User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Karting sporu hakkında

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Karting sporu hakkında

TOSFED'in sitesini biraz cıncıkladımda doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Go-kart'lara ilgim var ve TOSFED'in düzenlediği yarışlarda lisanslı sporcu olmak istiyorum kısaca. Fakat şu ana kadar edindiğim bilgiler Türkiye'de Karting'e önem verilmediği ve karting için cebimde para olması gerektiği yönünde.

Hal böyle iken bu ülkede nasıl motorsporları alanında başarılı olacağız, ülke olarak takan yok motorsporlarını çok fazla. Ya da var ama ben bilmiyorum Büyük yarışçılar bu işe hep karting le başladı (Senne, Schumacher) . Gençlerin bu spora teşvik edilmesi gerekmezmi?

Birde merakımdan soruyorum bunu; demir profillerle sıfırdan bir go kart şasesi imal etmek istesek ortalama kaça patlar bu bize? Şasenin çizimini bulabilirmiyiz?

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5,5 yıldır karting pisti çalışanıyım ben böylesini çok gördüm
    Öncelikle lisans alman lazım alsanda bi işine yaramıycak.
    Prof karting şampiyonası var Türkiye geneli ve Turkcell'in vs. Sponsoru ve takımı olduğu gruplarda var. Fakat yurt dışındaki gibi F3'e geçerim, F1'e doğru koşarım gibi hevesin olmasın gidemezsin
    Ama yarışlara katılırsın prof olarak. Lisansını alırsın, arabanı kendi cebinden alırsın, bakımını ya ordaki ustalara yada kendin yaparsın, benzin vs..
    3 sezon keyfine yarışan tanıdıklarım vardı inan aşırı gidiyo paraları. Her yarış 2-3 takım lastik alıyosun ve alınan lastik markası tek ve fiyat şişiriliyo falan.
    Param çok dersen gir eğlenceli oluyo
    06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
    06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrexc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Prof karting şampiyonası var Türkiye geneli ve Turkcell'in vs. Sponsoru ve takımı olduğu gruplarda var. Fakat yurt dışındaki gibi F3'e geçerim, F1'e doğru koşarım gibi hevesin olmasın gidemezsin
    Ama yarışlara katılırsın prof olarak. Lisansını alırsın, arabanı kendi cebinden alırsın, bakımını ya ordaki ustalara yada kendin yaparsın, benzin vs..
    3 sezon keyfine yarışan tanıdıklarım vardı inan aşırı gidiyo paraları. Her yarış 2-3 takım lastik alıyosun ve alınan lastik markası tek ve fiyat şişiriliyo falan.
    Edit: şase işine bulaşıpta yapan çok az kişi var 15.000 tl harcayıp yürütemeyenler çok. Onun yerine ***** sitelerde çok uyguna güzeş araçlar mevcut

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öğrenciyim ben abi para ne gezer İlerde param olursa girmek isterim tabiiki ama ilerde param olursa arabaya yatırırım herhalde

Türkiye'nin şu anki durumunda zaten go-kart'tan F3-F1 e çıkma gibi bi ihtimal kırıntısı yok. Onun farkındayım malesef Hobi olarak bahsediyorum ben, hem keyif amaçlı hemde yarışırken bi heyecan falan olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: şase işine bulaşıpta yapan çok az kişi var 15.000 tl harcayıp yürütemeyenler çok. Onun yerine ***** sitelerde çok uyguna güzeş araçlar mevcut
    Zaten bu yüzden çizimini arıyorum, yapılmış yürüyen bir aracın çizimi olmazsa eğer zaten yapamam aracı ***** siteye bir bakayım, yeni neler varmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende cok araştırdım da. saçma sistemler ülkesiyiz kısacası, bende cok istiyodum ama tatmin olunması için cebin şişik olması lazım. onun için 10dksı 15 lira devam kardeşim
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama herşeyden önce güzel bi pist bulman lazım 300-500 mt. Pistlerde kullanmanın esprisi yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama herşeyden önce güzel bi pist bulman lazım 300-500 mt. Pistlerde kullanmanın esprisi yok
    Herşeyi tamam olsa izmitten körfeze giderim zaten

Alıntı Gko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende cok araştırdım da. saçma sistemler ülkesiyiz kısacası, bende cok istiyodum ama tatmin olunması için cebin şişik olması lazım. onun için 10dksı 15 lira devam kardeşim
    Burda 8dksı 10tl idi yanlış hatırlamıyorsam ama pist ufak.

