User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Mjet Turbo Sorunu

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mjet Turbo Sorunu

Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar bir sorunum var

Yıkamacıda arkadaşlarla sohbet ettim 3 saat kadar aksam eve dönmek için aracı calıstırdım yürüdüm ve turbo tepki vermedi 3 bin devirde geldi tekrar denedim aynı yaslayan araba artık yaslamıyor.5 vites de sıkıştırdım 180 dedi ama eskisi gibi dolmuyo aktif kullandığım için anın da anladım sorun nedir.Motoru açtım biraz bastım cok az ıslık sesi geldi sebebi nedir.Ne yapmak gerekir.Ankara Şaşmaz da yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa ulaşabilirmi gösterelim aracı düşüncem eğer turbo yapılmaz ise büyütmek olcak ne önerirsiniz yardımlarınıza ihtiyacım var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse yokmu ilgilenecek o kadar turbocular yazılımcılar nerelerde :S

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse yokmu ilgilenecek o kadar turbocular yazılımcılar nerelerde :S
    sanayideler bahsettiğin dukkanlar.
    - K -

________
    Dr.Ecu

61TS061 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar bir sorunum var

Yıkamacıda arkadaşlarla sohbet ettim 3 saat kadar aksam eve dönmek için aracı calıstırdım yürüdüm ve turbo tepki vermedi 3 bin devirde geldi tekrar denedim aynı yaslayan araba artık yaslamıyor.5 vites de sıkıştırdım 180 dedi ama eskisi gibi dolmuyo aktif kullandığım için anın da anladım sorun nedir.Motoru açtım biraz bastım cok az ıslık sesi geldi sebebi nedir.Ne yapmak gerekir.Ankara Şaşmaz da yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa ulaşabilirmi gösterelim aracı düşüncem eğer turbo yapılmaz ise büyütmek olcak ne önerirsiniz yardımlarınıza ihtiyacım var
    bence hemen ustaya gitme benim araçta da ara sıra böyle dalgalanmalar oluyor.büyük ihtimal yakıtla da alakalı olabilir.albea 180 yapıyorsa turboda sorun olacağını sanmam.ufak tefek ıslık hepsinde var zaten.yakıt aldığın yeri değiştir her şeyden önce.hava ve mazot filtren yeni mi?
    VW BORA 1.9TDI COMFORTLİNE 2000

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 61TS061 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence hemen ustaya gitme benim araçta da ara sıra böyle dalgalanmalar oluyor.büyük ihtimal yakıtla da alakalı olabilir.albea 180 yapıyorsa turboda sorun olacağını sanmam.ufak tefek ıslık hepsinde var zaten.yakıt aldığın yeri değiştir her şeyden önce.hava ve mazot filtren yeni mi?
    Babam da öyle diyor ben 8 yıldır Po dan aynı pompadan alırım gecen hafta babam Tp den almış ondan yapabilir diyor.100 bin bakıma girmişti detaylı bi bakım yapmıstım simdi 112 k Ama turbo sesi hiç yoktu neden biraz fazlalaştı.

61TS061 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babam da öyle diyor ben 8 yıldır Po dan aynı pompadan alırım gecen hafta babam Tp den almış ondan yapabilir diyor.100 bin bakıma girmişti detaylı bi bakım yapmıstım simdi 112 k Ama turbo sesi hiç yoktu neden biraz fazlalaştı.
    turboda aracın içinden duyulabilecek kadar uğultu yoksa sıkıntı olmaz.ayrıca eskiyen yağdan da yapabilir bir miktar ses.ilk çalıştırmada en az 30-40sn.ve stop etmeden sakin kullanımda 15-20 sn bekleyip öyle stop et.devirli ve sıkıştırarak kullanmışsan 1 dak beklet.bunlar önemli turbonun sağlığı için.bir de hava filtren mutlaka temiz olmalı.turboyu öldüren bir başka etken de bu.bir de common rail dizel motorlar yakıtı çok seçer ucuz yerlerden mazot asla koyma.üç kuruş kar edeceğim derken başına milyarca liralık masraf açma riskine değmez.po da v max eurodizel koy senin aracına uygun olan mazot bu.benimki nispeten eski teknoloji olduğundan pro dizel alıyorum.bir de sana önerim %70 dolu depoya bir kutu Würth common rail mazot katkısı at ve ışık yanan kadar mazot almadan devirlice sür.varsa tortu kurum vs. söker atar ben kullanıyorum faydasını görüyorum.
    VW BORA 1.9TDI COMFORTLİNE 2000

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerinizi harfiyen yaptım sıkıştırdığımda da ilk calıstırdığımdan sonra da 30 sn kadar süre bekler stop ederim aracımı Yakıtı da Po dan Wmax alıyorum würth common rail katkısını da yılda 1 kere yaparım bu yıl neden böyle yaptı anlamadım ses az ama kafam cok karısıyor . Babam yakıt diyor ama anlayamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıttan yapabilir sıkıntı acele etme bi süre farklı yakıtla kullan geçmezse o zmn bi hal çaresine bakarız
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yakuza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakıttan yapabilir sıkıntı acele etme bi süre farklı yakıtla kullan geçmezse o zmn bi hal çaresine bakarız
    Öyle yapmayı düşünüyorum abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo bitmiş te olabilir ama yanlış hatırlamıyorsam turbo bitince duman atıyordu arkadan fazladan

onun dışında kaçak olabılır turbo borularını falan kontrol ettirmek lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Borularda skntı yok turbo dada sıkntı yok bilgisayara bağlattım herşey normal sıkıntı filtrelerin zamanı gelmiş ve hava akış metresi bozulmus simdi sorunum halloldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)