User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hakiki Deri Koltuk Temizleme&Koruma?

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hakiki Deri Koltuk Temizleme&Koruma?

Arkadaşlar selam,
    Aracımda hakiki deri döşeme var,özellikle şoför koltuğu oturma kısmı kirlendiğinden olsa gerek parlamaya başladı.Yolcu koltuğunun derisinde de hafif sertleşmeye bağlı olarak kırışmalar başladı..
    Bu durumların önüne geçmek için ürün tavsiyenize ihtiyacım var.Ama atıyorum meg.ın şu ürünü de var değilde,bizzat kullanıp memnun kalan arkadaşlar hangi ürünü tavsiye edersiniz?Şoför koltuğumdaki parlamanın önüne geçip diğer koltuklarımında parlamadan yumuşaklık kazanmasını sağlayabileceğim marka önerilerinizi bekliyorum

bayerische_M52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben turtle wax ın krem rengi olanını kullandım aracım bmw gayet memnunum ama once iyi bi temizlik sart cunkü ürünün cleaner özelliği yok en güzel yanı U.V koruması var tavsiye ederim

ama cok özel bi urun olması acısından her turlu GLİPTONE markasını tek geçerim kolay gelsin

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Markalı ürün tavsiyesi yapamam, kullanmadım. Kendi yöntemim, öncelikle deri yüzeyini arap sabunu ile temizleyip kuruladıktan sonra arko, nivea vb el kremiyle deriye yedirerek sürüyorum. Gün aşırı ikinci defa sürüyorum, işlem tamamdır. Bizzat kullandığım ve tavsiye edeceğim bir uygulama. Banada Artcar'ın sahibi(adını hatırlayamadım) söylemişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artcar'ın sahibi Cem bey ile göüşmüsünüz sanırım.Sağlam referans böyle bir yöntem için.Ama ne bileyim kısa vadede faydalı olsada uzun vadede deride sertleşme çatlatma yaparmış gibi bir düşüncem var,tamamen düşünce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bayerische_M52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben turtle wax ın krem rengi olanını kullandım aracım bmw gayet memnunum ama once iyi bi temizlik sart cunkü ürünün cleaner özelliği yok en güzel yanı U.V koruması var tavsiye ederim

ama cok özel bi urun olması acısından her turlu GLİPTONE markasını tek geçerim kolay gelsin
    Temizliği nasıl yapıyosun hocam ne kullanıyosun

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Temizleyici olarak Chemical Guys Leather Cleaner öneririm pH dengelidir ve kokusuzdur. Yine aynı markanın deri bakım kremide gayet güzeldir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Temizleyici olarak Chemical Guys Leather Cleaner öneririm pH dengelidir ve kokusuzdur. Yine aynı markanın deri bakım kremide gayet güzeldir.
    Hocam apc diye bir temizleyici varmış nasıldır?Bir de bu yazdığın ürünü yurtiçi bulabileceğim biyer varmı

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ürünü yurtiçinde bulabileceğim yer varmı arattım ama bi sonuca ulasamadım

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chemical guys a buradan ulaşabilirsiniz
    https://www.facebook.com/ChemicalGuysTR

artı olarak
    apc - all purpose cleaner genel temızleyıcıdır.
    deriyide kumaşıda plastiğide temizler.
    birebir deri için ürün deildir.
    yukarıde önerilen deri için minimum zarar verebilicek kimyasal yapıda üründür.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben direk lostra salonundan badem yagli krem aldim bi kucuk kavanoz. Kullandim iyiydi yani bi kotulugunu gormedim

nasyonel69
    Misafir
    arkasalar ben derı doseme ustasıyım sıze tavsıyem ozelıkle kımyasal madee kulanmayın derı üzerınde sadece hafil deterjanlıs suyla temızleyın derı yuzeylerı ve sonra arko krem tarzı yada wurtt marka kremler kulanın ama abartmayın fazla cok surmeyle cok yumusamaz aracınızın derısının asınmasını buyuk senebı guneşe maruz kalmasıdır

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben normal banyo sampuani ile tamamen kopurtup temizliyorum kuruduktan sonra vazelin ile parlatip korumaya alıyorum
    C R M performance

mexbull
    Misafir
    bilgiler güzel teşşekürler

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben turtle wax'ın krem rengi olan ürününü kullanıyorum. uv koruması ve cleaner özelliği var. fena ürün değil. kesinlikle mf bez ile silip fazlasını yine temiz bir mf bez ile temizleyin.

