User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
108 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Marka Fanatikliğini Konuşalım

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Marka Fanatikliğini Konuşalım

Merhaba arkadaşlar;

Daha önce başka forumlarda konuştuğumuz bu konuyu burda da konuşmak istedim.
    Bu forumda açmaya çekindim açıkçası sebebi çok fazla fanatik üye olması ve metal yığını için hakarete varan yorumlar yapılması.

@cem Bey'e pm attım kendisi de bu konuyu konuşmamızın iyi olacağını söyledi.

Konumuza gelirsek;
    Ben asla takım tutar gibi marka fanatiği olmaktan yana değilim. Fakat çevre baskısı ister istemez ön yargı oluşturuyor.
    "Sakın peugeot alma çok arıza çıkarır".
    "Renault ne anlar araba yapmaktan".
    "Opellerin elektronik arızaları bitmek bilmez". gibi örneklerle sizlerde karşılamışsınızdır.

Örneğin; ben Fransız araçlarına karşı hep mesafeli yaklaşıyorum. Sonra düşünüyorum artık otomobil sektörüde globalleşti birçok firma kaliteli, güvenli, ekonomik, tasarımı güzel araçlar üretiyor. Fakat satın alma noktasına gelince yine önyargılar engelliyor.Bu gibi yaklaşımlar piyasada çok iyi araçların hakettiği değeri görememesine sebep oluyor.

Modeller üzerinden örnek verecek olursak, nerdeyse her markanın efsaneleşmiş bir modeli bulunuyor.
    Örnek; Civic VTİ, 106 GTİ, Golf GTİ, Saxo VTS, BMW E30 vb. bunlar ilk aklıma gelenler.
    Şimdi aynı segmentte bulunan her aracın artı ve eksileri bulunuyor. Bana göre hiçbiri dört dörtlük değil!
    Birinin performansı iyi diğerinin yol tutuşu diğerinin konforu.
    Burda seçimi bizlerin kriterleri belirliyor.

Bir modelin karşı ki dükkanda bir benzeri vardır. Öyle olmasaydı diğeri dükkanı kapatmak zorunda kalırdı. Sizler daha iyi bilirsiniz daha çok para harcayan geçer.

Yanlış anlaşılma olmasın kimsenin otomobil sevgisine laf yok.
    Bu forumda otomobiliyle konuşan insanlar var.
    Marka fanatizmine objektif olunduğu sürece karşı değilim.
    Nasıl olabilir; evet benim aracımın olumlu yönü budur, olumsuz yönü budur, senin aracının artıları bunlardır. Bunun bilincinde olarak ben bu aracı tercih ettim olgunluğundaysa bence sorun yoktur.

Bağnazlık söz konusuydu bence problem vardır.
    Yada benim anlattığım fanatizm değil sempati duymak olabilir.

Saygılar.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu fanatiklik birçok marka konusunda gözlerimizde ön yargı oluşturuyor ayrıca. Marka bekçisi birisi hayatında hiç binmediği bir markaya ya da o markanın modeline b*k atabiliyor mesela. Hiç bir zaman marka savunucusu olmadım( herhangi bir markanın sürekli yenilikçi tavrından ötürü, marka konusunda olumsuz yargıların azalması için çok dil dökmüşümdür, çok yazmışımdır.), örneğin hyundai'ye karşı önceden ön yargılıydım, fakat era, elentra, i30 sonata gibi modellerini kullandıktan sonra ön yargım sıfıra indi. Markadan ötürü bütün modellere ön yargının gereksiz olduğunu anladım.

Umarım bütün marka fanatiği olup, diğer markalara sallayanlar ya da itin poposuna sokanlar aynı şekilde bu durumun farkına varabilir.
    Instagram: mutusgarage

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    12 seneyi aşkın süre toyota da çalıştım ama şimdi yaptığım işten dolayı her markaya çok yakınım sorunsuz marka yok gibi ama her marka aracının ve kullanıcının garanti dahilinde yanında o yüzden çok bir fanatakliğim yoktur.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Çin arabaları hariç benimde pek marka fanatikliğim yoktur bu sorun babamda çok var babama göre renault,vv,bmw,mercedes,toyota var baska araba yok ne yazıki
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllardır bu forumda konusulan ve hiç bir zaman sonuca ulaşılmayan ve ulaşılmayacak bi konu, ben söyliyim ne olucagını, 7-8 sayfa güzel gidicek, biri gelip pimi çektikden sonra o 7-8 sayfa önce nokta virgül ve uslub abideleri çark edicek..

İlm almancılar konfordan 200 de viski keyfinden başlıcak
    Japonlar bilmem kac sene önce yaptıkları teknolojiden
    Fransızlar siz susun
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla milletin yarıldığı 2000 model civic parasına 2010 model punto evoya biniyoruz şuan. Sizce hangisi?

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla milletin yarıldığı 2000 model civic parasına 2010 model punto evoya biniyoruz şuan. Sizce hangisi?
    Ben 7-8 sayfa sürer demiştim bu ne acele..
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amaç nedir ? Yani yapmamamız gereken birşey mi var ? Diyelim hondayı sevmiyorsam ve kullandıysam ya da pug veya X bir araç bunu bir arkadaşıma sakın alma çok yakar gibi şeyler ya da araç konserve kutusu gibi şeyler söylememelimi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 7-8 sayfa sürer demiştim bu ne acele..
    Yaw napim dayanamadım

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka fanatikliği ile marka merakı veya ilgisi vardır bir de.Yani insanlar bazı araçları sevmiyordur zevkine hitap etmiyordur mesela ben broadway leri hiç sevmedim.Ama araca laf etmem çünkü anlamsız olur. Belli araçlara belli tarzlara ilgisi olabilir insanın veya belli koşullarda tercih etmek istedikleri de.sonuçta otomobil merakı denilen şeyin temelinde zevk yatıyor.

