User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: m21 boya koruma ile sorun yasayan?

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Red face m21 boya koruma ile sorun yasayan?

m21 ile tecrubeniz nasil? Hem makina (2000 devir) hemde bir zaman sonra el ile yapip, 1 gece bekletip, sabah silmeme ragmen kalici gibi gozukmuyor.

Hergun aracin tozunu havlu bezle ve su puskurterek aliyorum. UQD yada UQW ertesi gun cok toz kaptigi icin kullanmamaya karar verdim. Kullandigim zamanlardada en fazla m21 bir bucuk ay kaliciligini surdurdu.

Parlaklik ilk gunku gibi olmasada oluyor, fakat kayganligini gun gectikce kaybediyor, nerede yanlis yapiyorum? yada bu malzeme gercekten reklami yapildigi kadar kalici degil mi?

Fareclanin cilasi bile bazen daha iyi diye yorumluyorum kendi kendime.
    In vtec we trust.
    "Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
    "Dude I almost had you." RIP Paul Walker.

Mapped by Dr. Ecu
    Rebuilt by Hizli Rektifiye
    Powered by Sistem Honda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elimdeki urun bitti, yenisini alacagim icin actim konuyu. Ultimate Liquid Wax m21'den kat kat ustun gibiydi, profesyonel diye 21 aldim fakat bendeki etkisi basarisiz.
    In vtec we trust.

Mapped by Dr. Ecu
    Powered by Sistem Honda

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Havlu bez ve suyla arabayi ciziosun en buuk uanlisin bu ..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Havlu bez ve suyla arabayi ciziosun en buuk uanlisin bu ..
    Cok yumusak tuylu havlulardan bahsediyorum, bi nevi otelde kullanilan havlulardan. Once suyu puskurtup tozu siyiriyorum (tozlan birlikte ovalamiyorum), sonrasinda yine temiz yumusak tuylu havluyla parlatiyorum.

Gecen senede ayni sekilde araci temizliyordum, ultimate liquid wax'in 3 ay gittigini bilirim.
    In vtec we trust.

Mapped by Dr. Ecu
    Powered by Sistem Honda

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    m21 i bende 2 hafta önce aracıma uyguladım. arabanın üstü hala vıcık vıcık. ilginç bir cila bu. 1.5 ay sonraki durumu yazarım bende...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir tek ben mi sorun yasayan
    In vtec we trust.

Mapped by Dr. Ecu
    Powered by Sistem Honda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    m21 dediğin gibi hocam. şunca yıldır kullandığım en rezil malzeme. 1 ay içinde eridi bitti. aracın üzerinde şuan wax yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    m21 dediğin gibi hocam. şunca yıldır kullandığım en rezil malzeme. 1 ay içinde eridi bitti. aracın üzerinde şuan wax yok.
    Nedendir acaba? Gercekten en guzel sekilde tozunu almama ragmen en fazla 1 ay dayaniyor. Ne kullanmali boya koruma olarak?
    In vtec we trust.

Mapped by Dr. Ecu
    Powered by Sistem Honda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bravo da 85 -26 -21 şeklinde yaptım. yıkamada cilalı şampuanla yıkadım. ama sonuc seninki gibi hüsran.

daha önceki punto mda 85 - 26 - 66 yapmıştık. bundan kat kat uzun gitmişti.

ustalardan bir açıklama alsak? bizi aydınlatsalar? yanlış nerede?

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam m21 'un ömrü ancak o kadar zaten. Ben bir çok yerde dile getirdim bunu ama genelde insanlar eleştirdi beni. Şu an piyasada bir çok yer bile m21 kullanıyor boya koruma malzemesi olarak ama ömrü 2 ayi geçmiyor.
    Eğer daha uzun ömürlü birşeyler istiyorsanız katı waxlara yonelmeniz gerekir. Benim denediklerim içinde en dayaniklisi AutoGLYM High Defination Waxti.
    Eğer daha da uzun ömürlü birşeyler isterseniz Nano Teknolojik ürünleri tercih etmelisiniz.

PimPCaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    m21 üzerine 26 yapılırsa ve her yıkama sonrası quikle tazelenirse ne parlaklıgını nede yumuşak dokusunu kaybeder. Ve tabi yumuşak doku boyaya uygulanan pastalarlada alakalı bir durum atıyorum bi 85 veya 105 sonrası 86-82 veya 205-82 uygulanırsa sonrasında 21 ve 26 yapılır dediğim gibi her yıkama sonrası quickle geçilirse çoook uzun zaman boya tertemiz kalıcaktır. su iticiliği ve yumusaklıgıda aynen korunacaktır. tabi uygun yıkama kurulanma ve kaliteli şampuan koşullarında. Benim sürekli uyguladıgım sistem budur.Ve 5 senedir neredeyse bütün müşterilerime bu kombinasyonları uygularım hiç bir sorun yaşamadım.
    EVOLUTION GARAGE ®

I My Primera!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    M21'in üzerine değilde polisaj bittikten sonra yüzeyi güzelce IPA ile temizleyip sonra M26 uygulayıp her yıkama sonrası yine quick wax veya quick detailer ile geçip gözlem yaptınız mı ? Bence m21 üzerine yapilmasi ile yapılmaması arasında pek fark olmayacaktır..

GRAFTT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle wax'ı atmadan önce atılacak zemin yağlardan ve pasta ve cila atıklarından arındırılmalıdır. Pril gibi deterjanla yıkanabilir ( Ilık su daha uygundur ). Kuruladıktan sonra spreyle izopropil püskürtüp mikrofiber bez ile silinir. Sonrasında aracın üzerine wax sürülür, duruma göre 1 saat yeterlidir. Beklenildikten sonra Mikrofiber bez ile ilk sürülen yerden başlanarak güzelce silinir. Her yüzeyde mikrofiberin yeni yüzüyle silinmesi daha uygundur. Araca 2 gün su değdirilmediği taktirde waxın ömrü daha uzun olur.

