Merhaba,
Dun asker teslim etmeye gittim balıkesir'e.Yollarda ucuz mazort satan istasyonlar var bılıyorsunuzki hangi istanyona gırdıysek plastık varil içinde bu "akblue" denilen toksik bir urun var.
Pompacıya sordugumda bu nedir diye abi bunu tırlar ve otobusler alıyor ayrı depoları var ltreside 90 krs dedi,ne ıse yarıyor dedıgımde performans atıran bırsey diye ekledi.
Aramızda buyuk arac sahıpleri,kullananlar veya bılenler vardı dıye dusundum bu kımyasal nedır? neden sadece buyuk vasıtalara ozel ve kullnıyor? bizim araclarda kullndgımız metanoller veya su gibi birseymı acaba diye kafamda bir ampul caktı bilgilenmek için fikir almak istedim sitesinde yazanıda pel anamadım acıkcası.
Akblue nedir; (çesitli markalar illaki vardır)
AKBlue dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx-emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan bir çözümdür. AkBlue ne patlayıcı ne de çevreye zararlıdır ve taşınabilir sıvıların minimum risk kategorisinde sınıflandırılmaktadır. AkBlue aşındırıcı olduğundan, kullanımı ve depolanması için belli bazı malzemeler gereklidir.
Avrupa’daki belli başlı bütün kamyon ve otobüs imalatçılarının AkBlue gerektiren modelleri vardır. Daha spesifik AkBlue ayrı bir tankta saklanır ve dizel veya başka tür yakıtlarla karıştırılmaz. Kullanımı SCR Selective Catalytic Reduction (SCR Seçimli Katalitik İndirgeme Sistemi) adlı bir sistemle yapılır.
SCR sisteminin işlevini iyi bir şekilde görmesi için AkBue’nun bu standartlara uyumlu olması çok önemlidir.