, kapıları değiştirdim.

Tefe-Tüfe oranlarında zam olması gerektiğini bende biliyorum. Ancak bana o zaman söylediği cümle şu: Zaten uyguna oturuyorsun o civarda evler 750'den aşağı değil(ki külliyen yalan bu. Alt komşum 500 TL'ye yeni sözleşme yaptı.)

Annemle birlikte yaşıyorum bu arada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu adamın 700 TL ye kiracı bulma şansı varmı?
    Yoksa çıkın evden sizi mumla arasın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    700 TL'ye benim şu anda oturduğum daireyi kiraya vermesi mümkün değil. 700 istediğini duyanlar bir tarafıyla gülerler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Finanskent'ten senin dairene ne ya..
    Dünya'da başka millet tanımadım ama en'balon' bizim insanımız eminim..
    Çağlayan'a adiye yapıldı kiralar evler %40 arttı.. Sanki iyi bir ***..
    Şimdi oradan taşınacaksın başka yerde yine tatava.. Vallahi denk gelirsem uygun bir ev haber veririm arkadaşım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    700 TL'ye benim şu anda oturduğum daireyi kiraya vermesi mümkün değil. 700 istediğini duyanlar bir tarafıyla gülerler...
    sen o paraya daha iyi semtlerde ve evlerde kalabilirsin tek annenleysen 2+1 de işinizi görür zannımca dediğim yerlere bak derim gayet merkezi yerler aslıdna emniyetevler seyrantepe gibi yerlerde 3+1 de belki bulabilirsin o fiyatlara bilmiyorum bakmadım tahmini söylüyorum ama ulaşımı rahat olur metro ile metrobüs ile heryere gidersin minübüse binsen 10 dakkada beşiktaşa inersin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Finanskent'ten senin dairene ne ya..
    Dünya'da başka millet tanımadım ama en'balon' bizim insanımız eminim..
    Çağlayan'a adiye yapıldı kiralar evler %40 arttı.. Sanki iyi bir ***..
    Şimdi oradan taşınacaksın başka yerde yine tatava.. Vallahi denk gelirsem uygun bir ev haber veririm arkadaşım..
    Abi 5 senedir çok iyi anlaşıyorduk iyiydi hoştu ama bu son olan olay çileden çıkardı beni de. Asıl ne diyor biliyor musun? Benim ev 85m2 ya ''Finanskent'te 90m2 daireye 2200 TL kira istiyorlar!'' Ulan dedim gerizekalı herif. Finanskent'teki evle sen kendi evini bir mi tutuyorsun? Orada sosyal tesis var, evler akıllı evler falan filan. Nolacak ki diyor. O da ev benimki de ev diyor.

Çok sağol abi...

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi 5 senedir çok iyi anlaşıyorduk iyiydi hoştu ama bu son olan olay çileden çıkardı beni de. Asıl ne diyor biliyor musun? Benim ev 85m2 ya ''Finanskent'te 90m2 daireye 2200 TL kira istiyorlar!'' Ulan dedim gerizekalı herif. Finanskent'teki evle sen kendi evini bir mi tutuyorsun? Orada sosyal tesis var, evler akıllı evler falan filan. Nolacak ki diyor. O da ev benimki de ev diyor.

Çok sağol abi...
    cidden bunu dedimi. oda ev buda ev diye. hacı bosuna ugrasma.

ama ben sana bunun nedenını soyleyımmı ?

bu yasta aldın altına bmw yi adamın gozune battı. bunda para var dedi.

dediğim gibi 550 den fazla vermem ben senın yerınde olsam.

kaldıkı kapı yaptırdım dıyosun onu kıradan dustunmu?

cunku evın degerını artttırmıs oldun sen ve bu tur seyler mal sahıbıne yarar kapıyı alıp goturemıcegıne gore.

kapıların fıyatını kıradan dusebılırsın.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok öyle bi dünya, sözleşmede hiçbir şart koşulmamışsa eğer efe + tüfe ye göre zam yapabilir fazlasını yapamaz, sen çıkmazsın, oda mahkemeye verir, mahkemeyide sen kazanırsın.

ama yeni yapacağın sözleşmeye senelik kira artışı % bilmemkaç diye eklerse ozaman bidahaki sene adamın istediği rakamı ödemek zorunda kalırsın
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cidden bunu dedimi. oda ev buda ev diye. hacı bosuna ugrasma.

ama ben sana bunun nedenını soyleyımmı ?

bu yasta aldın altına bmw yi adamın gozune battı. bunda para var dedi.

dediğim gibi 550 den fazla vermem ben senın yerınde olsam.

kaldıkı kapı yaptırdım dıyosun onu kıradan dustunmu?

cunku evın degerını artttırmıs oldun sen ve bu tur seyler mal sahıbıne yarar kapıyı alıp goturemıcegıne gore.

kapıların fıyatını kıradan dusebılırsın.
    Cidden dedi ya. Aga benim arabayı görmedi bile yav. Demek görse 1000 TL çekicek namıssız

Ya yok kiradan miradan düşmem zaten. Uzun yıllar oturacağım diye kendi zevkime göre yaptırdım. Çıkarken sökerim

Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok öyle bi dünya, sözleşmede hiçbir şart koşulmamışsa eğer efe + tüfe ye göre zam yapabilir fazlasını yapamaz, sen çıkmazsın, oda mahkemeye verir, mahkemeyide sen kazanırsın.

ama yeni yapacağın sözleşmeye senelik kira artışı % bilmemkaç diye eklerse ozaman bidahaki sene adamın istediği rakamı ödemek zorunda kalırsın
    Olurda yeni sözleşme yaparsak Tefe-Tüfe oranından fazla % koyarsa o sözleşmeyi yediririm ben ona

Hiçbir şekilde kabul etmiyorum zaten şimdi. Bakalım şimdi düşünücem bir dedi. 575 veririm helalinden dedim

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Mahkemede 2 yıl sürer, kafadan 2 yıl daha rahat rahat oturur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)