Merhaba arkadaşlar her şeyi olduğu gibi yazıyorum, bu süreçle alakalı olumlu olumsuz görüşleriniz önemlidir...
Aracı 2013 ocak ayının ilk haftalarında 0 KM olarak VolksWagen "*****" Otomotiv MASLAK'TAN teslim aldım. Aracım 3.000 km olmadan "yağ ışığı" yaktı. Bunun üzerine serviste aracıma yağ eklendi ve ben bu durumu normal karşılayıp pek önemsemedim ama aracım 5.460 km’de tekrar “yağ ışığı” yaktı bunun üzerine serviste tekrar yağ eklendi ve aracımla alakalı "*****" Otomotiv Maslak yetkili servisinde kayıt açıldı. Ayrıca aracımla alakalı yağ ölçümleri yapılabilmesi için 1.000 km’de bir sürekli servise gidip geldim. Aracıma yağ eklendikten sonra aracım 7599 Km’de tekrar “yağ ışığı” yaktı. Bu arada test ölçümlerinden edindiğim bilgiler kadarıyla; İlk 1.000 km’lik ölçümde, “42 GRAM” yağ tükettiği belirtildi.İkinci İlk 1.000 km’lik ölçümde, “560 GRAM” yağ tükettiği belirtildi ve son İlk 1.000 km’lik ölçümde, “230 GRAM” Yağ tükettiği belirtildi ve yanlış hatırlamıyorsam bir tüketim değerimde 2xx gramlardaydı.Araç 12.7xx küsürlerde tekrar yağ ışığı yaktı ve tekrar serviste yağ eklendi, 15.000 bakımına götürmeden önce aracı(14.950 km lerde idi) yağını ölçtüğümüzde, servis personelinin ağzından çıkanı aktarıyorum "100 km sonra yine ışık yakardı". Işığın yakmasını beklemeden aracı bakıma bıraktım.
Şimdi değerlere bakılırsa "*****" servise göre gayet normal, bence test sürecinde elde edilen değerler gerçeği yansıtmıyor maalesef bu kadar sıklıkla ışık yakmamalıydı aracım.
Aracın serviste şu ana kadar 2 kez kaydı açılıp kapatıldı
Dava ne şekilde sonuçlanabilir?Ayrıca nasıl bir yol izlemem gerekiyor?