User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bir Garip Olay,Lütfen Yola Çıkmadan Dikkat Edin

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir Garip Olay,Lütfen Yola Çıkmadan Dikkat Edin

Geçtiğimiz günlerde biraz kafa dinlemek için Kemer'e gittim. Tatilin son 3 günü aracımın ön sol tarafından lastik tam turunu tamamlarken gııırç diye bir ses gelmeye başladı. Tabi bu ses sürat arttıkça teybin sesini bastıracak ciiiyk ciiiyyyklere dönüyordu. Sağına soluna baktım; zira geçen ay fren hortumları janta sürttüğü için hortumları parçalamıştı büyük olay atlatmıştım. Elimle hortumları kontrol ettim sapasağlam çizik yok. Son 3 gün bu sesi bulmaya çalıştım, tanıdıklarımı aradım. Ustam frene basılınca ses kesiliyorsa disk fatura yapmıştır sen gelince tornalatırız kafanı yorma dedi. Evet frene basınca ses kesiliyordu ama önceki araçlarımda oluşan diskin bozulma sesine hiç benzemiyordu. Ara ara gaza yüklendim ani frenler yaptım kum vesaire girmişse çıksın diye; ses kesilmedi fakat gaza yüklendiğimde sesin gelmediğini farkettim. Yola çıkacağım sabah ustamı tekrar aradım bu detayı da verdim sonuçta 600 küsür kilometre yol gidecektim. O da sağolsun bijonları kontrol etmemi istedi, bijonlar yerli yerinde duruyordu ama son çare onu da deneyeyim dedim. Bijonlar birisi ya da birileri tarafından gevşetilmiş ve el yordamıyla çeviriliyor! Kim neden böyle bir şey yapar, bu resmen insanın canına kast etmektir, üzerinden kaç gün geçti hala sinirim dinmiyor. Otel otoparkında güvenlik vardı, kemer merkezde vızır vızır arabaların geçtiği yerde ise buna kim nasıl cesaret edebildi aklım almıyor. Birileri gıcık mı kaptı araçtan ya da benden, yoksa jantları mı çalmaya çalıştı bilinmez, ama söktüğü bijonu eliyle kapatmak direkt cana kastetmek değil midir?

Sizlerden ricam; (ve tavsiyem) lütfen, nasıl yola çıkmadan önce lastik havalarını, cam suyunu, yağını vesairesini kontrol ediyorsanız bijonlarınızı da bir kontrol etmeniz. Artık tik oldu bende sabah evden çıkarken bile bijonları kontrol ediyorum, hepsini şifreli yapmak da aklımdan geçmiyor değil.

murat çelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun ama şu varki benim tahmınım bijon larınız daha önceden az sıkılmış ve zamanla gevşemiş ola bilme ihtimali çok yuksek bu tarz bir olay benımde basıma gelmışti gaza basıyorum ses yok gazdan ayagımı çekiyorum ses var taki bijon un biri fırladı jeton düştü bunla geçmiş olsun
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

Ibiza 1.8t fully built drag car project

Mert- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen bence de kendi kendine bir şekilde gevşemiştir bijonlar. Geçmiş olsun

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emin misin birisinin yaptığına? bijon gevşetmek hiç kolay değildir (sessiz sedasız yani) ... ama serviste başıma geleni anlatayım, Ankara'dan çıkan araç Polatlı'da ses yapmaya başladı Afyon'da bijon kesti...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jantlar orjinal mi ?sonradan taktığınız bir jantmı ? benim başıma gelmişti aracıma jant taktım ve göbeğin oturmaması yüzünden bijonların üstünde gidiyomuşum aynı ses bendede vardı ve bijonları kesmişti zar zor götürebilmiştim lastikçiye.alüminyum bijonlar yerine alışana kadar yada uygun bilezik takılmazsa elle bile açılıyor

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük tehlike atlatmışsınız. benimde aklıma ilk kendi gevseyebileceği geldi acıkcası.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazen mekaniker kalfaların yaptığı yada çırağın yaptığı hatalar olabiliyor. mesela bijonun boşluğunu aldıktan sonra sıkmayı unutmak v.s bencede bu şekilde gevşemiştir. bi yığın civatalarla geziyoruz allah korumuş
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde aklıma gevşetildiği değilde tam olarak sıkılmayıp gevşemesi geliyor.

