User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 97 Toyota Corolla AE101 - 22HS993

HardCore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

97 Toyota Corolla AE101 - 22HS993

Merhabalar abilerim, yaklaşık iki sene önce edirnede emekli bir amcamızdan satın aldığımız corollamızı sizinle paylaşmak bugüne nasipmiş. Alındığı ilk zamanlar 120k km de boyasız, lpgsiz, sadece kararmadan dolayı sol far camı değişmiş bir corollaydı

Satışın hemen ardından 14 yıllık debriyaj seti, ön takım, amortisörler ve daha önceden de değiştiğini tahmin ettiğimiz fren balataları, filtreler, kampanalar, triger seti ve diskler değişti. Oem markalar tercih etmeye özen gösterdik; aısın, trw, kyb vs. vs.

Fotoğrafta da göründüğü üzre egzoz değişti. 97 corollalar orjinalinde kat sız çıktığından headersa gerek duymadık, manifoltun bitiminden sona 48 lik düz boru çektirdik ve son olarakta ss magnum replikasını tercih ettik, 106 yuvarlak kazan. Malesef fotoğrafları kaybettim.

Rot ve balans ayarı 2012, aslında fotoğrafı koyma amacım tamamen babamın kozmetik olarak titizliğini göz önüne sermek

Annem geri viteste aracı park etmeye çalışırken talihsiz bir kaza sonucu hayalet ağaç dalı spoilere çarpıyor ve uzun ısrarlar sonucu babamdan onay alıp sökemediğim rüzgarlık ta bu sayede çıkmış oluyor

***** sitede gördüğüm bir ilan ve lastik değişme zamanının çoktan gelmiş olma durumundan faydalanarak, ; toyota tenekeler ve eski lastiklerimizi 15" sparco drift jantlar ve taze lastikler ile fahiş bir fiyata takaslıyoruz Dryflow filtre aldım, buji ve buji kabloları orjinalleriyle yenilendi

Ve güncel fotoğraflar, 18'i doldurmama bir hafta kala
    sinanbaysal nick li abimin fotoğraf ve görüşlerinden referans alarak satın aldığım prokitim.
    Birkaç ay içerisinde aracımız rutuşa ve cilaya girecek hemen ardından da ön takım bakıma girdiği sırada helezonlu fotoğraflarla sizi karşılayacağım umarım

guwen_ar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eger dogru aracsa 97 yilinda sifir aldigimiz bi arac.edirneye satmistik.
    Fakat arac satilik mi konu yanlis yere mi acilmis anlayamadim
    İnstagram:
    guven_arabacioglu

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masallah kardesım zamanla daha guzel olur ıns. Öne kare plaka takarsan daha sade durur. Logoyuda boyamasan ıyımıs kazasız belasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu yanlıs yere acmısım afedersiniz, adminlerden ricam ilgili otomobiller bölümüne tasınması veya ben eve vardıgımda yeniden konu acabilirim. Tekrardan pardon

mert1612 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazasız belasız kullan yayları takınca hayal kırıklığına uğrucaksın haberin olsun
    FN2-R

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşşallah güzel günlerde kullanırsınız umarım

Alıntı mert1612 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kazasız belasız kullan yayları takınca hayal kırıklığına uğrucaksın haberin olsun
    hayal kırıklıgı derken nasıl bi hayal kırıklığı ben kendi aracımda kullanmıştım zamanında aynı yayları gayet güzel ve konforluydu

mert1612 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

hayal kırıklıgı derken nasıl bi hayal kırıklığı ben kendi aracımda kullanmıştım zamanında aynı yayları gayet güzel ve konforluydu
    düşmüyo hacı araba ondan konforu iyi zaten.
    FN2-R

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düşmüyo hacı araba ondan konforu iyi zaten.
    aynen gerektiği kadar düşmüyo ama konfor gayet iyi ben h&r leri söküp bunları takmıştım arabanın dünyası değişmişti resmen , ben tablalardan indirerek çözmüştüm düşme sorununu

