Öncelikler Tekirdağ Çorludan herkese Selam
4,5 yıl öncesine gidelim,
Sedan ve motor olarak hacimli aynı zamandada konfor donanım olarak üst sınıf bütçem dahilinde bir araç arıyordum.İlk önceliğim vectra 2,5 cdx yada 2,0 cd modeli idi.Galeri galeri gezerken ***** site ilanlarına bakarken mondeo'yu gördüm.İlk aslında pek istememişdim fakat sürüş zevkini konforunu görünce içimizede sinince neden olmasın dedik ve orjinal orjinal binmek kaydı ile notere gidip ilk sahibi olan yaşlı amcamızdan aracımızın satışını aldık.
Niyetim inceden bir ses sistemi koyup cam filmi çektirip app plakaları takıp usul usul gezmekti.Araç yaşından dolayı boyası soluk faziyette idive bizde üzerimize düşeni yapıp hem boyasını hemde mekanik aksamda zamanla yıpranmış değişmesi gereken parçalarını değiştirelim dedik.
Mekanik yenilemelerimizi yapıp aracımızı boyaya hazırlayıp fırına verdik
Boya işimiz bitmişdi fakat farlar cok kötü duruyordu.Kendisini rahmetle anıyoruz Levent Kımız abimiz Kardeşim Farlarını bana bırak plaka işinde bende diyerekden kendisine aracı emanet ettik.Geldiğimizde aracımız artık bu haldeydi![]()
Derken Araba değişdikce görüntü olarak daha hoş olmaya başlamışdı.Aslında hiç niyetim yoktu filtre kitiymiş headersmış egzosmuşfakat bu araç güzel bir sesi hak ediyo diye düşündüm.Yakın arkadaşlarımın gazı ile hareket ederekten araştırmalara başladım.
İstanbulda zetec motora uygun orjinal headers buldum ve hemen telefon ile aradım.Hattın diğer ucunda PowerTune Garage Bahadır Abimiz vardı.
Gittik tanışdık hoş sohbetini dinledik yemeğini yedik ekibiyle tanışdık işlerimizi halledip mondeoyu alıp Çorluya geri dönmek üzere harekete geçtik.
Artık tamam başka ekstra bir şey yapmamıza gerek yok diye kardeşimle konusuyodum ***** sitede öylesine parça fiyatlarına göz gezdirirken dikkatimi bir ilan çekti.açıp baktığımda ilk baş inanamadım.Hemen telefona sarıldım ve ilan sahibini aradım gelen ürünleri hemen aynı gün montajını yaptık.
Morette Far,St Panjur,Short Shifter
Short Shifter'ı çorluda takabilecek usta olmadığından Yeniden istanbul yolu gözüktü ve gidip PowerTune Garage'da parçamızı taktırdık.
Atmosferik Motor Aşırı Beslemeli Motorlardan konuşurken ağzımdan dökülen kelimeler ben bile inanamadım"Abi Bizdemi Yapsak ?
"
Hemen Konuşup Randevumuzu alıp aracımızı istanbula getirdik ve Powertune Garage emanet ettik
Port Polishimiz Başladı Bahadır Usta İş Başında
Manifoltsuz Olmaz dedik
Sona Doğru yaklaşırken
Metanolsüz Olmaz Dedik
Manifolt Sargılarımızı sarıp kaputumuzu kapattık.
Son Halimizle Günceli... (edit)
Mondeo'nun Yapım aşamasında emeği geçen
Bladerk Erkut abimize ve TR'nin ilk Turbo Mondeosunu gece gündüz demeden çalışan yeri geldiğinde evine bile gitmeyen sabahlara kadar uğraşan Powertune Garage Bahadır abi ve ekibine,Apo kardeşimize,Çorlu-İstanbul arası gidiep gelmemde yardımcı olan bütün arkadaşlarıma ve emeği geçen diğer herkese teşekkürü bir borç bilirim.