User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
63 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sezaryen mi, normal doğum mu?

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Sezaryen mi, normal doğum mu?

Beyler malumunuz taze babayım, oğlumuzun nüfus cüzdanını dün çıkardım, bugünde eşimin sigorta işlemlerini hallettim her ikisinde de eşiniz normal mi sezaryen doğum mu yaptı diye sordu, hayırdır, ufaktan bir fişleme mi başlattılar. Her ikisinde de zorluk çıkmaması açısından size ne diyemedim ama benden önce sırada olan taze babalarada aynı soruları sordular. Kime bu durumu anlattysam hayretle dinledi, banada oldukça garip geldi.

Sağlık ocağından da, zorla eve geliyorlarmış, güvenliğe talimat verdim, almayın onları içeri dedim, tamam dediler. Hastane zaten sağlık bakanlığının istediği bir tomar zımbırtıyı gönderdi, sağlık ocağından da gelip zorla topuk kanı alacağız diyorlarmış (başlarına gelenler anlattı).

P.S : Biri daha normal mi sezaryen mi diye sorarsa değişiklik yaptık, okul çağına kadar eşim içinde tutacak diyeceğim...

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    topuk kanı dna için... sezeryan yasak.
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağlık ocağından eve zorla geliyolarmış o niyeki ???
    SM PERFORMANCE

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni uygulama sanırım benim başıma öyle birşey gelmedi 2 çocuğumunda işlemlerni yaptırırken
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gercekten garip bir durummus ? yukarda birisi sezeryan yasak demis ne ara yasaklandı insanları tercih haklarınada mı karısılıyor artık ?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Sağlık ocağından zorla eve gelemezler. Hastane bebeğin kaydını sağlık bakanlığına bildiriyor. Onlarda sağlık ocaklarının sistemlerine aktarıyor. Sonra her aşı zamanı eğer orada yaptırmak istiyorsanız size telefonla bilgi veriyorlar. (Misal, Kemal bebeğin şu gün şu aşısı var diye )

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dna için değil de kan grubunu öğrenmek için alıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim dna'mın ne işi var onlarda

Ayrıca sezaryen yasaksa, sıkıysa o sancıyı onlar çeksin, rahim ağzı o kadar sancıya ve beklemeye açılmasında göreyim yaşadıkları ızdırabı. Kadının çatısı, kas yapısı, rahim ağzı, çocuğun boyu posu, kilosu normal doğuma uygun değilse ne olacak, ya çocuk 5kg doğarsa, neyse zaten bizde ekstradan doktor raporuda var, arzu eden olursa, raporu kıvırıp kulağına da sokabilirim

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu durum cok ılgnc doğum seklıne karısılırmı... Kim ister sezaryan . Sezaryan yapanın ılla kendı ıcın gecerlı bır sebebı vardır diyr düşünüyorum...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Painkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne saçma bir ülke olmaya başladı artık burası.
    '01 Black 106 GTI / '01 Silver Clio RS / '99 Blue 106 GTI / '02 Silver Civic Type R / '11 White Polo GTI / '02 Blue Bugeye STİ

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nihayetinde, biz kadının ne şekilde doğurması gerektiğini de çok iyi biliriz.
    Haddinize mi doğuracağınız bebeği ne şekilde doğuracağınıza karar vermek?
    Neyi yasaklayıp neyi yasaklamayacağımızı birkaç çapulcu hamile kadına soracak değiliz. Çatlasanız da patlasanız da istediğimiz olacak, istediğimiz gibi doğuracaksınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağlık ocağına gidip gebelik kaydı yaptırdızmı.? gebelik süresi boyunca 3 defa kontrol ve yapılması gereken aşıları yaptırıp yada bildirdinizmi, devlet bunları kayıt altında tutarak engelli doğum, sorunlu hamilelik, gayrimeşru gebelik vs. konular ile ilgili kayıt altına alıyor, kimsenin zorla eve geldiği felan yok yada ben burda hiç görmedim, aşılarını, kontrollerini yaptırmanızı yada yaptırdıysanız bildirmenizi istiyorlar hepsi bu.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abicim herseydende korkuyosunuz ya bizi sürekli arıyolar saolsunlar aşısı vardı o var bu var deyip bizden daha çok ilgileniyorlar çocukla bunda kötü bişey yok evede anneyi bilinçlendirmek için geliyorlar. emzirme gaz çıkarma vs vs kötü bişey yok yani aile hekimliğinin bir çeşidi bu korkmayın bukadar
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sezeryan bir seçim değildir !
    Normal doğum için çocuk yada anne uygun değil ise sezeryan ile çocuğun alınması işlemidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağlık ocağından zorla eve gelemezler. Hastane bebeğin kaydını sağlık bakanlığına bildiriyor. Onlarda sağlık ocaklarının sistemlerine aktarıyor. Sonra her aşı zamanı eğer orada yaptırmak istiyorsanız size telefonla bilgi veriyorlar. (Misal, Kemal bebeğin şu gün şu aşısı var diye )
    Valla 2 arkadaşı önce aramışlar, arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığının istediklerini hastane iletti demişler, sağlık ocağındakiler topuk kanı bilgisi bizde yok, almamız lazım diyerek kapıya gelmişler, yok kanı alacağız, yok çocuğa bakacağız diye diretmişler, eve almamışlar dehlemişler.