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen Eibach pek düşürmüyor ama konfor ve yol tutuşu muhteşemdir. Bence doğru bir seçim. Maşallah kardeşim kazasız belasız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende eibach pro kullaniyorum camurluk lastik arasina parmak girmiyo onlerde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı guwen_ar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger dogru aracsa 97 yilinda sifir aldigimiz bi arac.edirneye satmistik.
    Fakat arac satilik mi konu yanlis yere mi acilmis anlayamadim
    Konuyu yanlış yere açmışım evet. Doğru araç olduğunu sanmıyorum, bizim aldığımız amca ilk sahibiydi karıştırmış olmalısınız
    Alıntı sinanbaysal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masallah kardesım zamanla daha guzel olur ıns. Öne kare plaka takarsan daha sade durur. Logoyuda boyamasan ıyımıs kazasız belasız..
    Çok sağol sinan abi, dediğin gibi kare plakayı bende düşünüyorum ama senin fx tampondaki gibi iyi durmayabilir. Önce denemelik bir plaka bulup, app leri ona göre yaptırıcam. bakalım
    Teşekkür ederim Hayal kırıklığına uğrama sebebim yeterince düşürmemesi olacaksa olsun varsın, daha kötü olacağını sanmam hiç yoksa yola daha iyi tutunuruz. Bilmiyorum sinan abinin 101 mi istisna ama gayette tatminkar şekilde alçalmış aracı.
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sağol abi benimde temennim konforlu olması, daha takmamamıza rağmen her çukurdan çıkışımızda babam saymaya başlıyor; bak o yayları taktırırım ama böyle böyle olursa çöpe atarım diye
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen Eibach pek düşürmüyor ama konfor ve yol tutuşu muhteşemdir. Bence doğru bir seçim. Maşallah kardeşim kazasız belasız
    Teşekkür ederim abi umarım konfor konusunda oem leri aratmaz, çok uzun araştırmıştım belkide dediğiniz gibi en doğru seçim oldu aile aracı için.

Alıntı sinanbaysal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bundan daha alçağı eziyet olabilir, %30 offroad kullanıyoruz çünkü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oem yaylarini aratir dostum onu bi gec nede olsa kisa ve dolayisiyla sert yay daha dikkatli kullanirsan sorun yasamaZsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecenlerde babam kücük bir istanbul seyahatine cıkmıstı, o sırada yaylarıda alıp istanbulda ki ustamıza taktırmıs. İstanbul da kaldıgı müddet icinde ve geldikten sonrada hic söylenmedigine göre belliki konfordan pek ödün vermedi dedim. Az önce kullandım, aybah konforuna oy veriyorum sadece önlerde istedigim boyutta alcalma olmadı, umarım zamanla oturur. Güncel olsun .

edit: mobilden giriyorum, eve döndügümde boyutları düzeltirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah..

cgtuzn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğin ve çaban için seni canı gönülden tebrik ediyorum. Kare plaka orjinal tamponda nasıl durur dersen benim orjinal tampon da fark yarattı resmen tavsiye ederim. Ayrıca Sinan abinde çok iyi bilir canım Corolla' ları hiç etmek için ne kadar para harcayanlar var. Maşallah araca tekerine taş değmesin.

ae101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazasız belasız kullan kardesım.. eıbach ı hıc takmadım buyuk olasılıkla corollada kullanmamda bana dusuklugu yetmıyor..ama konfor cok ıyı
    45 ZK 098 - USDM AE101 - Sold
    35 MMR 57 - Auris - Just Begining

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önün 2 cm daha düşse çok daha güzel dururmuş arka ideal, birde bu jantların füme modelini çok daha beğeniyorum keşke onu tercih etseydiniz kazasız belasız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SerhatA. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah..
    Teşekkür ederim
    Alıntı cgtuzn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğin ve çaban için seni canı gönülden tebrik ediyorum. Kare plaka orjinal tamponda nasıl durur dersen benim orjinal tampon da fark yarattı resmen tavsiye ederim. Ayrıca Sinan abinde çok iyi bilir canım Corolla' ları hiç etmek için ne kadar para harcayanlar var. Maşallah araca tekerine taş değmesin.
    Şuana kadar yıkama ve parça tedariği dışında pek bir emek harcadığım söylenemez abi sene sonu ehliyeti aldığımda incik boncuğa başlarım diye düşünüyorum Ayrıca eğer elinizde fotoğraf var ve mahsuru yoksa kare plakalık için bir kaç örnek paylaşabilir misiniz.
    Alıntı ae101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kazasız belasız kullan kardesım.. eıbach ı hıc takmadım buyuk olasılıkla corollada kullanmamda bana dusuklugu yetmıyor..ama konfor cok ıyı
    Sağol abi, tatminkar derecede düşürmediği doğru fakat rahatlığına diyecek yok, oemlere oranla birazcık sertleşti sürüş keyfi bayağı arttı. Bir umut önünde zamanla alçalmasını bekliyoruz
    Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önün 2 cm daha düşse çok daha güzel dururmuş arka ideal, birde bu jantların füme modelini çok daha beğeniyorum keşke onu tercih etseydiniz kazasız belasız
    Hahhaa kelimenin anlamını bilmediğimden fahiş yazmışım, affola bilakis çok komik bir rakama aldık jant ve lastik takımını, renk seçme şansımız olsaydı emin olun benim tercihimde o renkten yana olurdu.. Dediğiniz gibi arka ideal fakat önün yüksekliğine bakınca abes duruyor, arkayı takozla yükseltmeyi düşünüyorum. sağolun..

cgtuzn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Doğru eklemişimdir umarım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)