Geçtiğimiz günlerde biraz kafa dinlemek için Kemer'e gittim. Tatilin son 3 günü aracımın ön sol tarafından lastik tam turunu tamamlarken gııırç diye bir ses gelmeye başladı. Tabi bu ses sürat arttıkça teybin sesini bastıracak ciiiyk ciiiyyyklere dönüyordu. Sağına soluna baktım; zira geçen ay fren hortumları janta sürttüğü için hortumları parçalamıştı büyük olay atlatmıştım. Elimle hortumları kontrol ettim sapasağlam çizik yok. Son 3 gün bu sesi bulmaya çalıştım, tanıdıklarımı aradım. Ustam frene basılınca ses kesiliyorsa disk fatura yapmıştır sen gelince tornalatırız kafanı yorma dedi. Evet frene basınca ses kesiliyordu ama önceki araçlarımda oluşan diskin bozulma sesine hiç benzemiyordu. Ara ara gaza yüklendim ani frenler yaptım kum vesaire girmişse çıksın diye; ses kesilmedi fakat gaza yüklendiğimde sesin gelmediğini farkettim. Yola çıkacağım sabah ustamı tekrar aradım bu detayı da verdim sonuçta 600 küsür kilometre yol gidecektim. O da sağolsun bijonları kontrol etmemi istedi, bijonlar yerli yerinde duruyordu ama son çare onu da deneyeyim dedim. Bijonlar birisi ya da birileri tarafından gevşetilmiş ve el yordamıyla çeviriliyor! Kim neden böyle bir şey yapar, bu resmen insanın canına kast etmektir, üzerinden kaç gün geçti hala sinirim dinmiyor. Otel otoparkında güvenlik vardı, kemer merkezde vızır vızır arabaların geçtiği yerde ise buna kim nasıl cesaret edebildi aklım almıyor. Birileri gıcık mı kaptı araçtan ya da benden, yoksa jantları mı çalmaya çalıştı bilinmez, ama söktüğü bijonu eliyle kapatmak direkt cana kastetmek değil midir?
Sizlerden ricam; (ve tavsiyem) lütfen, nasıl yola çıkmadan önce lastik havalarını, cam suyunu, yağını vesairesini kontrol ediyorsanız bijonlarınızı da bir kontrol etmeniz. Artık tik oldu bende sabah evden çıkarken bile bijonları kontrol ediyorum, hepsini şifreli yapmak da aklımdan geçmiyor değil.