Selamlar herkese,
Beykent tarafında öncelikli olmak üzere emlak işiyle ugraşan var mı aramızda?
Tavsiye ve fikirlere ihtiyacım var konut alımı hakkında.
Teşekkürler
Selamlar herkese,
Beykent tarafında öncelikli olmak üzere emlak işiyle ugraşan var mı aramızda?
Tavsiye ve fikirlere ihtiyacım var konut alımı hakkında.
Teşekkürler
Aradığınız nitelikleri yazarsanız forumda o bölgede ikamet eden çok fazla üye var,destek oluruz gerektiği yerde. Allah gönlünüze göre versin şimdiden.
KREDİ ÇIKMIYORMUŞ... OTURAKLI BİR SİTE GİBİ AMA KREDİ NEDEN ÇIKMIYOR ?
ARAŞTIRMAK LAZIM. YA TAPU YOK YA ZEMİN SAĞLAM DEĞİL... BENDE 2+1 TERASLI
BİR DAİRE BEĞENDİM AMA SIKINTILI SANIRIM BİZİM JETKENT GİBİ.
Connecting site...
BU BEĞENDİĞİM DAİRE
AMA ALTTAKİ "KREDİYE UYGUN DEĞİLDİR"İ GÖRÜNCE VAZGEÇTİM AKTEL DEN....
KİRACI OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR...
Çatı katlarının krediye uygun olmaması başka bir durum Aktel krediye uygun bir site..
Zemin konusunda biraz bilgi sahibiyim o bölgede işimden dolayı. Çok sağlam değil ama çok çok zayıfta değil. Genel olarak kil içeriği var zaman zaman 20-80cm kireçtaşı katmanları geçer. Kil malzeme olarak, kaya gibi değil tabiki yumuşak ama plastik killerin taşıma kapasitesi vardır. Önemli olan, zeminin kum geçişi barındırmaması çünkü kum ve kil tabakası arasında kilin geçirimsiz yapısından dolayı her zaman su bulunur dolayısıyla kaymaya sebep olur. Bunları da genel bilgi olarak yazayım.
Aktel'le ilgili benim asıl duyduğum yönetim sıkıntıları ve yüksek aidatlar.. 3+1'lerin kışın ısınma gideri sadece 500TL'ye çıkıyormuş galiba. 200TL sabit aidat var, iskan olmadığı için su ortak. 40 TL alınıyor aylık. Ayrıca mutfakta halen tüp kullanıyorlar doğalgaz bir sebepten dolayı bağlanmamış mutfaga.. İskanla ilgili olabilir..
en son proje süresi çok uzamışdı vede kat mülkiyeti kurulmamış kat irtifakı vardı diye biliyorum.. şimdi durumlar nedir bilmem ama kredi çıkmıyorsa demek ki hala durumlar değişmemiş..
kredi çıkmayan evin prim kar değeri her zaman çevre akranlarına göre düşük olur ölçü bellidir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Enteresan ya çatı katının krediye uygun olmaması ? Zaten sitede tek 2+1 diyor ilanda...
Genel olarak krediye uygun ve tapusu varmış bu ilanda da belirtmiş
Connecting site...
beylikdüzü cumhuriyet mah. saklıhan konaklarında 3+1 199m2 bulabilirim düşünürseniz.
edit:aktel'i yıllardır sata sata nasıl bitiremediler anlamış değilim.bir çok irili ufaklı firma dünyanın projesini yaptı sattı aktel o lokasyona göre hala çok zayıf.
