Merhaba arkadaşlar.Sürekli forumlar Hondacı ve pejocuların tartışmalarına şahit oluyoruz.Ben bu zamana kadar sadece izledim hiç dahil olmadım bu tartışmalara fakat gönlüm hondadan yanaydı hep açıkcası.Bu zamana kadar 6 aracım oldu bunlar seatl leon mk1 golf 4, astra bertone,honca vtec sport, civic vti ve son olarak 206 gti.Şimdiye kadar hiç pejo marka bi araç alacağım aklıma gelmezdi fakat ekonomik durum ve honda fiyatlarının abartılı yükselmesi ve temiz ilk sahibi bi bayandan 206 gti buldum ve nette gördüğüm gün ucağa atayıp gti ı aldım geldim.Dediğim gibi asla 206 gti almayı düşünmedim.Açıkcası aklımda olan araç civic si idi hatta forumdada birkaç arkdaşla görüştüm fakat anlaşamadım fiyat konusunda.sonuç olarak belkide türkiyenin hiç redline girmemiş bir kaç 206 gti ından birini aldım.Şimdide bu araçları kendimce biraz karşılaştırıyım ve belki bu karşılaştırmanın bu araçlar arasında kalan arkadaşlara yararı olur diye düşnüyorum.Önceki arabam civic vti 97 hb kırmızı sağlam yürüyen stoc bi araçtı.Bu aracım ise 2001 model.Öncelikle araçları Dış örünüş olarak karşılaştırdığımda bence iki araçta gerçekten çok şık.İki araçta on üzerinden 8 puanı hakediyor.Konfor konusunda ise hondanın içi daha geniş olmasına rağmen biraz geride kalıyor pejoya göre.Bence pejonun en güzel yeri koltukları.Gerçekten çok şık ve rahat ayrıca sunrufda çok güzel fakat açık olduğunda çok rüzgar alıyor yüksek hızlarda gerçekten kopması an meselesi ben 120 km üzeri açmıyorum.(yapımında kesinlikle aerodinamik bir hata var)Yoltutuş olaraksa pejo vti ın çok biraz gerisinde gibi(aracımda yay yok standart halde).Açıkcası ben pejoya fazla yüklenmedim fakat araç yüksek hızlarda honda kadar güven vermiyor.Ama uzun yolda sakin sakin gidiyim dersen gayet iyi torkun avantajı ile hiç bayılma olmadan vites küçültmeye gerek kalmadan rahat rahat gidebiliyorsun.Babamın 2.0 tdi octavia sını amınsattı bana.Vti ise 90 km hız 5 viteste gitmek tam bi hafif meğillerde zulum oluyor uzun yollarda.Sürekli vites küçültüp hızlanmak gerekiyor.Denizli trabzon arasını aynı arçta ortalama aynı hızlarla 3 ay arayla test imkanı buldum.206 gti 2000 cc motor olmasına rağmen 27 kuruş yaktı km vti 33 ise kuruş yaktı.Bu sonuç beni şaşırttı açıkcası. Fren konusunda ise honda mühendisleri motor yaparken yorulmuş fren koymayı unutmuş sanki.Aracın gücüne göre frenleri çok zayıf .Şimdi ise benim için en önemli karşılaştırma konusu olan sürüş zevki ve performansına gelelim.Ben vti almadan öncede bir çok kez vti sürdüm gazladım vs.Zaten bu zevki aldıktan sonra vti aldım.Gerçekten çok zevkli bi araç.Vtec açtığında arcın sesindeki değişim ivmelenmesi 8000 devir üstü kesici gerçekten çok iyi.pejoda ise ne yazıkki bu bildiğin aile arabası gibi.Belki iki araç yanyana roling yapsa vti en fazla 5 boy geçer ama vti zevk konusunda 15 boy önde.Benim gti da ne hava filtresi ne egzoz ne yay ne lastik hiçbirşey yok... belkide bununda etkisi var fakat bence ne olursa olsun vti çok ayrı bir araç.Son olarakta ben bu iki aracı fiyat olarak karşılaştırmak istedim.Şu an gerçek anlamda temiz bi vti en az 25.000 tl. temiz bi 206 ise 15-17 arası alınabilir.Fartk zaten burda ortaya çıkıyor.Bomboş kliması olmayan düzgün 1.4 is ler bile gti dan pahalı.Bunu düşünüce gti gerçekten parasını fazlasıyla hakediyor.Donanım ve konfor olarak hondanda çok önde.Vti ise tamamen fantazi aracı haline geldi benim gözümde.İlerde zengin olursam bitane daha alıcam kesinlikle
Sonuç olarak bence bu araçları karşılaştırırken herkesin cebindeki paraya göre en iyisini almaya calıştığını bilmeliyizBu yüzden milletin arabasını kötülemenin bi mantığı olmadığını düşünüyorum.Pejo sahibi bir hondacının gözünde karşılaştırmam böyle umarım beğenirsiniz
![]()