arkadaşlar merhaba;
önemli bir konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim bir durum var...
Geçen yıl nisan ayında satınaldıgım (31 aralık 2012 ye kadar muayeneli) 89 model flash aracımı 5 ay kullandıktan sonra eylül ayında noter satışı ile sattım,
Benden alan şahısta aracı 2013 ocak ayında bir oto tamirci yakınına satıyor bu arkadaşta aracı muayeneye götürdügünde aracın motor numarasının başka bir aracın üstünde göründüğünü söylüyorlar ve aracı baglıyorlar..
Bu arkadaşlar aracı uygun hale getirmek için (bana söylenen şeyler hep bunlar) koşturuyorlar üniversiteye gidiyorlar para harcıyorlar ama bir türlü bu sorunu çözemiyorlar ve trafikten polisler bu arkadaşlara bu işin tek çözümünün aracı aldıkları kişiye geri satmak oldugunu söylüyorlar yani,her alan önceki sahibine sata sata gidecekmiş...(ben aracın belkide 7. sahibiyim) ama zaten baglı trafikten men bir araca nasıl satış yapılacak dediğimde bana cevap verilemiyor ki zaten ben bu fikri ne yasal nede mantıklı bulmadım..
Ben,o zaman bana sana benden öncekine nasıl bu trafik ruhsat çıkarttı bu araca izin verdi dediğimde araç muayeneye gidince belli oldu diyorlar..
Benim elimde alış ve satış noter sözleşmem var benden önceki sahibi ilede görüştüm o da böyle bir saçmalık ben ne duydum ne gördüm geri almak diye bir şey söz konusu olamaz geri alacak durumumda yok zaten diyor..
Sattıgım arkadaş bana, aracın şuan ki son sahibinin bunu kabul etmezsek hepimizi mahkemeye verecegini söylüyor..bende yasal anlamda ne gerekiyorsa yapsın benim alnım ak dedim kapadım...
umarım sorunu anlatabilmişimdir arkadaşlar,bu konularda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. teşekkürler