Daha önce aşağıdaki konuda hangi diskleri seçersem daha uygun olacağı ile ilgili fikirlerinizi ve tecrübelerinizi almıştım. Sonuç olarak aracıma al/tak şeklinde uygun delikli yada çizikli fren diskleri mevcut olmadığından orjinal Toyota oem disklerini kullanmaya karar verdim. Balatalarımı da yine oem olarak yenileyerek devam edeceğim.
http://www.techturkey.com/forum/yol-...oyota-oem.html
Şimdi ise aklımda başka bir soru daha oluştu. Bunun ile ilgili de yine sizden bilgi ve tavsiye rica edeceğim.
Forumdan okuduğum ve öğrendiğim kadarı ile sadece fren hortumları ile bile frenlerin hassasiyetini ve performansını iyileştirmek mümkün. Ama malesef benim aracıma al/tak şeklinde çelik fren hortumu mevcut değil. Ama yaptırılabileceğimi biliyorum. Diskler değişirken daha önceden aldığım ate hidrolik yağı ile yağıda yenileceğim bu arada çelik fren hortumu projesini de hayata geçirmek arzusundayım.
Daha önce fren hortumu yaptıran yada yapabilecek yerleri bilen arkadaşlardan tavsiye beklemekteyim. Birde tahmini fiyatlar da olabilir metresi şukardar tutar vs gibi.
Forumdaki bazı proje araçlarında başka araçların fren sistemlerinin swaplandığını gördüm. Yani bir markanın aftermarket ürünü değilde aynı araç markasının başka bir aracının fren sistemi gibi. Bu tip bir uygunluğu araştırırken sadece bijon ölçülerinin tutması yeterli midir? Yoksa fren merkezi piston çapı vs gibi daha detaylı bilgileri araştırmak mı gereklidir? Çünkü eğer bu şekilde uyumlu bir fren sistemi bulabilirsem böylece aftermarket ürüne gerek kalmadan da iyileştirme gerçekleştirebilirim.