Arkadaşlar geçtiğimiz ağustos ayında aracımın kasko ve sigortasını kendimin 5 yıldır babamın ise 20 yıldır yaptırmakta olduğu tanıdığımız olan bir acenteye, Ray sigorta acentesine yaptırdım. Sigorta ücretimi banka kartımdan nakit olarak tek seferde, kasko ücretimin bir kısmını kredi kartımdan tek seferde yaptım, geriye kalan son 500 TL'lik kısmını da hesap kesim tarihimden sonra yapmak üzere acenteden anlaşarak ayrıldım.
Hesap kesim tarihi geldiğinde sigortacımla görüşerek geriye kalan 500 TL'lik kısmı alması için kredi kartı bilgilerimi kendisine verdim -verdiğime bin pişmanım- sorun buradan sonra başlıyor;
Benim kart bilgilerimi verdiğim sigortacım aralarında nasıl bir alışveriş olduğunu bilmediğim Axa sigorta şirketine benim kredi kartı bilgilerimi bu 500 TL'yi çekmesi için veriyor -bana söylenen- fakat ne hikmetse oradaki şahıs toplamda yaklaşım 1800TL olmak üzere 3 farklı işlem yapıyor kartımdan, 2'si aynı 1'i 1 önceki gün olmak üzere. Ben de durumdan ekstremle birlikte haberdar olup, ekstrede axa ismini gördüğüm için tek sigorta alışverişi yaptığım yer olan Ray sigorta acentesi sigortacıma durumu soruyorum, bana yanlışlık olduğunu, bedeli bana iade edeceğini söylüyor, tabi bu lafta kalıyor...
Olayın ardından ödemeyi alamadım haliyle, ilk işim kredi kartımı iptal ettirip yeni kart talep etmek oldu, akabinde kötüye kullanım şikayeti için Akbank merkeze durumu anlatan dilekçemi faks olarak çektim (kredi kartım akbanka ait olduğu için.)
Şimdi sizlere sormak istediğim; benim sürecim nasıl izler, benim neler yapmam gerekiyor? Benim sigorta ile ilgili bütün alışverişlerim acentama ve Ray sigortaya ait, Axa sigorta ile hiçbir alışverişim, ticaretim, hizmet alımım yok. Dün bankama faks çektim, an itibariyle hala bir geri dönüş olmadı. Bu işlem ile ilgili benim ne bir şifre girmem, ne de bir onay verme durumum olmuştur. Konuyla ilgili yardımlarınızı, yönlendirmelerinizi talep etmekteyim...