babamın her zaman saygı duyduğum bir sözü vardır, şuan seni tutan şu civatalardan 2-3 ü çıksa ne yapabilirsin der ve temkini elden bırakmazdı. Ve bizde babadan amcadan miras, tamiraneden araç alınırken ya son kontrollerde yanında bulunulur, yada parçalar değişirken hep yanında olunur. Çünkü insanlık hali, çırak hatası vs vs. ama yazmak kolay oluyor, bu nedenlerden biri başımıza gelse, Allah korusun ve Allah Korumuş
    TR - B13

JenGoO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kemerde bununla uğraşacak birinin olduğunu sanmıyorum burda yaşıyorum kaç yıldır az çok bilirim.
    US Performance

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmis olsun herzaman yola cikmadan aracin sagina soluna bakarim.uzun yola cikicaksam bu daha detayli olur.tabi size yapilan biraz o c lik olmus

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jantı yola cıkmadan önce yeni değiştirmiş olma ihtimalin varmı ? Ben crx'e ilk defa 17" takdıgımda uzun yola cıkmıstım bi müddet sonra adamın biri eliyle jantlarımı gösterdi.. hayret o gördü ben hissetmedim bijonlarım düşmek üzereydi... İndim sıktım bi müddet sonra yine gevşedi.. jantı değiştirdim.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler arkadaşlar, inşallah bi kasıt yoktur da bunun vebali altında hesap vermek zorunda kalmaz kimse.

jantlar tabi ki aftermarket jantlar, ama üzerinde olan jantlarla 2000den fazla kilometre yaptım, en son söküldüğünde de ustamla beraber sıkmıştık.gevşeme ihtimali beni de korkuttu ama ustama sorduğumda (sonuçta en son kendi sıktığı için) böyle bişeyin mümkün olmayacağını söyledi. jantlarımda bilezik de var ve bu zamana kadar hiç balans sıkıntısı bile olmamıştı. acaba gevşiyor mu diye gözlem altına aldım her gün giderken bütün bijonları tek tek kontrol ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drago benimde öyleydi , ne var ne yok allah ne verdiyse sıkıyoduk ama 500 metre yada 1 kilometre gidince yada 10 kilometre gidip ertesi günü yola cıkınca bijonlar kendi kendine gevşiyodu orjinal bijonları kullanma şansın olsa keşke, bende alüminyum bijon vardı 5 yaşındaki cocuk bile elle söker yani o derece ama bilezik oturuyo sanıyoduk oturmuyomuş meğerse

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    serviste amortisör değişiminden sonra lastik takılırken, diş kaptırmışlar ve yolda bijonlarımın ikiside ilerleyip gitmişti. Allahtan erken farkettik, diski miski değiştirmiştik o ara tekrar.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    serviste işlem yaptırmışısn iyi sıkmamışlar malesef gevşemiş geçmiş olsun
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı şey bir hafta önce benimde başıma geldi. bijonları kendim sıkmıştım sonra biraz gazladım tam eve gidecekken ses gelmeye basladı tekrar döndüm sanayiye bi baktık ki hepsi gevşemiş olabiliyor yani belki kasıt yoktur.. geçmiş olsun

powerfuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmıs olsun bencede kendılıgınden gevsemıstır yada jantların guzel bıseyse calmak ıstemıs olabılırler beceremeyıp o sekılde kalmıs olabılır

emirhan sph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok skat bisey gercekten yakin bi arkadasimin basinada geldi bi muddet ses geldi ve daha sonrasinda ses gittikce yukseldi. Bi gun yolda giderken patir kutur ses geldi ve bijon yamulmus jant yerinden cikmist. Allahtan buyuk bi olay cikmadi ama bijonu sokene kadar canimiz cikti. Gecmis olsun tekrardan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen arkadaşlar, amaç yola çıkmadan önce bakılacak son bir yer olduğuna dair dikkat çekmekti umarım amacına ulaşmıştır.emir bir kaç gün daha izleyeceğim eğer öyleyse en kalitelisinden yeni bir bijon seti alacağım, zira servisten sonra baya baya yol gittim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)