üstad selam. bana yakın sayılırsın, migrosun arkasında barış mahallesinde oturuyorum bende
e5 üstü yada e5 e yakın "0" bina arıyorsan, bauhouse-real arkasını öneririm sana... beykent taraflarına pek gitmedim yeni yapılar hakkında pek bi bilgim yok. "0" olmasına gerek yok, güzel temiz bir site olsun dersen bizim oralarda iyidir.. migrosun arkasında acıbadem hastanesi var 10 dakkalık yürüme mesafesinde orlaarda iyidir.
tşk
Rıdvan..![]()
ben beykent beylikdüzü tarafından site şart değilse megakent taraflarını öneririm bir arkadaşda yazmış cumhuriyet mahallesi o civarlar.. biraz arkada kalır ama ön tarafa göre daha az yoğundur daha sessiz sakindir biraz daha bana göre oturaklıdır.. ve ferahdır iş içe keşmekeş birbirine geçmiş binalar yokdur ön cephesi yeşile vadiye bakan binalar bulabilirsiniz..
yanılmıyorsam eğitim vadisi projeside oraya yapılıcak öyle ibr proje vardı orada ilerde epey bir değerlenir o açıdanda.. tabi araştırın genede oralarda günde 5 proje gelir 10 proje gider..
birde şahsi fikrim bence apartmanın en üstünde havuzlu olan binalardan uzak durmanıza yönelikdir şimdi bir moda oldu apartmanların en üst terasına havuz yapıyorlar onun statiğini tutturmak çok zor bir şeydir bir havuz içindeki suyla 50 ton olsa allah göstermesin bir depremde binanın tepesindeki o 50 tonluk hareketli kütle bir sağa bir sola yada öne arkaya hareket edicek binada onun statiğini sağlamak cidden profesyönellik gerektiren bir iş..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bende beylikduzu tarafından 2+1 almayı düşünüyorum hazır konu açılmışken iskan vs gibi sorunları olmayan site isimlerini alabilirmiyim hepsine gidip bakayım tek tek![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Megakent i tavsiye etmem şahsen... Depremde bir çoğunun hafif ve orta hasar aldıkları
biliniyordu ama zamanla unutuldu. Hatta takviye hasar onarım yapılmayan binaların
tapuları verilmedi hala.
Valla ben 960 haneli bir sitede ikamet eden biri olarak kimseye tavsiye etmem sitede oturmasını.
Nerede çokluk orada bokluk hesabı... Adnan Kahveci Mah. Diye geçen ama Gürpınarda kalan
yeni konutlarıda iyice araştırdıktan sonra alın derim. Daha düne kadar (Beylikdüzü Belediye
olana) kadar imar olmayan yerler imara açıldı acayip bir rant var hala ama Allah korusun
o heyelan bölgesine yapılan lüx yapılar ta Büyükçekmeceye kadar iner olası İstanbul Depreminde....
Istanbul Beylikdüzü Gürpinar Beldesi Tehlikeli: Deprem Riski Cok Yuksek
beylikdüzü zemini nasıl - 22-08-2013
Yaşar Acar Fen Lisesi'nin zemini kayıyor! 14-04-2010
Google dan küçük bir araştırma
2.linteki arkadaş 7 metre altında su bulunuyor diye kestirip atamaz... Öyle birşey yok çünkü.
Zemin tenekenin içindeki peynir değil, heryerde aynı özellii göstermez.. 20metre arayla 3 farklı zemin gördüğüm olmuştur. Neticede küçük/büyük ölçekli müteahhitlik yapıp bu işte ekmek yiyen insanlar var.
Ben fore kazık işi yapıyorum. Taşıma gücünü neden illa 2.5'a çıkarması gerekiyor? Üstteki yükün hiçbir önemi yok mu? Kabul edilebilir bina oturması başka birşey heyelan riski başka bir konu. Heyelan sorunu özellikle Pınartepe'de var.. Zaten biliniyor da ama henüz herhangi bir önlem yok. Esenyurt-Beylikdüzü-Beykent'in zemin olarak çok büyük kısmını bilirim parsel parsel olmasa da. Nerede su çıkar nerede kum vardır vs.
Benim konuyu açmaktaki amacım zaten zemin değildi..
Ben biraz daha açayım demek istediğimi, maksimum bütçe 250bin TL diyelim.
Kredi çıkıyor olması lazım.
3+1 tercih sebebi olur.
Amerikan mutfak kesinlikle olmaz
Mümkün olduğu kadar alçak kat, yani maksimum 8 kat diyelim..
Var mı fikri olan![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)