Daha önceden görme engelli bir yavru kedi paylaşmıştım ancak forumdan herhangi tepki gelmemişti yani almak isteyen olmamıştı. O görme engelli kedi halen benim evimde ve himayemde aşağıda hikayesi yazan kedide evimde. Toplam 9 kedim var. Neyse mevzu sarman onu size anlatayım.
Sarman oğlan 11 aylık erkek. İş yerimin bahçesinde 3 aylık falandı bulduğumda. Zor oldu ama hergün güzelce bakıp besledim. Ona yatacağı yer, mama ve su kabı ayarladım. Eve almak istemiştim ama ev nüfusum o zaman 6 kedi idi alamamıştım. Zaman geçti büyüdü bu oğlan. Bende bu sürede bir görme engelli kedi ve annesi ölmüş 3 günlük bi yavru kedi daha buldum ev oldu 8 kedi. Sonra bu kedicik 3 ay kadar önce karşıma son fotoda ki yaralı haliyle çıktı. İş yerim fabrikalar bölgesinde olduğundan tahmin ediyorum bir yere sıkışmış can havliyle kendini kurtarmış ancak bu denli büyük yaralanmış yavrucak. Kalça bölgesindeki derinin sıyrılması, sırt bölgesindeki açık yaralar, her yarasından akan iltihaplar ve yüksek ateş ile hemen veterinere götürdüm.
O kadar yaralı haliyle bile bana mırlayan sevgimi isteyen bir kediydi o. Bu kadar acıya nasıl dayanmıştı inanamadım, canı çok yanıyordu sızlanıyordu ama hala sevince mırlıyordu. İğneler, antibiotikler, ateş düşürücüler, ilaçlar, merhemler, spreyler ve eşimle birlikte çabamızla bugün bütün yaraları iyileşti bedeninde herhangi biz iz kalmadı yara yerlerinde tüyleri çıktı, bedenen herhangi bir engeli olmayan (Bacaklarında, eklemlerinde, tuvaletini yapmasında koşmasında vs kesinlikle bir engeli yok her sağlıklı kedi gibidir) çok sağlıklı bir pisican oldu.
Tuvalet eğitimi var, kuru mama yer. Çok sevecen ve kucak delisidir. Sizin ona söylediğiniz her şeye miyavlayarak cevap verir. Evimdeki 9. kedidir sarman. Sürekli evimde kalan 6 kedim var ve yine sarman gibi iyileşmesini beklediğim 2 pisican daha var. Ben bu sarmanı yuvalandırmalıyım ki yine böyle yardıma muhtaç bir kedi karşıma çıktığında onada yardımcı olup iyileştirebileyim. Sarman için büyük bedeller ödedim ama hiç biri umrumda değil. Tek isteğim onu çok sevecek bir aileye vermek istiyorum. Onu ömrü boyunca sevsin iyi baksın, sıkılıp sokağa bırakmasın. İstanbul içi sahiplendirme yapmak istiyorum. Lütfen daha önce kedi bakma tecrübeniz varsa, hediye olarak almıyorsanız iletişime geçiniz.
İlk 2 fotoğraf yaralı hali son 3 fotoğraf sağlıklı hali yaklaşık 5-6 günlük fotoğraflarıdır. Yaralı halinin bedeninin sol tarafıda varda o kısım daha kötü olduğundan eklemek istemedim.
![]()