Arkadaşlar yaklaşık 15 - 20 gün arayla başıman gelen iki olayı sizinle paylaşmak istiyorum
Yaklaşık bir ay önce 02163330333 gibi bir numaradan arandım arayan bayan ismini vs. Söyleyip konuşmalarımız kayıt ediliyo vs. Klasik konuşmayı zirvaladı ardından bana adım ve soyadımı söyleyip efendim biz elektrik tasarruf kurumundan arıyoruz bildiginiz üzere faturalarımızda fazladan ödediğimiz bir miktar kaçak elektrik bilmemne var biz türkiyedeki tüm aboneleri arıyoruz ve bu kaçak elektriği ödememenizi sağlıyoruz vs dedi.
Bende ok dedim ve dinlemeye başladım biraz firmasını övdükden sonra efendim biz dünyada 4 ülke 50 bankayla çalışıyoruz size bir kupon göndericez ve bu kupon sayesinde birdaha bu fazla kısmı ödemiyeceksiniz dedi. Ben yine ok dedim ve dinlemeye devam ettim , ardından niyet belli oldu efendim kullandığınız bir kredi kartınızın öncelikle son kullanma tarihinin geçerli olup olmadığını kontrol edelim dedi. Bende hiç çalışmadığım bir bankanın adını ve atmasyon bi numara verdim ardından efendim ilk 4 hanesini söylemeyin diğer 12 hanesini söyleyin dedi bende yine ok dedim bi numara salladım en son olarakda arkasındaki 3 haneli numarayı istedi bende oldu canım başka istediğin bişi varmı vermiyorum numara felan diyince abla bana çemkirmeye bağırmaya felan başladı bende sövüp telefonu kapattım
Aradan 15 - 20 gün geçti bu sefer 0532111xxxx gibi bi numaradan arandım yine aynı elektrik tasarruf kurumu bilmemne dedi bende bir dakika size bişi sormak istiyorum dedim eleman buyrun efendim dedi aramızdaki konuşma şu şekilde gelişti.
-kardeş sizin 444 lü numaranız yokmu ?
-efendim biz devlet kurumuyuz 444 lü hattın aylık 30.000 tl gideri var biz bunu nasıl odiyelim bilmemne dedi.
- ne yani hiçmi devlet kurumu olupda 444 lü numarası olan yokmu dedim
- yok bilmemne vs. Diyip sesini yükseltmeye başladı.
- ardından ok tamam devlet kurumusunuz dedim bişi daha sorucam konuşmanın ilerleyen kısmında benim kredi kartı bilgilerimi sorucakmısınz dedim.
- yok hayır sormucam dedi
Bende ok buyrun sizi dinliyorum dedim. Elemanın cevabı çok komik.
- yok siz bana kötü davrandınız size söylemiyorum dedi
- sen kimsinki bana söylemiyosun müdürünü bağla dedim
- yok biz burdan müdüre bağlıyamıyoruz vs. Kusura bakmayın kapatıyorum dedi
Bu arkadaşada gerekli sövmeyi yapıp telefonu kapadım
İnternetden araştırdığım kadarıyla birçok insanı dolandırmışlar siz buşekilde yaklaşan insanlara tenezzül etmeyin paranızı kaptırmayın