User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
93 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Seattle a gidiyim mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Seattle a gidiyim mi?

Herkese selamlar.

Yaklaşık 1 ay önce bıçaklanma olayımdan sonra gerçekten burdan gitmek istiyorum. Haksızlık, o polislerin tutumu falan beni gerçekten çok rahatsız etti uyku uyutmadı. Bilmeyenler için konu:
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...yi-yardim.html

Şimdi konuya gelirsek Seattle hakkında bildiklerinizi vede genel olarak Amerikayla ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Çok yakın bir arkadaşım orda ve beni durmadan çağırıyordu gel burda oku gel burda oku diye bende düşünmeye başladım artık. Community College leri araştırdım 2 senelik fiyatları 4 seneliklere göre daha uygun. Neredeyse 3 te 1 i kadar. 2 senelik okulu bitirip 3. sınıftan normal college e geçiş yapmak düşüncesindeyim bilgisi olan varsa görüşlerini bildirirse sevinirim.

Diğer yandan iş imkanıda var arkadaşım restoran sahibi ve iyi de bir geliri var.. Yani para konusundada sıkıntı yok. Orda yakın arkadaşım olması süper bişey ama yaşayanlar varsa tek sıkıntım ayak uydurabilir miyim? Yağmurdan kaçıyım derken doluya tutulur muyum hak hukuk sistemleri nasıldır? 2-3 sene orda okuyup okula 4 seneliğe geçmem mantıklımı yoksa birikimimle ve diplomamla Türkiye ye dönüp mü iş yapmalıyım?

Fikirlerinize ihtiyacım var Teşekkürler

maverick2305 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun,bu konuda size en iyi yardımcı olacak kişi turbo&quattro nick li yusuf abi olur diye düşünüyorum.
    Üretmeyen Türkiye,Yönetilen Türkiye'dir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu okumuştum tekrar geçmiş olsun, ama bi laf vardır el şeyiyle gerdeğe girilmez diye. İyi düşünülmesi gerek bence. Gidip de orda bi terslik olursa ortada kalmak kötü olabilir.

İug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seattle hakkında bilgi veremeyeceğim fakat kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, umarım işinize yarar.
    Yurtdışında eğitim gören biri olarak, ilk söyleyeceğim şey kesinlikle ingilizcenizi mükemmel seviyeye getirmek. Aksi taktirde çok zorluk çekebilirsiniz. Özellikle de akademik dil çok önemli.

Ankara'da yaşadığınız için belki pek sıkıntı çekmezsiniz fakat kapalı ve soğuk hava sizi çok sıkıyorsa daha güneyde bir şehir tercih etmenizi tavsiye ederim, şansınız varsa.

Ailenizden uzak kalmayı pek sevmeyen biriyseniz ve arkanızda bıraktığınız insanları çok umursayan biriyseniz, yurtdışı özellikle Amerika mesafe bakımından size sıkıntı yaratabilir.

Tekrar söyleyeceğim ama, dilinizi tam olarak geliştirmeden sakın okula başlamayın. "Okulda nasıl olsa gelişir." derseniz çok zorlanırsınız. Gerekirse bir sene boş boş gezin ama o arada dili tam kavrayın. Bunun için yabancı arkadaş çevresi yaparsanız, size zaman kazandıracaktır.

Yaşadığınız olay için tekrar geçmiş olsun diyorum. Kararlarınızı uzun düşünerek vermenizi tavsiye ediyorum.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence burda yerleşik düzenin yoksa git, oku çalış zamanla görürsün zaten ayak uydurup uyduramadığını.

hele ki etrafında tanıdıkların varsa orda bence çok mutlu olabilirsin, sana ciddi anlamda vizyon katar. Zaman içerisinde gelip gelmeyeceğine karar verirsin türkiyeye. Şimdiden karar versen de oraya gidince fikrin değişir nasıl olsa

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kac kurtar kendini, kabaca soylemek gerekirse neresi olsa buradan iyi...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen git
    5 sene sonra cok iyi noktalara gelebilirsin.
    ama çalışıcan ingilizceni geliştiriceksin.
    yan gelip yatarsan oralar seni yutar

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence de git. beğenmezsen dönersin. gitmezsen içinde kalır hep.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylenenlere katılıyorum koşa koşa git. okula başlamadan önce dili geliştir mutlaka çok çok iyi değilsen, mozambik olsa buradan iyidir Gidip diploma alıp dönersin mutlu olmazsan yine artısı olur , burada kalmaktan fazlasını getirir. Ukraynada okuyacaktım üniversiteyi gitmedim pişmanım keşke gitseydim diyorum ama şuan mastera gidip kalmayı düşünüyorum kesinlikle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde sizin gibi imkanım olsa buralarda saniye durmam giderim

Vtec21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de gidip şansını dene.
    Çalışıp çabaladıktan sonra daha iyi basamaklara gelebileceğine inanıyorum.

