Babamın 2005 model 116.000 KM deki aracına uygulama yaptık.
Uzun zamandır aklımızdaydı.Koltuklar leş gibiydi.aracın içerisi resmen toz kokuyordu.Plastik aksam rezalet durumdaydı.
Motor araç içerisine göre nispetan daha iyi durumda ama yine de kirli idi ;
Malzemeler ;
Atas Vinet : plastik yüzeyler için
Atas Forclean . motor temizliği için
Anway genel temizlik detarjanı
Aerospace 303 : plastik aksamların uv koruması ve parlaklığı için
Fakir halı yıkama makinesi : koltukları yıkamak için
Çeşitli fırça ve mikrofiber bezler , sünger pedler , su
Öncelikle iş bölümü Babama ben koltukları yıkayacağım sen de plastikleri temizleyeceksin dedim, antlaştık.
O Vinet ve fırça ile cebelleşirken ben de koltuklara giriştim.Bu halı yıkama makinesi tam olarak bu iş için uygun değil (ağızları yeterince kücük değil , çok detarjan kullanıyor ayarı yok vs ) ama büyük kolaylık vesselam.
aracın bir tarafını yaparken aklımda olmayan motor temizliği projesini babama açtım : Ne gerek var dedi ? Bekle ve gör diyerek kısa yolu seçtim.
Motora forclean i ilaç pompasına koyarak psükürtme yaptık ve fırça ile kirleri temizledik.Üzerine hortumla su tuttuk ve fazla suyu bezle çektik.
ardından 303 ü ped yardımı ile uygulayarak korumayı sağladık.
İşlemler tamamlanınca araç içi plastik aksamları da 303 ile koruma altına aldık.
Babam ile buz gibi Coca-cola zero eşliğinde yıkanmış paklanmış aracımızı incelerken ;
-Baba vites körüğü ile el fireni körüğü de çok kötü yıpranmış , bak paspasların da delik deşik gel bunları da değiştirelim dedim.
Babam hipnotize olmuş bir şekilde ;
-tamam dedi(normalde hiç önemsemez böyle şeyleri)
Hemen üzerimizi değişip sanayiye gidip gerekli değişimleri yaptırdık.
Son iki senedir devresi yandığı için uzaktan kumandası çalışmayan anahtarı tamir ettirelim dedim (2 sene önce yenisine 100 tl istemişler babam da kızmış ve almamış)
Arkadaşıma telefona açtım kime yaptırırız diyerek öğrendiğimiz Şarampol deki Volkan Elektronik -Anahtarın yoluna düştük.Verdik anahtarı.15 dakika sonra anahtarımız yapılmış şekilde elimizdeydi borcumuz ne kadar ? diye sorduk 30 lira cevabını alınca mutluluğumuz bir kat daha arttı.
sonuç itibari ile iç kısmı yenilenmiş ,anahtarı tamir olmuş,paspasları yenilenmiş aracımızla ödül yemeği olarak eski sanayide Doyum da köfte -piyazımızı yiyerek eve döndük.
Dönerkem babam ;
-Ben yarın çarşıya otobüsle gideyim kirlenmesin şimdi deyince ben koptum
Şimdi fotoğraflar konuşsun ;
![]()