Merhaba arkadaşlar, yeni farkettiğim bir konuyu sizinle paylaşmak ve edindiğim tecrübenin aslını araştırmaktayım.
Aracım Nissan 200sx, Sr20det.. Aracımda standart olan fan sistemini, elektrikli fana dönüştürdüm. Dolayısıyla fanlar devreye belli bir sıcaklığa ulaştığında girmektedir. Yolda belirli bir hızla giderken hava girişi olduğu için fanlar çalışmıyor ne zamanki durağan hale geçersem, (trafikte dur-kalk veya park ettiğimde) egsozdan siyah duman çıkışı oluyor. Neden.. neden diye hep aklımda soru işareti günlerdir varken bunun fanın devreye girmesiyle olduğunu dün iki-üç defa fanın devreye girip çıkmasıyla tecrübe ettim ve bu kanıya vardım.
Sorunun fanlar çalıştığında, kaputun altında fanların üflemesiyle oluşan sıcak havanın, hava filtresinden dolarak böyle bir olaya neden olduğunu düşünmekteyim. Yakıt-Sıcak hava karışımıGenelde de performans arabalarında gözlemlediğim; hava filtresini ayrı bölmelerle motorun sıcaklığından korunduğudur.
Burda gözlemlerim doğrultusunda, sizlerin tecrübe ve tavsiyelerine açığım. Daha dün farkettim bu olayı, yakın zamanda hava filtresini o sıcak havadan kurtarma operasyonunu da gerçekleştireceğim, sadece doğru yoldamıyım merak ettiğim için konuyu açma ihtiyacı duydum..