User Tag List

Sonuçlar: Sizce hangisi ?

Katılımcı sayısı
75. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Leon 2.0 tfsi

30 40.00%
  • Bmw 120D

45 60.00%
15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Leon 2.0 tfsi vs Bmw 120d

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Leon 2.0 tfsi vs Bmw 120d

Suan gunluk kullandigim leondan sıkıldıgım icin(2ci leon) 120d gibi hem az yakan hemde arkadan itisin keyifli oldugu bi arac dusunuyorum
    Leondan tek derdim manuel olmasi gunluk net olarak 150km yol yapiyorum artik sol ayagim baya kas yapti yoksa kullanim kolayligi ve tuketiminden gayet memnunum
    Acaba 120d alsam leondaki yol tutus-performans ve konforu bana yasatabilir mi ?
    Eger alirsam gt2260 veya daha ufak bir turbo upgrade ile oynamayi dusunuyorum

Gercekten ama alacagim araci her acidan kiyaslarsaniz sevirim tuketim-isletme maliyeti-performans-konfor
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bmw 1 serisi hoşuma gitmiyor. hiç binmediğim için yorum yapamayacağım. eğer otomatik arıyorsanız şu araç benim çok hoşuma gidiyor. örnek olsun diye veriyorum. ilanın benle alakası yok. daha uygun fiyatlılarıda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4575173/detay#
    SEAT SPORT

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    1 serisi kullanım keyfi olarak leon'un daha üstündedir bence. ama yol tutuşta aşırı farklı sayılmazlar, 1 in avantajı rwd ve boyutsal açıdan daha küçük oluşudur bence tutunma karşılaştırmasında da.

2260 lı 120d için konuşursak, gayet tatmin eder. sanırım araban stocktu zaten, onun kadar gidersin aşağı yukarı ortalama bi ayar ile

BMW 120d RP Corse - GTB2260VK - YouTube

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetelt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bmw 1 serisi hoşuma gitmiyor. hiç binmediğim için yorum yapamayacağım. eğer otomatik arıyorsanız şu araç benim çok hoşuma gidiyor. örnek olsun diye veriyorum. ilanın benle alakası yok. daha uygun fiyatlılarıda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4575173/detay#
    A4 guzel ancak leonun 10 yaktigi yerde 15 yaktigini canli gordum...
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 serisi kullanım keyfi olarak leon'un daha üstündedir bence. ama yol tutuşta aşırı farklı sayılmazlar, 1 in avantajı rwd ve boyutsal açıdan daha küçük oluşudur bence tutunma karşılaştırmasında da.

2260 lı 120d için konuşursak, gayet tatmin eder. sanırım araban stocktu zaten, onun kadar gidersin aşağı yukarı ortalama bi ayar ile

BMW 120d RP Corse - GTB2260VK - YouTube
    leonun yol tutusu ciddi anlamda cok iyi 130-140 ile stock suspansiyon ve yuruyenle rayda gider gibi yon alabiliyor tabii bmw 1i hic oyle kullanmamdim ama bmw bu araci "perfect balance" diye lanse etmisti 50/50 agirlik dagilimi sayesinde
    Eger leonu kullanmaya devam eder ve 1-2 haftaya elimdeki parcalar satilmazsa k04 upgrade yapcam aksi halde 120d alip bi sure stock kullancam
    Videodaki aracin hizlanmasi nedense yavas geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski kasa 116 i kullandım içi dar arkada oturan yolu göremiyor tiptronik şanzuman geçişleri zayıf ve çok yakıp az gidiyordu tabi ki dizelde işler çok farklı olur performans açısından.Ama tavsiyem Leon olur 2.0TFSİ var bir kere

chare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sertaç tfsi den vazgeçme kardeşim pişman olursun...

vanished - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsi fikrim ilk olarak olarak marka değerini ele alayım. F20, prestijli ve premium bir araç. Leon'un artık modası geçtiğini düşünüyorum varoş semtlerinde apaçhi tarzı modifikasyonlarla çok ön plana çıkıp insanların gözündeki imajını yitirdi.