Gitmemezlik yapıp veya kararını aniden değiştirip vazgeçersen içinde ukde kalır. "Keşke o zaman gitseydim, keşke böyle değil de şöyle yapsaydım." Dememek için gidip yaşamalısın.
    Aynı zamanda orada eğitimin boyunca yerleşim yerlerine alışıp ayak uydura bilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir yakınımdan aldığım bilgiler dahilinde çok zorlanacağını düşünüyorum. Benimde böyle bir hayalim var sadece hayal aşamasında. Dil çok önemli. Pre-intermediate seviye de biri için 4-5 aya ihtiyaç olabiliyor( kişinin sosyalleşme becerilerine de bağlı) ki bu sosyal dil işin içinde birde teknik dil var meslek ile ilgli. Denemekte fayda var en azından orada kazancağın kısa bir deneyim bile burada seni önlere taşıyacaktır kaybedeğin bir şey olacağını zannetmiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar için oldukça zor bir süreç. Arkadaşlara da katılıyorum başkasının ipiyle kuyuya inme. Kendini sağlama al öyle git derim. Fakat oraya gittiğinde de burada yaşadığın olayları yaşamamak gibi bir şey yok. yaşam kaliten çok daha iyi durumda olur. Eğitimin kaliteli ve en önemli insan değerinin buradan daha yüksek olacağını zannediyorum. Keşke benimde böyle bir şansım olsa da bende denemek isterdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maverick2305 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle geçmiş olsun,bu konuda size en iyi yardımcı olacak kişi turbo&quattro nick li yusuf abi olur diye düşünüyorum.
    Teşekkür ediyorum. Yusuf abi görüp yazarsa sevinirim

Alıntı Equinox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okumuştum tekrar geçmiş olsun, ama bi laf vardır el şeyiyle gerdeğe girilmez diye. İyi düşünülmesi gerek bence. Gidip de orda bi terslik olursa ortada kalmak kötü olabilir.
    Teşekkürler. Kendi ortada kalır beni bırakmaz kardeşim gibidir. Ama yinede haklısın.

Alıntı İug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seattle hakkında bilgi veremeyeceğim fakat kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, umarım işinize yarar.
    Yurtdışında eğitim gören biri olarak, ilk söyleyeceğim şey kesinlikle ingilizcenizi mükemmel seviyeye getirmek. Aksi taktirde çok zorluk çekebilirsiniz. Özellikle de akademik dil çok önemli.

Ankara'da yaşadığınız için belki pek sıkıntı çekmezsiniz fakat kapalı ve soğuk hava sizi çok sıkıyorsa daha güneyde bir şehir tercih etmenizi tavsiye ederim, şansınız varsa.

Ailenizden uzak kalmayı pek sevmeyen biriyseniz ve arkanızda bıraktığınız insanları çok umursayan biriyseniz, yurtdışı özellikle Amerika mesafe bakımından size sıkıntı yaratabilir.

Tekrar söyleyeceğim ama, dilinizi tam olarak geliştirmeden sakın okula başlamayın. "Okulda nasıl olsa gelişir." derseniz çok zorlanırsınız. Gerekirse bir sene boş boş gezin ama o arada dili tam kavrayın. Bunun için yabancı arkadaş çevresi yaparsanız, size zaman kazandıracaktır.

Yaşadığınız olay için tekrar geçmiş olsun diyorum. Kararlarınızı uzun düşünerek vermenizi tavsiye ediyorum.
    Teşekkür ediyorum.

İngilizcem mükemmel seviyede değil ama ilk okul 1 den liseyi bitirene kadar ingilizce ders gördüm. Bi işe yaramıştır diye düşünüyorum

Gider gitmez her şeyim olacak arkadaş ortamım bile. Yazın ortasında gidip kışa doğru okula başlayacaktım fakat vize konusunda kabul gelir mi bilmiyorum ama erken gidip ayak uydurmayı planlıyorum. Mesela christmas sonrası olabilir..

Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence burda yerleşik düzenin yoksa git, oku çalış zamanla görürsün zaten ayak uydurup uyduramadığını.

hele ki etrafında tanıdıkların varsa orda bence çok mutlu olabilirsin, sana ciddi anlamda vizyon katar. Zaman içerisinde gelip gelmeyeceğine karar verirsin türkiyeye. Şimdiden karar versen de oraya gidince fikrin değişir nasıl olsa
    Burda yerleşik düzenim yok işin başında babam duruyor. Beni tutacak sadece evlenmeyi düşündüğüm sevgilim fakat onada bi yol yordam bulucam inşallah

Bence gelmicem ama 2 seneden sonra yıllık 30-40 binlik okullara nasıl para yetiştiricem diye düşünmüyo değilim.

Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kac kurtar kendini, kabaca soylemek gerekirse neresi olsa buradan iyi...
    Abi gaz verirsen giderim ama bu orda evo alıp başını ağrıtmayacağım anlamına gelmiyor

Alıntı dietpepsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hemen git
    5 sene sonra cok iyi noktalara gelebilirsin.
    ama çalışıcan ingilizceni geliştiriceksin.
    yan gelip yatarsan oralar seni yutar
    Yan gelip yatmak için değil.. Hayatımdaki dönüm noktasında hissediyorum kendimi. Bundan sonra geleceğim için çok büyük adımlar atıcam. Önemli olan bunun için en iyi yer amerika mı?

5 sene derken mesela neyi kastettiniz?

Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence de git. beğenmezsen dönersin. gitmezsen içinde kalır hep.
    O konuda haklısınız daha 1 ay oldu aklıma koyalı ama çok alıştım. Gidemezsem çok üzülürüm.

Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylenenlere katılıyorum koşa koşa git. okula başlamadan önce dili geliştir mutlaka çok çok iyi değilsen, mozambik olsa buradan iyidir Gidip diploma alıp dönersin mutlu olmazsan yine artısı olur , burada kalmaktan fazlasını getirir. Ukraynada okuyacaktım üniversiteyi gitmedim pişmanım keşke gitseydim diyorum ama şuan mastera gidip kalmayı düşünüyorum kesinlikle
    Çok çok iyi değilim dilde dediğim gibi. Dizi anlarım film izlerim ama konuşamam mesela. Bunu geliştirmeliyim. Mutlu olmayacağımı zannetmiyorum kesinlikle ama bakalım herşeyin hayırlısı.

Alıntı bmwberkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde sizin gibi imkanım olsa buralarda saniye durmam giderim
    Umarım herkes istediğine kavuşur ama gitmek için elden geleni yapmak gerekir

Alıntı Vtec21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de gidip şansını dene.
    Çalışıp çabaladıktan sonra daha iyi basamaklara gelebileceğine inanıyorum.

Gitmemezlik yapıp veya kararını aniden değiştirip vazgeçersen içinde ukde kalır. "Keşke o zaman gitseydim, keşke böyle değil de şöyle yapsaydım." Dememek için gidip yaşamalısın.
    Aynı zamanda orada eğitimin boyunca yerleşim yerlerine alışıp ayak uydura bilirsin.
    Hayatımda keşke dediğim çoook nadirdir tabiki iddaa dışında Gidicem o yüzden. İmkanlar güzel her şey uygun arkadaşım orda ve eğer Türkiyeye gelirsem imkanlarım çok fazla olucak.

Bide orda sizce ne okumalıyım eğer olurda gelirsem yada orda iş hayatına atılırsam hangi bölümler yardımcı olur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir yakınımdan aldığım bilgiler dahilinde çok zorlanacağını düşünüyorum. Benimde böyle bir hayalim var sadece hayal aşamasında. Dil çok önemli. Pre-intermediate seviye de biri için 4-5 aya ihtiyaç olabiliyor( kişinin sosyalleşme becerilerine de bağlı) ki bu sosyal dil işin içinde birde teknik dil var meslek ile ilgli. Denemekte fayda var en azından orada kazancağın kısa bir deneyim bile burada seni önlere taşıyacaktır kaybedeğin bir şey olacağını zannetmiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar için oldukça zor bir süreç. Arkadaşlara da katılıyorum başkasının ipiyle kuyuya inme. Kendini sağlama al öyle git derim. Fakat oraya gittiğinde de burada yaşadığın olayları yaşamamak gibi bir şey yok. yaşam kaliten çok daha iyi durumda olur. Eğitimin kaliteli ve en önemli insan değerinin buradan daha yüksek olacağını zannediyorum. Keşke benimde böyle bir şansım olsa da bende denemek isterdim.
    Sosyalleşme becerim iyidir ama yakınınız neler dedi de zorlanacaksın dediniz? Sadece dil konusunda mı?

_yekta_
    Misafir
    yahu düşündüğün şeylere bak arkadaşım , insanların bu ülkede yerleşik hayatları olmasa koşa koşa giderler emin ol , ne insanlar var bırak ingilizceyi türkçeyi düzgün konuşamıyor , sayıları düzgün söyliyemiyor , yurt dışında sorunsuz yaşıyıp ,bulundukları yerlerde her işlerini hallediyor ,

en kötü ihtimalle hayat tecrübesi olur biraz okul biraz iş en kötü elinde biraz dolarla geri gelirsin türkiye aynı türkiye bir yere kaçtığı gittiği yok , imkanın var hiç düşünme git , düşünürsen gözün korkabilir , aklına gereksiz engeller gelebilir , bırak düşünmeyi , yavaştan başla , biraz kendini boy aynasında yerlerde sürünüyo olarak görsen bile pes etme , zamanla kendini geliştirirsin, ortama alışırsın , olumlu düşün ve hiç durma git , dil bilmiyorsan öğrenirsin sıkıntı olmaz , zaten amerikadaki her yabancı 10 numara ingilizce mi biliyor ? adamlarda işin farkında yavaş yavaş yoluna girer herşey ,

