Selam arkadaşlar. Arabamı birçoğunuz zaten biliyor. Uzun süredir stok olarak bindiğim arabamın birkaç ay önce 0 lığını bozmaya karar verdim
Öncelikle daha önceki tecrübelerime istinaden coilover almayı kafaya koydum ve Fttuning'den Kw Variant 3 inoxline bir coil aldım. Uzun uzadıya yazmıyorum ama kısaca parasını çok hakeden bir parça olduğunu söyleyebilirm. Sadece en kısa zamanda viraj çubuğu (sway bar) ile desteklenmesi gerekiyor.
Daha sonra tabiki yazılım yaptırmaya karar verdim. Ankara'da olmamdan dolayı açıkcası ilk seçenek olarak her sıkıntımda bana destek olabilecek ve yaptığı işin arkadasında olan Erhan Yücel kardeşimizle çalıştık. yazılıma girmeden önce tabiki komple turboback tarzı bir egsoz yaptırmak istiyordum. Araştırınca gördümki Ankara'da da işin ehli çok iyi iş çıkaran ustalarımız varmış. Egsoz konusunda İstanbul'un İskender ustası gibi işçiliği çok titiz olan Koç Egsoz Nevzat abimizle çalışmaya karar verdim. Kendisiyle tanıştık, konuştuk ve zaten yapılıcak iş belli olduğu için ve ustamda benim isteklerimi göz önünde bulundurarak, çok fazla gürültülü olmayan sonda 2 ayrı susturuculu bir egsoz yaptı. Ses içerden kesinlikle rahatsız edici değil ama ben burdayımda diyor. Kısaca tam istediğim gibi oldu. Sonrasında Erhan (BoosterErhan) kardeşimde yazılımı yapınca, araba nın kısaca dünyası değişti. Yazılımın ne seviyede olduğu konusunda Erhan daha detaylı bilgiler vericektir. Benim kendisinden tek isteğim arabayı fazla kasmadan keyif alabileceğimiz bir seviyede tutmakdı. Yoksa benim kimseyle bir yarışım, iddaam falan olmaz.
Bu noktadan sonra ufak tefek birkaç sıkıntı, aslında sıkıntı demekde çok doğru olmaz ama üstesinden gelinebilecek birkaç ufak ayrıntı kalmıştı;
1. Özellikle 4-5-6 da alttan bastığınızda baskı ciddi kaçırıyordu. Bu şekilde çok fazla kullanmadan baskı balata arayışına girdim ve en mantıklı seçiminin Sachs'ın 550 Nm'e dayanabilen stage2 basısı olabileceğine kara verdik. Sonuç çok tatminkar. Arabanın şimdi vites kavramaları dsg gibi oldu. Çok ciddi fark var. Hatta vitesler o kadar net ve sağlam oturuyorki yüksek devirde her vites geçisinde arkadan tekme yemiş gibi oluyorum) Baskıyı değiştirmekde çok geç kalmak istemedim çünkü volanıda yeme ihtimalimiz vardı. Neyseki volan çok temiz çıktı ve standart volanla sadece bilya değiştirerek şanzımanı kapattık. Yalnız tabiki debriyaj pedalım standart haline göre bir hayli ağırlaştı. Gülü seven dikenine katlanır misali, kısa mesafe kullandığım için sıkıntı olmuyor.
2. Yine alt devirlerden bastığınızda bobin-buji kaynaklı bir patırdama söz konusuydu. İlk önce bujileri servisden aldığım orijinal NGK platiin bujiler ile değiştirdim. Baktık patırdama değişmedi bizde bobin arayışına girdik ve standart üzerinden çıkan 06E905115 kodlu bobin yerine revize edilmiş 07K905715 kodlu bobinleri koyduk. Şimdilik bir sıkıntımız yok ve tüm patırdama kesildi.
Baskı balata değişimi sonrası arabanın tüm bakımı yapıldı ve artık çok sıkıldığım kışlık lastikleride çıkardım. Geçen günlerde konusunu açtığım yazlık lastik olarakda Continental Sport 5 lastiğini hem gelen yorumlar, hemde Michelin'e kıyasla kendi görsel ve hissel seçimin sonucunda arabama taktık. Kısaca bugüne kadar iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Lastikler yeni olmasına rağmen çok güzel yol tutuyor. Tavsiye edilir.
Sachs performance baskı balata
Continental Contisport 5'ler ve ucundan KW'lerim)
![]()