Konfor donanım yol tutuş kalite olarak BMW, Seat'ı VW'yi geçer muadili Audi'dir. Performans olarak ise BMW'nin tatmin edeceğini düşünüyorum. Özellikle performans/tüketim göz önünde bulundurulursa.
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski kasa 116 i kullandım içi dar arkada oturan yolu göremiyor tiptronik şanzuman geçişleri zayıf ve çok yakıp az gidiyordu tabi ki dizelde işler çok farklı olur performans açısından.Ama tavsiyem Leon olur 2.0TFSİ var bir kere
    Bende 116 kullanmistim sanziman iyidi aslinda ama arka koltuk dediginiz gibi dar ama leonda cok genis sayilmaz
    Alıntı chare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sertaç tfsi den vazgeçme kardeşim pişman olursun...
    Abi artik sikti leon tfsi desen suan alacagim tek araba 2.0 tfsi fr dsg oda 3cu olur alirsam
    Goren hala leon mu kovaliyosun diyo...
    Golf gti filan cok sade r desen baya pahali baska araba yok
    Alıntı vanished Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahsi fikrim ilk olarak olarak marka değerini ele alayım. F20, prestijli ve premium bir araç. Leon'un artık modası geçtiğini düşünüyorum varoş semtlerinde apaçhi tarzı modifikasyonlarla çok ön plana çıkıp insanların gözündeki imajını yitirdi.

Konfor donanım yol tutuş kalite olarak BMW, Seat'ı VW'yi geçer muadili Audi'dir. Performans olarak ise BMW'nin tatmin edeceğini düşünüyorum. Özellikle performans/tüketim göz önünde bulundurulursa.
    Alacagim arac f20 degil e87 kasa olcak bulursam hatta n47 alcam ama yok denecek kadar az var
    Leon dediginiz gibi 25bini olanin alabildigi ozellikle aero body kitinin fiberi 500tl oldugu gunden beri cakal cukal takimin hayali oldu...

white quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suan gunluk kullandigim leondan sıkıldıgım icin(2ci leon) 120d gibi hem az yakan hemde arkadan itisin keyifli oldugu bi arac dusunuyorum
    Leondan tek derdim manuel olmasi gunluk net olarak 150km yol yapiyorum artik sol ayagim baya kas yapti yoksa kullanim kolayligi ve tuketiminden gayet memnunum
    Acaba 120d alsam leondaki yol tutus-performans ve konforu bana yasatabilir mi ?
    Eger alirsam gt2260 veya daha ufak bir turbo upgrade ile oynamayi dusunuyorum

Gercekten ama alacagim araci her acidan kiyaslarsaniz sevirim tuketim-isletme maliyeti-performans-konfor
    artıları olduğu gibi eksileride mutlaka vardır. tork olarak çok çok iyi ***** dizel.
    arka koltukta seyahat edenler, önde geniş geniş oturan yolcular yüzünden resmen azap çekiyorlar karma yakıt 9lt civarı çeyrek depo standart 150 km yol yapabiliyorum 50 tl ye denk geliyor..

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım forumu takipçi olarak okuyor.Faceden yazdı onun yazdığını buraya kopyalıyorum.Kendiside 120d düşünüyor.;

Kanka sorsana tech'e konu falan varsa oraya yaz yoksa konu açma gerek yok.
    120d'ler nasıldır ? kaç tip motor vardır ?
    163-177 var diye biliyorum aralarındaki fark sadece yazılım mı ?
    otomatik mi alınmalı manuel mi ?
    Motor 320d'lerde ki motor dimi ?
    Yazılım egzoz yapar binerim otomatik mi manuel mi ?
    Hani yapmamda olurda yaparsam senin attığın turbo iyileştirmeli 120d videosu manueldi,
    otomatik kaldırır mı o turbo iyileştirmesini yoksa turboyu büyüteceksek illa manuel mi olmalı ?
    Şanzıman e9x'lar da ki şanzıman mı ?

