kowalski Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba.
Benim VTS aracım modifiyeli az da olsa. Ama özellikle üst devirlerde 16V farkı hissediliyor. Öte yandan 205 de alt devirlerde hem motor hacmi hem de 8V olmasının karakteriyle bir anda müthiş ivmeleniyor açıkçası şaşırtıyor. Üç dört defa 205 önden hızlanmaya başlayıp ben 1 sn sonra tepki verip peşinden gittiğimde çok daha kolay yakalarım diye düşünürken akabinde o kadar da değilmiş diye düşündüm. Yol tutuş olarak bakıldığında 205 sürücüden çok şey talep ediyor ve özellikle arkasını oturtmak çok da kolay değil. Mesela VTS ile viraj içindeki çizgiyi gaz pedalıyla gayet güzel ayarlayabilirken 205'de sabit gaz ve kararlı bir şekilde girmek, apeks sonrası gaza oturmak gerekiyor yani viraj içi oynanabilirliği tehlikeli. Anında spine gidebiliyor. Tabi arkayı kopartıp gaza oturup yan yan dönebilmek gibi bir özellik de var ama bu tur derecelerini negatif etkiliyor.
İki araç arasındaki jenerasyon farkı çok net hissediliyor. Ama her ikisi de müthiş zevkli otomobiller gerçekten. 12 sene 205 kullandım ve 1 yıldır da VTS'im var. Hangisi derseniz sürüş keyfi olarak seçmem imkansız diyebilirim. Biri bir gün diğeri başka gün diyebilirim. Ama güvenilirlik ve gündelik kullanım için VTS rakip kabul etmez 205'i. Çok kronik sorunu olan bir araç zira.