Nette okudugum ve merakla beklediğim shell gtl diesel i sonunda test etme firsatim oldu. Henuz anadoluda bulunmasa da istanbulda ki pompalarda yerini alali bir hafta falan oluyor sannirim.
Evet rotam İstanbul - Gölbaşı - Osmaniye
Toplamda 300-350 km si bölünmüş karayolu olmak üzere 1050 km.
Bagaj (200 kg )+ 5 yetiskin ( 315 kg) = stock tdi jetta + 515 kg.
merter shell den 54 litre 239 tl ye doldurduk depomuzu.
Aksam 6.30 gibi yolculugumuz basladi.Bayram trafiginden oturu
gebzeye kadar dur kalkli geldik yaklasik 40 km. Yol ortalamamiz 12 /100 lt. Daha sonra yollar bir nebze acildi akici yogun trafikte 70 -110 arasi karadeniz sapagina kadar geldik.
ortalamayi 6.7 /100 lt ye kadar düştü. Bu noktadan sonra yollar güllük gulistanlik idi ve rahat rahat gerek bölünmüş karayolunda gerek otoyolda seyrettik. Hiz araligimiz yolcul Ugg un kalan kisminda 90 /130. Zaman zaman hizli arkadaslar /almancilar tarafindan tahrik edilsemde hic hiz sınırlarını ihlal etmedim denebilir
Normal zamanlarda 9 saatte aldigimiz yolu bu sefer bayram yoğunluğunun etkisiyle 15 saate yaklasan bir surede katedebildik.
Yakit : gerek bp nin euro diesel inden gerekse de yine shell in hem v power hem de full save yakitlarina gore bariz kaliteli. Psikoloji faktoru ne kadar farkeder bilmiyorum ama daha sarsintisiz puruzsuz bir his aldim sürüş boyunca. Ayrıca daha once trafiksiz aynı yolu yine tek depoyla 1050 km yapmistim (bp) diger yakitlara nazaran menzilde de katkisi oldugu aşikar. Bu yolculugumuz trafige ragmen 1040 kilometrelik bir menzille sonuclandi. Hem de tdi in alt devirlerdeki vuruntusunu neredeyse ortadan kaldirdi. Litre fiyati cok az oynasa da ben herkese gtl i tavsiye ediyorum. Yolcukukla ilgili fotoğraf ekleyecegim.