Ama bir markayı modeli körü körüne savunmak ,sadece kendi zevkini düşünüp diğer marka modellere laf atmak ve bunun için gereksiz tartışma çıkarmak tamamen saçma birşey.

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim gözümde marka yoktur ancak eski araç takıntım var... Yeni model bir araca bindiğimde kendimi elektronik dünyasında hissediyorum... Yolda bi arıza yapsa bilgisayara bağlamadan ne olduğunu anlayamassın bile Eski araçlar öyle değil ama soruna göre arızası bellidir... Çoğu zaman 2 adet mandalı açarsın içine üflersin araba çalışır

Bu arada araba yapmayı İtalyanlar çok iyi beceriyorlar
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya da konuda geçen herhangi birisine konuşmayalım mı ? Görüş belirtmeyelim mi ? Bu araba bana göre çöp demeyelim mi?

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka fanatikligi her sektörün,alanın sorunu..

Bakın bilgisayarcı abiler

Cevap: GEREKSİZ MARKA FANATİKLİĞİ
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ağa yazın yaaa benim gibi cesur olun. 1998 falan filana bineceğime şuna binerim deyin. Geçsin gitsin şu marka fanatikliği

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu marka fanatikliği bence insanların pireyi deve yapmasından kaynaklanıyor. yani adam bir araba alıyor, 2-3 gazlıyor kral benim oluyor. bence hiçbir araba mükemmel değil, her araba sırf kötüde değil, iyi yönleride vardır kötü yönleride kişiden kişiye farklı hitap edicek yönleride vardır. japoncuların almancıların fransızcıların ayrı ayrı olması bence bu ülkede modifiyeyi geliştiren unsurlardan biri ama çeşitli hal almadı, veya abimde atıyorum honda, bmw var bende alıyım 2 jantla araba zaten 10 numara oluyor gibi görüşler yüzünden belli araçlar gün yüzüne çıktı, tarafları oluştu.

cümlelerimi tamamlarken, bende bir markanın delisiyim nissan. ama bu demek değilki bu arabaları her yerde her şekilde savunurum, elimden geldiğince iyi ve kötü yönlerini söylerim. ama ben arabamı seviyorum, onunla uğraşmayı seviyorum. bu yüzden ona karşı farklı düşünüyorum, savunma gereği duyuyorum. şuda bir gerçekki bende dahil, çoğu insanın kompleksleri var, gün yüzüne vuranlar veya vurmayanlar, ben hiç bir şekilde 2000+ bmw ve mercedes sevmem mesela. bundan dolayı çıkıyor bu sorunlar taraflar bence...

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumda cok honda fanatikligi var, varsa yoksa honda,honda bukadar iyi araba olsa herkeste olurdu...çin arabasina anti fanatikligim var sadece benim gozumde mersodur arac ama onada gucumuz yermiyor

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya pek yazmayı düşünmüyorum, çünkü patlama konusunda yüksek bir risk arzediyor konu itibariyle..

Sadece '' açık fikirli '' olmayı öğrendigimiz zaman ; bu sorun, sorun olmaktan çıkar
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka delisi değilim, ama markanın yaptığı çoğu şeyi beğeniyorum. Bu başka bir şey, bir de gelip 'bu araba var ya uçan kuşa bile saplar şunu yapar bunu yapar, X araba mı be Y varken' vs gibi durumlara girilmesi sıkıntı oluyor.
    Ben arabamı görünce mutlu oluyorum, arabamı kullanırken keyif alıyorum, ve o yüzden bu arabaya sahibim. Ama 98 model. 2010 model olup da aynı paraya satılan araba da var ama 98 model arabamdaki mutluluğu yada keyfi alamıyorum. Öyle olmadıktan sonra da bir anlamı kalmıyor kaç model olduğu, ne marka olduğu.

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllardır bu forumda konusulan ve hiç bir zaman sonuca ulaşılmayan ve ulaşılmayacak bi konu, ben söyliyim ne olucagını, 7-8 sayfa güzel gidicek, biri gelip pimi çektikden sonra o 7-8 sayfa önce nokta virgül ve uslub abideleri çark edicek..

İlm almancılar konfordan 200 de viski keyfinden başlıcak
    Japonlar bilmem kac sene önce yaptıkları teknolojiden
    Fransızlar siz susun
    Umarım bir yerlere ulaşır ve demir yığınları yüzünden kavga etmeden tartışabiliriz.
    Zaten konuyu amacından saptıranlara gerekli yaptımlar uygulanacak.
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek genel geçer doğru yoktur.
    Sizin ihtiyaçlarınızı hangisi karşılıyorsa o.
    Fakat bu diğerinin çöp olduğu anlamına gelmiyor.
    Alıntı thedevil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amaç nedir ? Yani yapmamamız gereken birşey mi var ? Diyelim hondayı sevmiyorsam ve kullandıysam ya da pug veya X bir araç bunu bir arkadaşıma sakın alma çok yakar gibi şeyler ya da araç konserve kutusu gibi şeyler söylememelimi?
    Tabiki söyleyin.
    Fakat vti alayına gider, gti benim kıçımı öpsün gibi manasız fanatiklik bahsettiğim.
    Ayrıca kime göre konserve kutusu neye göre.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)