öncelikle siteyle alakası yok, neden konu açtın gibi gereksiz düşünülmesin, 2 gündür ebemiz sevildi istanbulda, kimsenin ebesi sevilmesin diye bilgilendirme amaçlıdır konu...
çarşamba öğlen12 uçağı ile istanbula yola çıktık. rocco sorgulama konusunda sorduğum 34 zl plakalı araca bakmaya gittik. havaalanında yüzeysel bir incelemenin ardından araçta koltuk ısıtma, ışık paketi, start stop olmadığını anladık. neyse dedik pazarlık yapılır tekrar sorun değil dedik. aracı bindik ve bostancı oto sanayi sitesindeki vw tech'e gittik. yolda ciddi bir kavrama sorunu olduğunu anladım. titreme oluşuyordu araçta. kalkarken ve 1 den 2 ye atarken dsg, titreyerek devam ediyordu. nitekim vw tech ilkkan abiye aracı kullanmasını söledim ve sorunu belirttim. kendisi mekatronik veya kavrama sorunu olabileceğini, bunun yetkili serviste bakılması gerektiği ve 1 günlük birşey olmadığını söyledi. nitekim bu araçtan vazgeçtik. sahibinin hiçbirşeyden haberi yok. araç donanımından haberdar değil. ya sabır dedik allaha emanet dedik ayrıldık.
ardından paladium ulusoyun yolunu tuttuk. bu arada göki abi, ibooo, öner ile rocco arayışı içindeyken ***** sitede 1 adet rocco bulduk. plakası 34 cmh 73 olan bu araç kozmetik açıdan sıkıntısız, ilanda yazan kusurları sol çamurluk değişmiş ve kaput boyalı olarak gözüküyordu. fiyatta 57.500 dü. biz boş dönmeyelim belki sıkıntısı küçüktür diyerek adamla konuştuk. o sırada gökizd nickli adamın ham maddesi gökhan abi yanımıza geldi. elimizde tahta valizle ulusoy'un garında bekliyorduk adeta![]()
hadi gidelim bakmaya dedi bizi aldı, araç sahibi ile buluşturdu. araç dediğim gibi gayet şık bir araçtı. bakımlı kasası düzgündü. sahibi kusurları konusunda ısrarcı oldu ve istediğiniz yere götürün dedi. biz orada 55.750 ve 4 adet sıfır 18 inç lastik vermesi şeklinde anlaştık. söylenmeyen eksik gedik birşey varsa pazarlığa konudur dedik. kabul etti. ertesi gün buluştuk ve gene vw tech ilkkan abiye götürdük. araçta turboya bağlı bir arıza tespit etti ilkkan abi. çıktık gezdik şanzıman ve motor gayet güzeldi ( şanzıman değişmiş söyledi ) . sorunun map sensörü olabileceği üzerine durduk. kaportaya bakıldığında da adamın dediklerinden farklı olarak sol far, ön tampon değişmiş dediler. biz kıllandık ve doğuşa götürelim diyerek yola çıktık. EREL otomotiv'e götürdük aracı. 3 hafta sonrasına sıra verdiler ama araç sahibinin serdar adlı arkadaşı araya girdi. araca yapılan işlemleri ve hasar kaydının nereler olduğunu, değişen vs hangileriyse kağıda dökülmüş vaziyette bize getirmesini istedik. kendisi kafasına göre sadece bakım çıktısı almış ve getirmiş. araç 70 bin km ye kadar 14 kere servise girmiş. 15 er binde girmesi gerekirken saçma sapan km lerde servise girmiş araç. orada serdar denen şahıs turbonun ve sol ön farın değiştiğini söyledi. ön tamponunda değiştiğini söyledi. biz orda tabi mevzuya girerek sinirimizi gereken cümlelerle ifade ettik. adam satmaktan vazgeçtiğini söylerek sıyırmaya çalıştı. dedim yok öyle şey. sıkıntı yaratırım sana dedim. bu araç ve sözüne istinaden 1 gece fazladan ist de kaldım dedim. sende üstüne düşeni yapacaksın ve bu sorunu çözücez dedim.
hala neden üstüne gittin diye düşünecek olanlar, serdar denen erel çalışanı detaylı bilgi vermedi. bizde tampon değişimini önemsemedik. turboda arızalı çıkabilir diye düşünürek ve fiyat performans eğrisini düşünerek, ticaretimizi devam ettirmek istedik. adamı yan çizmesine rağmen, kartal doğuşa götürdük. servise girdik ve gene 3 hafta beklememiz gerektiği söylenince bizde expertiz yerine servis kayıtlarını inceleyelim dedik ve sorumlu bir abi ile incelidik. incelemez olaydık. araç 52 bin kim de motorun komple değiştiği, sandık motor takıldığı, sol ön far, ön tampon, kaput komple boyalı ve aklınıza gelebilecek motor aksamına ait herşeyin değiştiğini öğrendik. turbo + turbo manifoldu vs vs... başımızdan aşağıya kaynar sular döküldü. adamı çağırdım içeriye sen nasıl bi delikanlısın dedim. g.t oğlanı diyerek rencide ettim şahsıtıkandı birşey diyemedi. yalan üstüne yalan konuştu. aracın sadece şanzımanı değiştiğini geri kalanların değiştiğini bilmediğin söyledi. kimse ona sormadan değiştirmiş aracın motorunu gibi yalanlar attı. bilgiler öğrenmeden önce bir ara telle konuşmak için dışarı çıkmıştı ve o sırada arkadaşını çağırmış. oda geldi. dışarda ben ağzıma geleni söyledim şahsa. normal konuşmalar ve değişik kombinasyonlarda her türlü küfrü kendise söyledim ama kaşarlaşmış artık. sustu birşey demedi. arkadaşı girdi araya sağolsun düzgün bir çocuktu. zadex oto yıkamanın sahibi çocuk nejmi adında. arkadaşına da gerekenlerı söyledi. bizlerden de onun adına özür diledi uzatmayın dedi. bizleri aldı tekrar ulusoya bıraktı ataşehire.
sizden ricam ciddi alıcıların bu araçtan uzak durması. isteyen olursa aracın ilan linkini de atarım, arar arar darlarsınız.
bu 2 gün içinde bize abiliğin kralını yapan ( yemeğimizden çayımıza ulaşımımıza kadar) GökiZD göki abime , utku'ya ibooo'ya, öner'e teşekkür ederim.