Ya bu kadarda ****** bekçiliği yapılmaz, bu kadar insanların özeline karışılmaz, vallahi bıktırdılar.

Hastane zaten ilgileniyor, hemde aşırı ilgileniyor, hatta elimize şu gün şu aşı olacak, şu gün kalça ultrasonu olacak diye çizelge verdiler. Hatta ücretsiz kontrol için eve bile geliyorlar. Bana ne şimdi Sağlık Ocağı'ndan, zaten hiç hijyenik gelmiyor, 1 kere eşim rahatsızlandı diye 1-2 günlük rapor için gitmiştik, benim açımdan sağlam girip hasta çıkabileceğin bir yerden öte değil.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk olarak Allah analı babalı büyütür inşallah.topuktam kan almaya gelince bu çocuk ta ilerde yaşanılacak hastalıkları engellemek için alınır.Normalde bunu hastaneden çıkmadan almaları gerekiyordu.Okumak isterseniz şöle bir konu var :
    Bebeklerin topuğundan alınan 4 damla kan, bebeğin fiziksel ve zihinsel engelli olmasını önleyebilir.

Sağlık Bakanlığı ‘nın yaklaşık 1.5 yıl önce başlattığı fenilketonüri ve doğumsal hipotiroidi taramasıyla yüzlerce bebeğin fiziksel ve zihinsel engelli olması önlendi. Geçen yıl topuk kanıyla taraması yapılan 1 milyon 300 bebekten 246’sına fenilketonüri, 706’sına ise doğumsal hipotiroidi tanısı konularak, uygun tedaviye başlandı.

”Fenilalanin” isimli aminoasitin enzim eksikliği nedeniyle sindirilememesi ile ortaya çıkan ve zeka geriliğine yol açan fenilketonürinin erken tanısı için taramalar uzun yıllardır Sağlık Bakanlığının sorumluluğunda bazı üniversitelerce yürütülüyordu. Fenilketonüri taraması, 2006 yılının Aralık ayından bu yana Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı (RSHM) tarafından Türkiye genelinde yapılıyor.
    Sağlık ocağından gelen ekip ise sizin aile hekiminiz sizin çocuğunuzun sağlık takibini yapmak için bilgi almak isterler.Bende 11 aylık bi kız evlat babasıyım ve medikal sektörde görev yapmaktayım.Aynı işlemleri bende yaptırdım,Çok şükür bi sorun yaşamadım.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Topuk kanı ve göbek bağından bir örneği ankaraya gönderiyorlar sonra bilgiler sana yakın aile hekimliğine gidiyor aşı zamanı vs takiptesiniz aranıyorsunuz fişleme olacağını sanmıyorum

okn84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan sonra devlette bebegın saglıgını takıp edıyo asılar vs ıcın bılgılendırıyo ve bı karne cıkarıyo benımde oglum var 2 yasından zorla kan alma gıbı bı durum yok gelıp kapıdan bılgı verıyolar baglı oldunuz aıle hekımı bellı asıları devlet ucretsız yapıyo ası zamanını hengı asıları olması gerektını ve bellı zamanlarda gene kendı aıle hekımınız sadece muayne etmek ıcın telefonla arayıp randewu verıyor dogudundan berı oglum da aynı sekılde aıle hekımı tarafından takıp edıyor daha dun mesela asısı vardı ve bazı asılar pahalı ozeldede fıyatlar hep degısıyo ayrıca herhangıbı hastalık durumuna unıversıte hastanelerınde detaylı ıncelemede gecmıstekı butun bılgılerı sızden ıstemeden kontrol edıyolar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler malumunuz taze babayım, oğlumuzun nüfus cüzdanını dün çıkardım, bugünde eşimin sigorta işlemlerini hallettim her ikisinde de eşiniz normal mi sezaryen doğum mu yaptı diye sordu, hayırdır, ufaktan bir fişleme mi başlattılar. Her ikisinde de zorluk çıkmaması açısından size ne diyemedim ama benden önce sırada olan taze babalarada aynı soruları sordular. Kime bu durumu anlattysam hayretle dinledi, banada oldukça garip geldi.

Sağlık ocağından da, zorla eve geliyorlarmış, güvenliğe talimat verdim, almayın onları içeri dedim, tamam dediler. Hastane zaten sağlık bakanlığının istediği bir tomar zımbırtıyı gönderdi, sağlık ocağından da gelip zorla topuk kanı alacağız diyorlarmış (başlarına gelenler anlattı).

P.S : Biri daha normal mi sezaryen mi diye sorarsa değişiklik yaptık, okul çağına kadar eşim içinde tutacak diyeceğim...
    Saglik ocakları bebek sagligiyla cok ilgili, senelerdir olan uygulama. Ası zamanlarını takip edip zamanı yaklaşınca telefonla ulaşıp davet ediyorlar ve ücretsiz aşıları yapıyorlar

Negatif bir durum yok bence

Topuk kani 2 ci defa alinip kontrol edilmesinde de negatif bir taraf yok

Normal doğumun bebek saglıgına olumlu etkisi olduguda bilimsel gercek o nedenle cok üzerine dusulen bir konu

Benzer sekilde bebeğin anne tarafından emzirilmesi konusunda da ciddi bir önem gösteriliyor saglık bakanlığı tarafından

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)