User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Civic Vti arka teker porya bilyası ile ilgli

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Civic Vti arka teker porya bilyası ile ilgli

Sağ arka teker porya bilyası ses yapmaya başladı ve değişmesi gerekiyor, fakat serviste poryanın fiyatı 610 TL ve çift değiştirmeye kalkarsak 1220 TL yapıyor ki bu hatırı sayılır derecede bir rakam

Parçacılara baktığımda ne olduğu belirsiz markalar ve bir kaç tane Tayvan malı poryalar buldum ama pek güvenemedim.

Bir de sahibinden.com'da Valeo marka buldum 85 TL, en azından ne olduğu belirsiz çin mallarından iyidir diye düşünüyorum.

Orjinali NTN marka fakat bulabileceğimi sanmıyorum, ebay'da var gibi ama ne kadar güvenilir bilemedim.

Bu konu ile ilgili tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, önerebilecekleri markalar, ya da ben şunu taktım sıkıntı çıkmadı diyebileceğiniz markalar var mı?
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vti olarak aramak değilde,başka hangi modelle aynı acaba bunlar ?

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valeo kullan ben kullandım memnun kaldım.
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orhan_guney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valeo kullan ben kullandım memnun kaldım.
    Teşekkür ederim, iyi bir yorum gelmesi sevindirici.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oem ntn olması lazım yarın tekrar sorarsanız bakarım.
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    NTN de çıkıyor KOYO SEIKOda... onun yerinde poryayı preste açıp içinden çıkan bilyenin aynısını kaliteli bilye ile değişmek en mantıklısı... NTN bulunmıyacak bir marka değil büyük keçecilerde ve bilyecilerde çıkıyor ntn ayrıca ntn süper ötesi bir marka dğeil kaliteli bir marka ama onun yerine farklı kaliteli markaların bilyesini kullanabilirsin sorun yaratmaz.... servis fiyatınında o kadar pahalı olma nedeni ise ön tekerde bilyeyi poryadan ayrı satıyor honda ama arka porya komple satıyor honda... ben bilyesini koyo olarak bulmuştum.... aks keçesinide NOK marka takıyor honda serviste mesela 180 lira keçecide yine aynı mal NOK marka 21 lira...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oem ntn olması lazım yarın tekrar sorarsanız bakarım.
    Yarın tekrar mesaj atarım, teşekkürler.

Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NTN de çıkıyor KOYO SEIKOda... onun yerinde poryayı preste açıp içinden çıkan bilyenin aynısını kaliteli bilye ile değişmek en mantıklısı... NTN bulunmıyacak bir marka değil büyük keçecilerde ve bilyecilerde çıkıyor ntn ayrıca ntn süper ötesi bir marka dğeil kaliteli bir marka ama onun yerine farklı kaliteli markaların bilyesini kullanabilirsin sorun yaratmaz.... servis fiyatınında o kadar pahalı olma nedeni ise ön tekerde bilyeyi poryadan ayrı satıyor honda ama arka porya komple satıyor honda... ben bilyesini koyo olarak bulmuştum.... aks keçesinide NOK marka takıyor honda serviste mesela 180 lira keçecide yine aynı mal NOK marka 21 lira...
    Aynen NTN yada KOYO SEIKO kullanılmış oem olarak.

NTN ön tekerler için buldum, 70 lira dediler tanesine(gerçi önler sağlam ama fiyat öğrenmiş oldum), fakat arka porya ile beraber satıldığından NTN yok, abuk subuk üzerinde marka olmayan uzakdoğu malları var, bir de KYOTA marka tayvan malı buldum.

Poryadan rulmanı çıkarıp değiştirmekte olabilir ama söküp takarken olası bir yamuk takma durumunda yine uğraşması var, ayrıca porya elinde ordan oraya uğraşması var.

Gönül istiyor ki oem olsun ama oem parasına 7 tane valeo alabiliyor olmak da ilginç

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerek yok ya oeme zaten honda fabrikasının kendi ürettiği bir malzemede değil o bilye ama işini bilen tornacı onu preste mükemmel şekilde çıkarır ve yenisini geri takar... trapezi takmak daha sıkıntı bence o bilyeden trapezde açı vs çok önemli oluyor takaren 6 7 mm lik farklı takmanda bile arka toe ayarı tutmuyor... ama bilyede o sıkıntı olmaz yeterki düzgün çıkarsın ve geri taksın
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)