User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: TT de jandarma subay ve astsubay kac kisi

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool TT de jandarma subay ve astsubay kac kisi

Jandarma hakkinda bilgi almak istiyorum cok kafam karisik.

JAna yi kazandim arkadaslar. Ama pek niyetli degilim.

Calisma saatleri
    Mesai zamanlari
    Atama ve tayinler
    Maas
    Izinler

Suan calistigim bi isim var. Isimide seviyorum aslinda. Yurt disinda daha rahat calisabilmek adina 7500 tl ye mal olan bir belgeyide 1 hafta once almis bulunmaktayim. Okadar parayida gomduk eger jandarma astsubay olursam belgede yalan olucak. Bu yilin sonuna dogru yurt disi islerine gidicektim. Jandarma olmak icin hakli neden ariyorum yardimci olun olumlu olumsuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan ki işini seviyormusun ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkiyede zor olsada rahatligindan dolayi seviyorum. Zaten jandarmayi kafamdan silersem hedefim yurt disinda para biriktirip geri geldigimde kendi isimi kurmak

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turkiyede zor olsada rahatligindan dolayi seviyorum. Zaten jandarmayi kafamdan silersem hedefim yurt disinda para biriktirip geri geldigimde kendi isimi kurmak
    Bu sitede illaki jandarma ve kkk'den abilerimiz vardır ancak size en net bilgi yüz yüze daha güzel anlaşılır. Maaştan tutunda sosyal hayata kadar.

çok samimi söylüyorum ankara'da jandarma genel komutanlığı var. Direk oraya gidin illaki içeri girmeseniz bile yolda bir dünya astsubayla karşılaşacaksınız olmadı nizamiyeye gidip astsubaylığı kazandığınızı meslekte tecrübeli komutanlarından bilgi almak istediğinizi söyleyin kimse sizi geri çevirmeyecektir . Üstelik eminim ki size çok farklı bir gözle bakıp yardımcı olacaklardır.

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pm gönderildi hayat sizin karar sizin

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdiki işinizi seviyosanız bence bırakmayın. Jandarmalık içlerinde en sıkıntılı ve en zoru diye biliyorum
    TB4BSA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jandarma olmak benim gözümde kutsal bir görev ol ama gözlemlerime dayanarak tavsiyem son terchiniz olsun,şu an hali hazırda çalıştığınız bir işiniz ve yurtdışında çalışmak üzere yaptığınız yatırıma dayanarak söylüyorum.(Askerliğimi kısa dönem jandarme ulaştırma er olarak yaptım)

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu dediklerini astsubay olarak gercekleştirmen mümkün değil .askeriye için konusuyorm kimse alınmasın ama büyük kısmı astsubay/uzmanların bi baltaya sap olamamış atlamayı zıplamayı sporu biraz becerebilen tipler .yeni mezun subayın biri gelir madara eder gıkını cıkartamassın vs vs
    mis gibi işin var devam et bulaşma
    1881 - 193

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emekli astsubay çocuğu olarak 17 yıl lojman hayatı yaşadım.

acabalarla gelip bu mesleği seçen herkes emekliliğine gün sayıyordu yıllar öncesinden cesaret edebilen istifa edip ayrıldı.

zor iş emir komuta askeriyenin akılalmaz kuralları vs.

kendi işinizi seviyorsanız sonuna kadar gidin derim.
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    askerde en garibime giden şey 50 yaşındaki kıdemli astsubayın 18-19 yaşında okuldan yeni mezun teğmene komutanım demesi oluyordu.. bunu eleştiri amacında demiyorum neticede hiyerarşi öyle sadece garibime gidiyordu..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepinize cok tesekkur ederim. Bu konu donum noktasi aslinda bicok insan icin.

KOnu para degil. Hayatimi zevk alarak yasamak istiyorum ise her sabah kufurlerr esliginde gitmek istemiyorum.
    Sayet askere gitseydim belkide bu soruyu hic sormuyacaktim. Insan bilmeyince ikilemde kaliyor. Hayatimi devlete dayicagim diye gencligimi bitirmek istemiyorum
    Okulu bitireli 2 yil olucak ve bitirir bitirmez basladim calismaya isim geregi cok farkli yerlerde ve sehirlerde calistim gecen sene bu tarihlerde 2 ay kadar yurt disinda calistim. Isimi severek yapiyorum. Tek sikintisi duzensiz hayat ve duzensiz maas. Amacim en az 3 yil duzenli yurt disi projesinde calisip guzel bi parayla donup kafamdaki ticari isi yapmak. Ve tabiki en onemlisi duzenli bi hyata gecip duzen kurmak ve duzenli maas.