Evet abiler,arkadaşlar sorularımızı yanıtlarsanız sevinirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar 120d yi bilmiyorum ama benim yakin bir akrabamda 2010 116i var arac cok sessiz yol sesini iceriye almiyor ama cok rahatsiz asiri derecede sarsiyo octi rs den bile fazla rahatsiz geldi bana.Leon 2.0 tfsi bildigim kadariyla 200hp(yaniliyor olabilirim)goruntu olarakda leon cok hosuma gidiyor benim tercihim leondan yana olurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı white quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    artıları olduğu gibi eksileride mutlaka vardır. tork olarak çok çok iyi ***** dizel.
    arka koltukta seyahat edenler, önde geniş geniş oturan yolcular yüzünden resmen azap çekiyorlar karma yakıt 9lt civarı çeyrek depo standart 150 km yol yapabiliyorum 50 tl ye denk geliyor..
    Musait oldugunuz bir gun karsilikli arabalari denememiz mumkun mu acaba ciddi anlamda 120d bakiyorum ama bulamiyorum

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer 3.20d motoru ile birebir aynı motorsa 3.20d resmen yakıtı koklayan ve yerinde durmayan bi araba ki 1.20 nin daha hafif vs olduğunu düşünürsek çok keyif alırsın.
    Yazılımdan sonra 500nm civarı tork alırsın. 2 arabanın arasındaki kalite farkı bariz belli zaten.
    Sendeki kasa Leon hakkaten çakalda çukalda çok var ***** ucuz ve dış görünüşü güzel bi araba sıkılmanı anlıyabiliyorum yani.
    Yeni kasa(2008-2010) Leon Cupra niye düşünmüyosun?

Edit: Manuel istemiyormuşsun şimdi okudum
    SUBARU TECNICA INTERNATIONAL

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşım forumu takipçi olarak okuyor.Faceden yazdı onun yazdığını buraya kopyalıyorum.Kendiside 120d düşünüyor.;

Kanka sorsana tech'e konu falan varsa oraya yaz yoksa konu açma gerek yok.
    120d'ler nasıldır ? kaç tip motor vardır ?
    163-177 var diye biliyorum aralarındaki fark sadece yazılım mı ?
    otomatik mi alınmalı manuel mi ?
    Motor 320d'lerde ki motor dimi ?
    Yazılım egzoz yapar binerim otomatik mi manuel mi ?
    Hani yapmamda olurda yaparsam senin attığın turbo iyileştirmeli 120d videosu manueldi,
    otomatik kaldırır mı o turbo iyileştirmesini yoksa turboyu büyüteceksek illa manuel mi olmalı ?
    Şanzıman e9x'lar da ki şanzıman mı ?

Evet abiler,arkadaşlar sorularımızı yanıtlarsanız sevinirim.
    2004-2007 arası olanlar 163 lük M47 motor, 2007 sonrası 177 lik N47. Tamamen farklılar yani, yazılım vs alakaları yok Şanzımanları hakkında pek bilgim yok ama turbo, ic vs girilmediği sürece otm. şanzımanı rahat rahat götürür diye düşünüyorum, ama biraz daha güç gerektiren durumlarda tork konvektörü koyverebilir diye de düşünmüyor değilim Muhtemelen aynı şanzımanlardır 3 serisi ile ama. M47 lerdekiler E46, N47 lerdekiler E9x modelleri ile aynı veya çok benzer olabilir.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2004-2007 arası olanlar 163 lük M47 motor, 2007 sonrası 177 lik N47. Tamamen farklılar yani, yazılım vs alakaları yok Şanzımanları hakkında pek bilgim yok ama turbo, ic vs girilmediği sürece otm. şanzımanı rahat rahat götürür diye düşünüyorum, ama biraz daha güç gerektiren durumlarda tork konvektörü koyverebilir diye de düşünmüyor değilim Muhtemelen aynı şanzımanlardır 3 serisi ile ama. M47 lerdekiler E46, N47 lerdekiler E9x modelleri ile aynı veya çok benzer olabilir.
    2007 olan tek ilan var onuda beğenmedi hasar kaydı varmış
    Sağol abi teşekkür ederiz bilgilendirme için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)