bunları 6 sene yurt dışında yaşamış birisi olarak söylüyorum , dinini her yerde yaşarsın , güzel insanları her yerde bulursun , ama burda düzenli yerleşik bir hayata başlarsan eğer bir daha fırsat geçmez eline sonra üzülmenin bir manası yok

bulaşıkta yıkasan en başta senin hayatın olucak senin imkanların olucak hayat senin olucak iyi düşün ve imkanlarını iyi değerlendir

ve bu arada bu sevgili mevgili olayları boş işler , sen iyi durumda olduktan sonra neler denk gelir , asla kendini daha iyi şartlar için bir insana değiştirme , önce sen önemlisin , önce senin hayatın , ki dünyaya bakışın yer an değişiyor bu hayatta o yüzden aceleye gerek yok

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes git diyor da orada bişey olmadığını gidince göreceksiniz zaten, ben 7 hafta dayanamadım amerikaya, gerçi yurtdışına 2 haftadan fazla çıkışlarımda hep türkiyeyi özlüyor ve geri dönuyorum hemen, cogunlukla planlarımın cok cok öncesinde donuş yapıyorum, hava koşulları bile beni etkiliyor, türkiyeyi bu yuzden cok severim, amerika yaşanabilecek katlanabilinecek bi ülke değil, o kadar ülke gezdim türkiye gibisini ne gördüm ne yaşadım ne özledim karar sizin
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _yekta_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu düşündüğün şeylere bak arkadaşım , insanların bu ülkede yerleşik hayatları olmasa koşa koşa giderler emin ol , ne insanlar var bırak ingilizceyi türkçeyi düzgün konuşamıyor , sayıları düzgün söyliyemiyor , yurt dışında sorunsuz yaşıyıp ,bulundukları yerlerde her işlerini hallediyor ,

en kötü ihtimalle hayat tecrübesi olur biraz okul biraz iş en kötü elinde biraz dolarla geri gelirsin türkiye aynı türkiye bir yere kaçtığı gittiği yok , imkanın var hiç düşünme git , düşünürsen gözün korkabilir , aklına gereksiz engeller gelebilir , bırak düşünmeyi , yavaştan başla , biraz kendini boy aynasında yerlerde sürünüyo olarak görsen bile pes etme , zamanla kendini geliştirirsin, ortama alışırsın , olumlu düşün ve hiç durma git , dil bilmiyorsan öğrenirsin sıkıntı olmaz , zaten amerikadaki her yabancı 10 numara ingilizce mi biliyor ? adamlarda işin farkında yavaş yavaş yoluna girer herşey ,

bunları 6 sene yurt dışında yaşamış birisi olarak söylüyorum , dinini her yerde yaşarsın , güzel insanları her yerde bulursun , ama burda düzenli yerleşik bir hayata başlarsan eğer bir daha fırsat geçmez eline sonra üzülmenin bir manası yok

bulaşıkta yıkasan en başta senin hayatın olucak senin imkanların olucak hayat senin olucak iyi düşün ve imkanlarını iyi değerlendir

ve bu arada bu sevgili mevgili olayları boş işler , sen iyi durumda olduktan sonra neler denk gelir , asla kendini daha iyi şartlar için bir insana değiştirme , önce sen önemlisin , önce senin hayatın , ki dünyaya bakışın yer an değişiyor bu hayatta o yüzden aceleye gerek yok
    harfiyen katılıyorum , düşündükçe aslında çok rahat aşılacak şeyleri engel gibi algılıyor insan. Kendi kendine engel oluşturuyor.. Örnek olarak laptop umun klavyesinde rusça harfler yok nasıl girerim oradaki sitelere gibi saçma şeyleri bile hesapladım düşünme evrem uzadığı için

En güzeli hadi arkadaşlar ben gidiyorum diyip gitmek..

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tr ye bu aksam geldim geldim 1 hafta cok yogun olacagim forumada bakamam gibi. Dondugumde detayli yazarim yada konuyu tam okumadim onemli ise pm ile telini yaz musait oldugumda ararim.

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar dramatize etmeye gerek yok, geri dönüşü olmayan bir yer de değil,
    gidin görün yaşayın zaten zaman sizin için karar verecektir.
    severseniz,başarırsanız kalır tam tersi olursa dönersiniz.

ben bir karar ile arkama bile bakmadan çıktım, iyi ki de çıkmışım kendimi kurtarmışım.
    büyük konuşmayayım bir daha döner miyim? asla...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)