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi ara ilanda görmüştüm şase 200 lira bişeydi sanki ?

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer babanın F1 pisti varsa mutlaka formüla araçları ile yarışırsın..
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lisansım var ama bi halta yaradığı yok lisansa gerek yok zaten. Neredeyse spordan bile saymıyorlar ne yazık ki. becerebilirim diyorsan yap kendi şaseni bulduğun heryerde sür başka da bişey olacağı yok zaten

ayrıca çıkabilirsen körfez iyidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Agah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi ara ilanda görmüştüm şase 200 lira bişeydi sanki ?
    Şu an öyle bir ilan yok sanırım, bir baktım ama bulamadım. Hazır yapılı var buggy gibi, 1500 tl'ye satılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lisansım var ama bi halta yaradığı yok lisansa zaten neredeyse spordan bile saymıyorlar ne yazık ki. becerebilirim diyorsan yap kendi şaseni bulduğun heryerde sür başka da bişey olacağı yok zaten

ayrıca çıkabilirsen körfez iyidir

Anladım, bu sevdadan vazgeçmem gerekecek gibi, ama olurda bir alet yapma imkanım doğarsa Boş bir alan biliyorum, taş falan oluyor biraz ama aleti yüksek yapar aksamları kapatır sağlam giyinirsek sorun olmaz sanıyorum

Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer babanın F1 pisti varsa mutlaka formüla araçları ile yarışırsın..

Pist yok da ufak bir formula aracımız var kerim abi, Formula Uno

acn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TOSFED'in sitesini biraz cıncıkladımda doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Go-kart'lara ilgim var ve TOSFED'in düzenlediği yarışlarda lisanslı sporcu olmak istiyorum kısaca. Fakat şu ana kadar edindiğim bilgiler Türkiye'de Karting'e önem verilmediği ve karting için cebimde para olması gerektiği yönünde.

Hal böyle iken bu ülkede nasıl motorsporları alanında başarılı olacağız, ülke olarak takan yok motorsporlarını çok fazla. Ya da var ama ben bilmiyorum Büyük yarışçılar bu işe hep karting le başladı (Senne, Schumacher) . Gençlerin bu spora teşvik edilmesi gerekmezmi?

Birde merakımdan soruyorum bunu; demir profillerle sıfırdan bir go kart şasesi imal etmek istesek ortalama kaça patlar bu bize? Şasenin çizimini bulabilirmiyiz?
    senne ?

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedikleri gibi türkiye'de pek spordan sayıldığını düşünmüyorum.benimde bir sıralar çok fazla ilgim olan bir daldı.haftanın bir gününü kale center otoparkında takılarak bu stresten kurtulabilirsin.ben öyle yapıyorum kardeş valla.karting araçları fena sayılmaz pist kıvrımları çok tatlı ve zemin gerçekten güzel kayıyor.onun haricinde şase toplamaya kalkma bir ara arkadaşımın eline bir araç düştü.toplayıp yürütmeyi başardık ama sıkıntısı hiç bitmiyordu.ayrıca diğer arkadaşın dediği gibi lastik fiyatları aşırı derece saçma.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

kalender61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet biraz paralı bir spor eger gercekten araba alıp lisanslı yarışçı olmak istiyorsan yardımcı olabılırız kuzenım bu ısı yapıyor eski rally yarıscısı suan go-kart takımı var tosfed de yarısıyoruz
    --34 BBY 36 Evolution VIII--

Rally Art Mr Edition EVO IX

kalender61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arkadasın dedıklerı aynen dogru paran varsa gelırsın takımımıza gırersın ıstedıgın gıbı yarısırsın olay bu )
    --34 BBY 36 Evolution VIII--

Rally Art Mr Edition EVO IX

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)