Araçtaki waxın en büyük düşmanı yıkamacılar ve araç şampuanı ile yıkamamaktır. Bende wax olarak Meguiars Carnuba kullanıyorum kokusu deli eder adamı, 6 aydan fazla etkisi sürüyor. Arabamı kendim yün eldiven ve Sonax sarı şampuanla yıkarım ve mikrofiber bezle kurularım, adet yerini bulsun diye zaten su pek kalmıyor üzerinde

Arkadaşlarımın arabasında M21'de kullandım güzel wax'tır, önemli olan uygulaması
    Caravella Highline

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Time-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    m21 ile tecrubeniz nasil? Hem makina (2000 devir) hemde bir zaman sonra el ile yapip, 1 gece bekletip, sabah silmeme ragmen kalici gibi gozukmuyor.

Hergun aracin tozunu havlu bezle ve su puskurterek aliyorum. UQD yada UQW ertesi gun cok toz kaptigi icin kullanmamaya karar verdim. Kullandigim zamanlardada en fazla m21 bir bucuk ay kaliciligini surdurdu.

Parlaklik ilk gunku gibi olmasada oluyor, fakat kayganligini gun gectikce kaybediyor, nerede yanlis yapiyorum? yada bu malzeme gercekten reklami yapildigi kadar kalici degil mi?

Fareclanin cilasi bile bazen daha iyi diye yorumluyorum kendi kendime.
    M21 meguıars'ın en ıyı boyu koruması, bunu alıp bı kere uygulayım ve 1 sene arabama dokunmayım ıstıorsunuz sızıde anlıorm cıla atmak yoruo ınsanı ama onemlı olan atılan cılayı korumak..

Oncelıkler aracınızın boyasını guzelce kil, pasta, hare, cıla ıle temızlemenız lazm.. aracınızı yıkarken meguıars şampuan kullanıp yıkadıktan sonra quıck detaıler ıle sılersenız boya korumanın etkısını 2 katına çıkarmış olursunuz..

Onemlı olan doğru sıralamayı yakalamak, emın olun meguıars urunlerı sıradan satılan urunlerden daha ucuz ve daha etkıleyıcı..

Meguiars şampuan 35 lıra, quıck wax 30 lıra, bır bıberon M21 35 lıra, haftada bır aracınızı yıkasanız ve her yıkama sonrası quıck wax atsanız, şampuan ve wax sıze 1 sene gıder, M21'ın bır bıberonu ıle 7-8 kere uygulama yaparsınız, 1.5-2 ayda bır uygulama yaptığınızı duşunursek buda sıze 1 sene yeter, 100 lıraya aracınız butun sene tertemız olur meguıars urunlerı ıle aylık yıkama ve boya koruma ucretınız 8 lıra, arac başı yıkamanız sıze 2 lıraya denk gelmış olur..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    m21 i bende 2 hafta önce aracıma uyguladım. arabanın üstü hala vıcık vıcık. ilginç bir cila bu. 1.5 ay sonraki durumu yazarım bende...
    M21 gercekten guzel bı boya koruma, dedığınız gıbı vıcık vıcık ve arabanın ıslakmış gbı parlamasını sağlıo, yıkamalarınızı meguıars'ın şampuanı ıle yapıp her yıkamadan sonra quıck wax ıle sılersenız hem aracınız daha uzun sure koruma altında kalır hemde aracınızı yıkayıp kurulamanız daha kolay olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sureklı yıkanıp garajda duran bı araba ıle belırlı aralıklarda yıkanıp dışarda duran arac arasında sızınde taktır edeceğınız gbı fark olur.. ıklımsel fark olur, kullanım ve temızleme farkı olur, bunlar hep kalıcılığı etkıler ya azalır ya çoğalır..

genel konuşmak gerekırse, yağmur çamur gorup kırlenen araba 1 hafta kırlı kırlı kapının onunde durursa dedığınız gbı boya koruma erıyıp gıder hafıf kırlıyken bı hortumla durgun su tutulsa butun kırı akıp gıder ve boya koruma erımemış olur..

detaılıng ışı 'yorgunum - sonra yaparım' gıbı cumlelere gelmez bıraz ılgı alaka ıster..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşlarında bahsettığı gbı uygulama şeklı çok onemlı..

oyle kışıler gordum kı, arabası bugune kadar ne şampuan nede cıla yuzu gormuş, quıck wax alıp yıkama sonrası sıkıo ve bu ışe yaramıo meguıarsta dandıkmış dıo..

quıck wax yada quıck detailer, cılalı yuzeyı boya korumayı korumak ıçın kullanılır.. cıla atılan arac 1-2-3 yıkama sonrası quıck detaıler ıle sılınır 4ncu yıkamada tekrar cıla atılır, 1-2-3 yıkama quıck detaıler ıle sılınır 4ncu yıkamada tekrar cıla atılır sıralama boyle gıder..

ben her yıkamada cıla atıorm ustunede quıck geçıorm, bebek popusu dedığımız olay oluo boyle olunca araba yıkamaktanda zevk alıosnz, arabaya su vuruosunuz araba kendı kendıne yıkanıo ve kendı kendıne kuruo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    M21 için Meguiar's in en iyi koruması demek çok iddiali olmuş. Diğer ürünler hakkında pek bilginiz yok sanirim.

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    m21 den bende vaz gectım suna 3m ve fk1000 kullanıyorum ıkısındende cok memnun kaldım ıkısıde katı vax
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)