derece43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    askerde en garibime giden şey 50 yaşındaki kıdemli astsubayın 18-19 yaşında okuldan yeni mezun teğmene komutanım demesi oluyordu.. bunu eleştiri amacında demiyorum neticede hiyerarşi öyle sadece garibime gidiyordu..
    Yanlış ve emin olmadığınız konularda insanlara yorumlarınızı fikirlerinizi ortaya sunmayın kafa karıştırmayın bence.. Teğmen dediğin adam 14 yaşında millet misket atarken bisiklet binerken giriyor ve en genç 22 yaşında mezun oluyor.. 50 yaşındaki Bşçavus yada uzman çavus şahsına değil devletin vermiş olduğu rütbeye makama saygı için komutan diyip selam veriyor. Umarım anlatabilmişimdir. Herneyse işinde mutlu isen macera yaşamaya gerek yok dostum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek tavsiyem hiç bulaşma bence kısa dönem askerliğim boyunca hayatından memnun tek bir astsubay görmedim ve çoğu psikolojik sorunlar yaşıyor. Sevdiğin bir işin var bence o yönde devam et.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı derece43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış ve emin olmadığınız konularda insanlara yorumlarınızı fikirlerinizi ortaya sunmayın kafa karıştırmayın bence.. Teğmen dediğin adam 14 yaşında millet misket atarken bisiklet binerken giriyor ve en genç 22 yaşında mezun oluyor.. 50 yaşındaki Bşçavus yada uzman çavus şahsına değil devletin vermiş olduğu rütbeye makama saygı için komutan diyip selam veriyor. Umarım anlatabilmişimdir. Herneyse işinde mutlu isen macera yaşamaya gerek yok dostum..

yanlış ve emin olmadığım konu nedir ???

yanlış olan nedir sadece yaşı 2-3 yaş eksik yazmam mı ??? tamam hadi 21-22 yazalım ne değişdi ???

bence siz okduğunuzu yanlış anlamamışsınız..

ben bir bilgi yazmadımki yanlışım olsun teknik bir veri yada o tür başka bir şey yazmadımki yazdıklarımda hata olsun yada emin olıyım..
    askerlik yaparken ilgincime giden bir anımı yazdım bununda bir eleştiri olmadığını bilhassa belirttim..

yukarda o yazdığınız bilgilerin hepsini çok iyi biliyorum zaten ve saygım sevgimde sonsuz yazımda ondan zaten "neticede hiyerarşi öyle" diye yazdım..

İyi bir niyetle yazdığınızı düşünüyorum güzelde yazmışsınız ama Yukarda yazdığınız yazının benim yazıma cevaben bir bağdaştırıcı yanını bulamadım...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tanıdığım bir çok astsubay memnun değil işinden. Daha iyi imkanlarınız varsa bence değerlendirin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanayi dalgiciyim.maas yonunden sikintim yok cunku askeriyeden alcagim maasi kazaniyorum zaten.Ayrica barinma yemek yol masraflarim karsilaniyor.Yurt disina cikarsam 2katini kazanicam.

Sizin yorumlarinizi okuduktan sonra tekrar birdaha ailemle konusup kararimi verdim jandarma aut meslek in

YIl sonuna kadar daha TR de devam yil sonu yurt disi nasipse....

Herkese cok tesekkur ediyorum. Ikilimden daha kolay kurtuldugum icin

derece43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış ve emin olmadığım konu nedir ???

yanlış olan nedir sadece yaşı 2-3 yaş eksik yazmam mı ??? tamam hadi 21-22 yazalım ne değişdi ???

bence siz okduğunuzu yanlış anlamamışsınız..

ben bir bilgi yazmadımki yanlışım olsun teknik bir veri yada o tür başka bir şey yazmadımki yazdıklarımda hata olsun yada emin olıyım..
    askerlik yaparken ilgincime giden bir anımı yazdım bununda bir eleştiri olmadığını bilhassa belirttim..

yukarda o yazdığınız bilgilerin hepsini çok iyi biliyorum zaten ve saygım sevgimde sonsuz yazımda ondan zaten "neticede hiyerarşi öyle" diye yazdım..

İyi bir niyetle yazdığınızı düşünüyorum güzelde yazmışsınız ama Yukarda yazdığınız yazının benim yazıma cevaben bir bağdaştırıcı yanını bulamadım...
    Emin olmadığınız konu derken yaptığınız askerlik nerede veya neresi olursa olsun bilgi sahibi olabileceğiniz konu %10 dur.
    Biraz ince düşünerek yazdım belkide teknik verilere dökersek terazide büyük fark var ama kıyaslanmasının yanlış olduğunu anlatmak istedim.. Sadece size değil genel düşüncenin değişmesi için kısa özet geçtim yoksa herkesin profesyonel olarak bir iş gücü mevcut bu statülerin birbirine karşı kıyaslanması hata sadece.. Size karşı cevap değil genel düşüncenin yanlış yönlere çekilmemesi için.. Yoksa şahsi düşüncem her sınıf veya rütbe vücudun bir parçası ama son zamanlarda sapmalar olduğu için atıp tutan çok var işin içine girmedikleri için.. Saygılar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)