RED 106 GTİ AHM PERFORMANS TARAFINDAN MÜTHİŞ SERÜVENİ
Bir küsür yıl önce başladığimiz red106 yı hızlandırma çalışmalarımıza bir kaç arkadaşın iknasıyla AHM PERFORMANCEDE yaptırma kararı aldık.
İlk aşamada düşüncemiz ince kısa polişh yazılımdı fiyatta anlaşıldı araç teslim edildi
bir kaç gün sonra kapak söküldü ahm tarafından polişhin yapıldığı fakat kapagın değişmesi gerektiği haberi aldık gidip kapağa baktıgımızda 2 ile 3 silindirin tam ortasında büyük bir kaynak vardı (bu kaynağı hiç işten anlamayan bir çırağa yada kör bir arkadaşa gösterin orda kaynak oldugunu görür)
bir düşünün ustasın araç yüklüyosun bu aracı hızlandırmak için söktün araca polişh yapıcaksın kapagı söküyosun söktükten sonra hiç yüzeyine bakmadınmı kör olsa o kaynağı görür .
sözde pize polişhin yaptıktan sonra kaynağı gördüğünü bu kapagın değişmesi gerektigini söyledi bu kaynağını görmedınmı dedıgımızde ben yüzeyine bakmadım yüzeyi kirli ve kurumluydu dedi fakat kapagın her yeri pırıl pırıldı .
yeni kapak alınması lazım dedi tamam dedik 1000 tl oldugunu söyledi onada tamam dedik (şuan red106 itb montajı için magiçte kapak söküldü ve kapagın limit çizgisinde taşlandığı daha önce 2 ci gözün supap yerinin patladığı yerinin kaynak görüp tamir olan bir kapak taktığını gördük )
2 gün önce kapak söküldü kapağı magiçten aldık akşamında ahmet ustanın yanına gittik ve kapağı gösterdik kapağı yere koydum kapağın yüzeyinde ne gördüğünü söylemsini istedim .
ahmetin yorumu =bu araç motor kırmış
hayır araç motor kırmadı dedik kapagın durumunu söyle dedik
ahmet kapağa iyi dedi ve kapagın limiti altında taşladıgını supap yerlerinin patladıgını tamir gördüğünü söyledim bu kapak sıfır ben bu kapağı 3 defa daha taşlarım dedi .
bu kapağı alırken bize kapağın 0 yakın oldugunu sadece bir kere taşlandıgını söyledi
dün ise kapağı aldıgı zaman eyik oldugunu daha önce taşlı oldugunu kapagın böyle olması gerektiğini söyledi
peki kapak böyle olması gerektiyse neden en kalın contayı koydun dedıgımızde cevap bulamadı. araç teslim alınalı 2000 km olmadı şimdi yeni kapak alınıcak burdaki işçiliginden dolayı ahmete teşekkür ediyoruz
bu enson olan olay !!!
ınce kısa polısh yazılım için başladıgımızda aracı bitirmesi 1 ay sürdü aracı dynoya cıkaması kaldı bunun parasınıda işin işlk basında 500 tl dynoyla birlikte yazılım parasını verdik peşin arac tam 4 yada 5 hafta civarı dükkanının karşısındakı otoparkta pislik icinde bekledi bize bahanesi dyno dolu cok sıra var yanındakı arkadaslarımızdan ögrendıgımız kadarı ıle ahm nın parasının olmadıgı yazılımı ondan yaptıramadıgını söyledıler gene gıttık yazılım parasını karttan cekelım genel sana verdıgımız 500 tl yı genel hesaptan düseriz dedik kendı yaptırıcagını söyledı nıhayet yazılım yapıldıgını söyledı fakat dynoya cıkmadıgını cok dolu oldugunu söyledı ( mekanın adını vermıcem sonradan ögrendıgımız ahm nın dyno ıcın hıc aramadıgı yazılım ıcın gıttıgı gunde dynonun bos oldugunu ve yazılımıda 100 150 tl lık standar 8200 yazılım attıgını ögrendık bız bu ücret ıcın 500 tl verdık
ahm nın dedıgıne göre arac yazılımdan cıktıktan sonra test sırasında yag pompasının pislik toplaması sonucu yatak sarmış krank kollar degişcek ve motor komple rektefıyeye gıdıcek
onada tamam dedik motor söküldü
madem dedık motor ıncek pıst egzantırık yapalım fıyatta anlastık motor rektefıyeye gıtttı geldı ama bız hıcbır parcanın eskısını goremedık eskı parcaları gormek ıstedıgımızde üzerimize 3 tane söket atmıstı hıc unutmam
