selamlar..
Bugün ateşleme problemimizi çözdük. Distribütöre giden kabloların birinin soketi çıkmış onu hallettik. Hazır elimiz değmişken dynoda biraz ayar yaptık. Dynodynamics üstünde 4. viteste stock map ile 166hp den başladık.. Aldığımız son değer 178hp.. Avans kulaklığımız olmadığından biraz daha safe olarak bıraktık ayarı.
Afr altlarda 14,2 4000rpm sonrası kesiciye kadar 13,8 - 13,2 ye doğru düzgün şekilde ilerliyor..
Fakat tekerlekte %20 gibi bir kaybımız var (tekerde yanlış hatırlamıyorsam 145-147hp gibi bir değer). Bu kaybı minimuma indirmek için neler yapılabilir ?
Aracın üstündekiler:
H22a motor + şanzuman (black top / stock fabrika verisi 200 hp),
Hasport dss level 3 swap aks,
Simota bigtube karbon filtre,
Walbro pompa yanılmıyorsam 255lph,
Stock enjektörler,
Stock headers,
Oem debriyaj,
Headersta ezik var ciddi anlamda, yenisine bakıyorum.. Yenisi ile değiştirince 3-5hp kazancım olur diye düşünüyorum
51mm orta borular + orta susturucu + yaklaşık 3 senelik honda crv stock son susturucu,
Hondata s300 ecu,
7200 devir dönüyorum.
Bu setupa göre aslında biraz daha iyi bir şeyler bekliyordum.. 185-190 gibi bir değer.. Ama buradanda baktığımda dynodynamicste, dynojet ya da benzerlerine göre %10-12 arasında değerlerin daha düşük çıktığı hakkında yorumlar gördüm..
Sizce düzgün bir headers takıldıktan sonra egzoz borularının ölçüsünü 51 den 60 a çekip orta susturucu kalmak koşuluyla sona freeflow bir susturucu ile avansı kulaklıkla dinleyip biraz daha net ayarla gelebileceğimiz nokta yine dynodynamics üstünde ne olur![]()
Asıl can alıcı nokta olan yere verdiğimiz güçteki kaybı nasıl minimize edebiliriz?