bir kaç yerde daha mantıklı oldugunu okudum uzun dönem(6-12-24 ay ) araç kiralamanın ?
mantıgı nedir neler avantajlıdır ? teşekkür ederim
bir kaç yerde daha mantıklı oldugunu okudum uzun dönem(6-12-24 ay ) araç kiralamanın ?
mantıgı nedir neler avantajlıdır ? teşekkür ederim
Araç sahibine göre vergi,bakım gibi masraflarını karşılamıyosunuz sadece benzin koyup geziyosunuz uzun dönem kiralamalarda ay başına verilen ücretde ay uzadıkça azalıyo bizde kiralama arifesindeyiz incelediğim kadarıyla artıları bunlar kaza veya sorun çıktığı zaman hemen yeni arabada tehmin ediyolar eniştem kiraladığı arabanın motorunu yaktı masraf ödemeden yeni araba verdiler![]()
en büyük avantajı karşılığında aldığınız faturayı gider olarak işleyebilmeniz, kdv düşebilmenizdir. bunun yanı sıra arkadaşında dediği gibi, kasko, bakım, sigorta, mtv hiçbirini ödemiyorsunuz. yine şirket adına yapıyosanız bunu yakıtı gider olarak yazabiliyorsunuz.
aynı zamanda leasing ile araç alımı da bu şekilde gerçekleşiyor. uzun dönem kiralayıp kiralama sonunda aracı isterseniz satın alıyosunuz. bu durumlarda size istediğini opsiyonlarda sıfır araç veriyorlar.
M. The most powerful letter in the world.
üst komşumuz yaklaşık 3-4 yıldır central dan bu yöntemle araba kiralıyor çokda memnun.. bir önceki kasa passat vardı 3-4 ay önce yeni kasasını verdiler.. giderler konusunda pek konuşamadık ama araba almakdan çok daha makul ve ekonomik olduğunu söylemişdi..
sanırım mtv kasko trafik sigortası bakım (kaza yaparsanız hemen vakit kaybetmeden yeni araç veriyorlar) falan gibi avantajları var..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Evet bu konu hakkında bende bilgi almak istiyorum...İntercity'den kiralamayı düşünüyorum yıllık olacak yada 3 yıllık olacak.varmı kiralayan ? sizden aracı teslim ettiğinizde ücret isteniyormu ? Bilgilendirirseniz sevinirim
34 MRT 55 ... AUDİ A3 1.8 T
Eğer araçta olağan dışı bir eskime veya hasar varsa size fatura edilir ? Sorularınız tam nedir cevaplayabilirim.
tam olarak cevap veremem ama şöyle söyleleyim. belirli şartlar dışındaki ticari kurumlar araç alımında kdv öderler ama kdv yi gider olarak düşüremezler. yani 50.000 tl ye alacağın bir aracı yıldan yıla kurumlar verginden 8.000 tl gider yazarsın ama kdv ye etkisi olmaz. Araç kiralarsan ödediğin tutarı hizmet bedeli altında aldığın için %18 kdv de düşebilirsin.
Alternatif olarak şirket işlerine rent a car cılığı ekleyip. aracı alıp 9.000 tl kdv den düşebilrisin. 50.000 tl de 9.000 tl kdv + 8.000 tl de amortisan yazabilrisn
not: yazımda hatalı kısımlar varsa lütfen yazınız
Kaç kilometre yaptığında çok önemli sizden zaman ve km sınırı isteyip ona göre fiyat vereceklerdir. İyice fiyat araştırmanda fayda var.
Ekleme çok sayıda alım yapıcak bir firma tanıdığınız yakınınız falan varsa ordan da kendinize alabilirsiniz. Fiyat avantajı olur.
Yillik maksimum 50.000 km veriyorlar.aslinda var tanidik bi firma 20...30 tane arac kiraliyor.simdi forum doldurup bi fiyat alicam bakalim ne olacak
34 MRT 55 ... AUDİ A3 1.8 T
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)