Eski aracım.
-2012 1.6 tdi 105hp+yazılımlı idi...(Megachips)
-Orjinal filtre falan vardı,üstndeki orjina 16" jantları...vs,yaklaşık 140hp civarında idi,aslında başta 155hp falandım ama 1000km'de 2 kere DPF doldurunca araba bende kıstırdım.Yani şöyle bir konuşma çok can sıkıcı gerçekten
"Canım gecikicem DPF ışığı yandı,trafik sıkışık.Otobana çıkıp hemen geliyorum 30 dk daha beklermisin?"
-1.6 TDİ'ın sınırlarını öğrenmek adına bayağı bir top speed denemem oldu.
-Stock halde bu şekilde idi,199km/h hızda limitörü vardı. 199'la giderken düzda anlık olarak 6.5 litre yakması falan süper bir olaydı
-Mesela burda biraz eğimli,bagaj yok araçta 2 kişi var...Önüme biri çıktığı için kesmek zorunda kaldım
-Burda araçta 4 kişi var,arkadanda içinde 4 kişi olan 2.0 tdci mondeo geliyor ama nafile(HD açın başlarda sonra kadranı görebilirsiniz) Hava buz gibiydi 1-2 derece falan şişmedik o yüzden 4 kişiyle
Arabanın orjinal 0-100 değeri 11.4 saniye idi,yazılımla düzde bu 8.3 saniyelere kadar düştü neredeyse. Vagcom kablosu ile yaptığım denemedir,0-400metre süresi yanıltabilir.Çünkü 1-2 viteste araba patinaj çektiğinde onuda gidiyormuş gibi algılayıp metrelere ekleyebilir.Yani 0-390metre süresi diyebiliriz
Buda yüksek hızlarda tork stabilitesinin videosu,anlık ciddi düşmeler olmuyordu.Zaten yazılımıda özellikle sabit tork adına istemiştim...
Buda son,Tek kişiyim ve bagaj var.Yol virajlı birde karşıdan rüzgar geliyor.
Yeni sahibi umarım kazasız belasız kullanır