arkadaşlar ***** dizel motorlar yakıtın yağlayıcı özelliğine ihtiyaç duyuyor.eskiden yüksek kükürtlü akaryakıtın yağlama özelliği günümüzde eklenen katıklarla tolere ediliyor.benim iki sorum olacak sizlere.birincisi dizellerde mazotun yağlayıcı özelliğine ihtiyaç duyulan hangi parçalar var?(pompa,enjektör v.s) ikincisi sorum da şu ; benim motorum vp 37 bosch pompa ile çalışan ve günümüz motorlarına göre daha eski teknolojili bir motor.yakıt olarak shell v-power kullanmaktaydım ancak yaptığım araştırmaya göre po nun sitesinde yağlayıcılık özelliğinden bahsedilen yeni prodizel aldım bir depo.***** benim araç eski teknoloji motora sahip olduğundan mazotun yağlama özelliğine daha fazla ihtiyaç duyacağını ve bu yakıtın aracıma daha uygun olacağını kanaatine vardım.ayrıca el kitabında kullanmam gereken yakıtın en az 49 setan derecesine sahip olması gerektiğinden bahsediyor.özetle yüksek setanlı performans yakıtlarının motorum için gereksiz olduğunu düşünüyorum.sizce doğru mu yapıyorum.yoksa yüksek setanlı yakıtlara devam mı etmeliyim?teşekkürler...