Dizel araç sahipleri artık daha fazla vergi ödeyecek. ÖTV ve MTV, araçların karbondioksit salınımına göre yeniden düzenleniyor.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber - Ekonomi - Star Gazete
Dizel araç sahipleri artık daha fazla vergi ödeyecek. ÖTV ve MTV, araçların karbondioksit salınımına göre yeniden düzenleniyor.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber - Ekonomi - Star Gazete
Lanet olsun içimdeki vtec sevgisine
yeni nesil dizellerde çoğunlukla dpf kullanılıyor Euro 5 norm mevzuatı gereği.. co2 değerlerine bakmadım ama çok can yakmaz diye düşünüyorum.. yakar mı acaba
edit: şimdi yeni civic hb dizel ve benzinli emisyon değerlerine baktım
1.6 dizel: 98 g/km
1.4 benzinli: 131 g/km
1.6 benzinli sedan: 154 g/km
Ne mutlu Türküm diyene
peki ne kadar karbon salınımı yaptığımızı ölçeceklermi yoksa arabanın teknik verilerine bakarakmı yapacaklar?
Hürriyet'in haberine göre;
"Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yeni satılan araçların ruhsatına gram/kilometre şeklinde emisyon salınımı yazılması zorunluluğunu getirmesinin ardından..." diye devam ediyor
fabrikanın verileri baz alınması mantıklı bence, diğer türlü biraz suistimale açık durum söz konusu
Otomotivde vergi sistemi tamamen değişiyor - Hürriyet EKONOMİ
Ne mutlu Türküm diyene
3.0 dizele binenler düşünsün diyorum. 1.5 dizel araçtan ne kadar karbon çıkabilir, yeni nesil motor hem de.
Eğer Almanya'da ki gibi olursa ruhsat veya yanında ek bir kağıtta tüm değerler yazar.
Bana mantıklı geliyor
![]()
çevreyi bu kadar dert eden adama sorarlar, neden universiteye gece operasyonu yapıp ağaçları indiriyorsun, neye gre kime göre ağaca bedel biçim para yolluyorsun verdim parasını keserim diyosun.
nereden sokacaklarını şaşırdılar iyice.
sonunda insanlarımınızın iyiliği için diyip, her insandan fazla olan kg başına da vergi alacaklar
bıraksın bu işleri, ancak koyunlar kuzular inanır.
Adam gibi ciddi ve periyodik yapılırsa tüv de falan, hızlı dizeller dti corsalar tekrardan 10 bin sularına çekilir![]()
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
309 g/Km cık hacize gelirler artık senin eve
Mercedes Benz W126 560 SEL 1985 - 1989 Car Specs and Technical Auto Data Specifications and Fuel Consumption
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)