sıkıntı yaşayan varmı son günlerde?
benzin ile
Yeni 97 oktan logu aldim bayramdan bir gun once bir sorun yok du ancak bazen tutarsiz benzinler cikabiliyor maslak opette.
Benim yeni favorim maslak po![]()
R
çarşamba aldım mecburiyet oldu ama performansı çok beğenmedim ordan almam zaten genelde üstünede düşmedim o yüzden
bir sorunmu oldu ?
Team PAŞAOĞLU
ben birinden duymuştum benzini bozuk diye arkadaşada denk gelmiş.
Daha önce de yazmıştım. Pompa ayarı ile oynanarak lt hilesi yapıldığını yakaladım. Dağtıcıya şikayet ettim fakat bir sonuç olmadı. Ayrıca pahalı yakıt tankına ucuz yakıt koyup satılma halinde ise verilen cevap tanklar karışmış. Bunada bir sonuç alınmadı. Çünkü işletmeler bireysel yapılabilecek hiç bir şey yok. Denetleyenler ise dağtım şirketinin elemanı. Yani kimi kime şikayet edeceksin. Sadece dikkat etmek gerekiyor.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
bugüne kadar opetler içinde aldığım en kötü kaliteli benzin maslak opette ne kadar anlatsakta alınıcak almayın maslak opetten avans vurmayan arabalar şakır şakır avans vuruyor burdan alınan benzinle.
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
İTU'de okuyorum, karşısında bu istasyon. Ben de düşünüyordum kocaman istasyon kac tane pompa var, burdan yamuk olmaz herhalde diye, meger ne cok katakullisi varmış.
Herhangi bir benzinciden boş bir benzin bidonu ile yakıt alın sayaç 1tl ile 2tl arasında iken dur diyip bakın bakalım yakıt varmı?? Zaten ağırlık değişiminin 3tl de başladığını fark edeceksiniz.
Cesaretiniz varsa şeffaf bidonla deneyiniz... sayaç ilerlediğinde gelen yakıtı kontrol edin.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
aynen dediğiniz gibi oldu
geçen hafta sonu 50TL lik 95 oktan benzin aldım
hep 50 50 alırım ve sakin kullanımda 90-100km gider
alla alla bir baktım 55km sonra ışık yandı
yani temiz 40km daha erken bitti aldığım benzin
çok büyük fark
tempolu kullanmış olsam 70km falan gitmesi lazım
ama hiç gazlamamışım ve 55. km de ışık yandı, dedim noluyo!
arabada sağlıklı çalışmıyordu bu arada
acaba dedim başka bir nedenimi var ? yoksa benzindenmidir.
sürekli benzin aldığım biryer değil, hatta hiç opet kullanmam normalde
Aracımın lpg de km. başına kaç kuruş yaktığını hesaplamak için arefe günü akşam fullediğim depo dün akşam tam 100 km. maslak opete denk geldim girdim üzerine fulle dedim, 11,45 lt yakıt aldı litresi 2,61 den 29,88 lira tuttu, bu işte bir enayilik var dedim kendi kendime, ben aracıma sürekli aynı istasyondan yakıt alırım yakıt olsa bile uzak bir yere gideceksem başka yerden almamak için yine üzerine alırım, aracım litresi 2,60 lira olan gaz ile km başına 25 kuruş yakıyor şehir içinde, arefe günü fulledim depoyu sadece şehir içinde 90 km hızı geçmeden ve hiç kilit trafikte kalmadan 100km kullandım ve yaklaşık 30 lira gaz aldı maslak opetten bu yakıt mümkün değil çünkü litre fiyatı aynı olmasına rağmen, şimdi yine 100km yapıp sürekli yakıt aldığım istasyondan yakıt alacağım eğer sonuçta farklılık olursa o zaman uğraşacağım kendileri ile.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Mazot içinde aynı şey geçerli mazot kaliteside düşük.
Ford fiesta arkadaşımın şirket aracı sürekli oradan yakıt alıyordu kabin içinden avans seslerini duyuyorduk.
Bilgi Ve Akıl Konuşur;Cehâlet İse Bağırır.
Depoyu tamamen bitirmeden lpg de stabil bir olcum yapmaniz mumkun degildir,hava sicakligi,pompa basinci gibi durumlar ön plana cikar. Her zaman aldiniz istasyondan gunduz sicakta lpg alin bu seferde her zamankinden az yakit alir.
Opet konusunda bende bir enayilik seziyorum ya acikcasi tam dikkatte edemedim.
Fullemeden önce depo full bitmiş şekilde lpg aldım aracıma, yakıt alırken akşam saatlerini tercih ederim genelde bu hususlara dikkat ederek yakıt alıyorum, bana normalden fazla geldi yine deneyip anlayacağım sonucu, benim aklıma takılan en kıllandırıcı durum 100km. de en fazla 10lt yakıt alan araca 11,45 lt yakıt doldurulması, aracı sürekli takip altında tutan biriyim, aracımda oldukça sağlıklı çok şükür, bu konu açıldıktan sonra ufak bir araştırma yaptımda, baya bir insan maslak opetten benzer durumlardan şikayetçi.Emp
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Opetin geneli böyle bana kalırsa, dolapdereden alınan benzinle de dizelle de daha az yol gidiyorum ve yakıt ibresi daha altlarda kalıyor diğer istasyonlardan alınan yakıta göre...
bende 50 lt deposu olan arabaya 49 lt benzin aldım ordan hatta ışık yanmıyordu hafiften şüphelenmiştim demek ki tek şüphelenen ben değilim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)