Herkese merhabalar, hikayemi birazcık özet geçmek gerekirse ; 2 yıl kadar vtec2 kullandıktan sonra iş durumlarımız dolayısı ile satmam gerekti. 1 yıldır da kiralık 1.2 clio symbol kullanıyorum. Allah'a çok şükür düzlüğe çıktık gibi ve tekrar araç bakmaya başladımİnsan iyiye alışıp da kötüsüne dönmesi gerekince bocalıyormuş allah hiç birinize arabasını sattırmasın diyerek soruma geliyorum.
Lpgli araç ile tanışmam 1.2 clioda olunca inanın lpg fikrinden soğudum. Şöyle de bir düşüncem var lpg mi dizel mi kıyaslamasında ; az yaksın diye ikisini de sakin kullanırken alt devirde dizel çok çok daha keyifli, lpgli araç alt devirde çekilmiyor klima açsan gaza bassan yakıyor... Dolayısı ile kendimi dizel araç bulmaya ikna ettim.
İki gün içinde fiyat limitim belli olacak , 17- 19 aralığında en optimum aracı arıyor gibiyim. Toledo 1.9 tdi signo'lar kafama yattı gibi ama sizlerin yorumlarını da istiyorum , 2001 modeller pd değil vp37 denilen tipte motorlar oluyor sanırım. Farkı nedir alınır mı alınmaz mı ?
Dizel araca bir kaç ay sonra yazılım yaptırabilirim ama denemelere cıkıp aman 2 boy daha gitsin diye değil sadece keyfi olarak. O yüzden şundan daha çok güç alınır falan gerekmiyor bana3-4 tane toledo buldum bakmam gerekiyor , 1 tane 1.9 tdi ibiza buldum 4 kapı o nasıldır sizce ? yada 1.9 ları bırakıp 1.4 leri düşünücem ama 1.9 dizelle hemen hemen aynı yakıp çok daha güzel gitmek de cezbediyor
![]()
Özetle seçeneklerdeki araçları nasıl yorumlarsınız? Aynı fiyat aralığında dizel ve kalite olarak yakın başka ne bakabilirim öneriniz var mı ? Ayda bir kaç kez annem ve ablam da kullanabilir bu yüzden toledo'larda direksiyon derinlik ayarı var mı öğrenmem de gerekiyor ? Yardımlarınız için teşekkür ederim