en yakın zamanda chemical guys'ın yukarıda bahsedilen temizleme + bakım ürünlerini alacağım. bana kalırsa deri bakım ve temizlik ürünleri ayrı olmalı. cleaner + conditioer ürünler çok sağlıklı gelmiyor.

cg'nin ürünleri alınca kullanmadan önce arap sabunu ile temizlemeyi düşünüyorum. elimde ATAS Vinet (apc)'de mevcut. geçen arap sabunu ve vinet ile deneme yaptım. 1/10 sulandırılmış vinet ile. ikiside gayet güzel temizliyor ancak vinet ile sildiğimde beze biraz derinin rengi çıkıyor. kimyasal olduğu için normal böyle olması. uzun vade kullanım için bence arap sabunu en ideali deri için.

ama yine son tavsiyem gliptone ürünleri (tr de bulmak çok zor malesef ) yada bulamıyorsanız chemical guys'ın ürünleridir.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Uygulama yöntemi kafamda ufak ufak şekillenmeye başladı ama yine birkaç soru işareti var.
    - Öncelikle deri temizliği ve bakımını tek losyonda gerçekleştiren ürünleri kullanmamaya karar verdim.İkisini aynı anda tam manasıyla yapabilecek olması bana mantıklı gelmiyor.
    -Gliptone ve chemical guys markalarını Türkiye'de bulmak çok zor,tek temizleyici olarak bana güven veren bir marka AutoGlym deri temizleyici ürünü;
    Hadim Boya | AutoGlym Türkiye Genel Distribütörü ile koltukarı kirden arındırmak.Akabinde ise methini çok duyduğum doğal badem yağını uygulayıp mf bez ile silmek..Badem yağı yerine diğer alternatifim:http://hadimboya.com.tr/urunler/0/au...leyici-lcc325/Evet arkadaşlar autoglym markası ve badem yağı ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırmısınız.Badem yağı koltukları parıl parıl parlatırmı?İlk mesajımda yazdığım gibi koltukların yumuşak fakat mat olmasını istiyorum.Ne diyorsunuz?

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Uygulama yöntemi kafamda ufak ufak şekillenmeye başladı ama yine birkaç soru işareti var.
    - Öncelikle deri temizliği ve bakımını tek losyonda gerçekleştiren ürünleri kullanmamaya karar verdim.İkisini aynı anda tam manasıyla yapabilecek olması bana mantıklı gelmiyor.
    -Gliptone ve chemical guys markalarını Türkiye'de bulmak çok zor,tek temizleyici olarak bana güven veren bir marka AutoGlym deri temizleyici ürünü;
    Hadim Boya | AutoGlym Türkiye Genel Distribütörü ile koltukarı kirden arındırmak.Akabinde ise methini çok duyduğum doğal badem yağını uygulayıp mf bez ile silmek..Badem yağı yerine diğer alternatifim:Hadim Boya | AutoGlym Türkiye Genel DistribütörüEvet arkadaşlar autoglym markası ve badem yağı ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırmısınız.Badem yağı koltukları parıl parıl parlatırmı?İlk mesajımda yazdığım gibi koltukların yumuşak fakat mat olmasını istiyorum.Ne diyorsunuz?

chemical guys ürünlerinin www.chemicalguys.com.tr adresinden alabilirsiniz ancak sitede şuan problem var sanırım. Autoglym'de iyidir. badem yağı parlatır. hemde baya parlatır. ama yaklaşık 24 saat sonra emiyor deri tamamen. biraz azalıyor o zaman parlaklığı. deriyi kesinlikle çok güzel yumuşatır. ancak sürerseniz kesinlikle 1 gün güneş görmemesi gerekiyormuş. aklınızda bulunsun.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    temizlik için asprin kullanıyom çok güzel temizliyo ama parlatmıyo
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en güzeli sabunlu su bildiğiniz banyo sabunu, güzelce hafif sıcak suyla bi kova içinde mf bezi sabunluyorum sonra siliyorum temizliği bittikten sonra badem yagı ile besliyorum
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    temizlik için asprin kullanıyom çok güzel temizliyo ama parlatmıyo
    Asprin kullanıyorum bende 5 Tl fiyatı var öyle küçük bişi de deil vede temizlik için mükemmel bence , fakat aspirinle temizlidikten sonra çok kuruyolar en ufak şeyde aşına biliyorlar bir süre sonra tekrar normale dönüyor fakat temizledikten sonra badem yağı veya vazelin tarzı bişi sürülmeli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)