motor rektefıyeden geldı 2 haftaya yakın toplanmadı öyle yerde durdu sonucunda pıstonlar gıydırıldı sanzuman takıldı motor yerde durmakta aracı mekanık ıtecek takarsak daha ıyı olucagını soyledı onada artı fıyat yazdı oky dedık motor yerde arac askıda 2 hafta tornacıdan mekanık ıtecek gelmesını bejkledık 2.haftanın sonunda ıtecekler geldı ama emme yada egzos tam hatırlamıorum bırını yanlıs geldıgını yenıden tornacıya gonderdıgını soyledı 2 haftada oyle gectı 3. haftanın sonlarında motor toplandı ve arac calıstı 4 haftadan fazla mekanık ıtecek ıcın bekleyen red106 toplandı aracı gecen sene ıst lun kilit trafıguınde beylıkduzune kendı getırdı ve bıze teslım ederken frenler patlamıs radyatorede kalın bı vıda atmıs su kacırıo nolcak dedım bu vıdayı sokun daha kalın atın kacırmaz dedı ve o karda evıne bıraktı ahm ustamızı
aracı 100 km den az kullandıktan sonra ıtecekler cok sıddetlı bır sekılde vurmaya basladı ve aracı ahm ye gerı goturduk iteceklerden bi kac tanesı bozuk degısmesı gerektıgını soyledı fakat bıze aracı teslım ederken aracta mekanık ıtecek oldugunu soylemıstı sesımızı cıkarmadık aracı yaptı bız radyator aldık ahm ye verdık montajını yaptı ( sonradan o radyatoru ben aldım aracınıza taktım sızden para almadım dıcek ahm usta ) arac partner kulagı takmasını ıstedık kırılmasın dıe bu asamada onuda taktı sozde ama eskı kulagı taktı onuda 3 defa kırıldı 1 ay ıcınde ordanda tesekkur borcluyuz
red106 yenıden bıttı teslım aldık
motor rodajına oyle boyle basladık aracın fren arka dıngıl dıreksıyon kutusu eksıklerı vardı rodaj bıtımıne yakın ahm ye aracı verdık eksıklerı yapması ıcın
4 fren merkezı 4 dısk 4 balata dıreks kutusu tamırı dıngıl tamırne 2000 bın kusur lıra yazdı ve
4 merkeze 500 tl yazıldı 2 gun once sılındır kapagını gostermeye gıttıgımızde arka merkezlerın degısmedıgı soyledım daha once ben kendım degıstırdım dıyen ahm bıraz sonra ben degıstırmedı dıngılle bırlıkte tornacıya gonderdım o degısırdı dıcektı
dun dıreksıyon kutusunuda yaptırdıgını soylede anahtar bıle deymemısti
2 gün once konustugumuzda 4 dıskın degıstıgını soyledı yenıden arka dıskler degımemıstı fakat
sonradan cıkan parcaları ıstedıgımızde hepsını hurdaya attıgını soyledı
ahm ye gore bu işlerin hepsı yapıldı fakat red106 ya hıcbır sey yapılmadıgı alelan ortadadır
arac suan magıc te itb montajı ıcın kapak söküldü ve kapagın bıtık oldugu ortaya cıktı bız bu kapaga 1000 tl para verdık
kapakla bırlıkte krank kollarıda yazmıstı 1000 tl lık kapak bıtık cıktıgına gore kırangın ve kollatrın degısıp degısmedıgını siz düşünün ben inanmıyorum
araca bı ara c2 headers takalım dedık anlastıgımız kısı ıle fıyatı duyunce ne olduysa adamla konustuktan sonra ahm fıyat ıkıye katlandı ve bız vazgectı
ıtb baglayalım dedık o zaman um 106 da olan ıtb yı alalım dedık ve sahıbı ıle anlastık fıyatta sonra kendısı vazgectı draglara cıkıcagını ıtb yı sonra verıcegını soyledı tmm dedık draglarada cıkmadı ıtb yı sok takalım red106 ya dedık um nın sahıbı ıtb yı satmaktan vazgectı meger ıtb ahmet ustanınmıs ıtb yı bızım alıcagımız duymus umden söküp almıs biz almıyalım kapak sökülmesın kapagın bıtık oldugu ortaya cıkar dıe heralde
red106 ya gecen sene ahm de sözde yapılan işlemlerin masrafının ödemesını yaptık en son işlemden 600 tl kaldı onuda vermedık ki böyle bısey cıkıcagını bılıoduk
arac suan magıc te bu yaptımız masrafların hepsını yenıden 2. ye yapıcaz bız ahm performace den ne para talep ettık nede baska bısey sadece red106 ya yaptıgı işcilik ve kendısının esnaflıgı ortada
cıkan parcaları ıstedıgımız zaman ahmet ustanın cevabı
20130901_154229.mp4 - YouTube
sözde dingil tamırı arac teslım alınalı 2000 bın km olamadı
20130901_133451.mp4 - YouTube
Red106 - YouTube
kimseyi afiş etmek istemiyoruz kımseyı kırmak ıstemıyoruz fakat bu araca ahm performancede 10 bın kusur lıra harcadım ve arac ortada aynı masrafı gene yapıyorum
ben bu camıaya yenı gırdım ama son 1 senede cok yol kat ettım cok kişilerle tanıstım ama ahmet usta gıbısını gormedım sunuda soylemek ısterım bu sıkıtıları ahm performancede yasayan sadece ben degılım cok yasaya kısıler var fakat herkes sessız kalıyor ben bunuda anlamıs degılım
SAYFANIN ADMİNLERİNDEN YÖNETİCİLERİNDEN İSTEGİM KONUMUZ SİLİNMESİN MADURİYETİMİZ HERKES TARAFINDAN BİLİNSİN RİCA EDİYORUZ