User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
79 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hırsızlığa karşı araç takip sistemi EV YAPIMI :)

onurakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile Hırsızlığa karşı araç takip sistemi EV YAPIMI :)

Selamlar şimdi aklıma şöyle bir fikir geldi. Ben araç çalınmalarına karşı en iyi yöntemin bir takip sisteminin araç içince bulundurulması olduğunu düşünmekyeyim Sonuçta bu kanı bozuklar kafasına koyduktan sonra aracı bi şekilde götürebiliyorlar.Bu durumda takip sistemi olduğunda aracın nerede olduğunu rahatlıkla bulabiliyorsunuz.
    Piyasada bu tarz sistemler satılmakta fakat aynı zamanda hizmet verdikleri için aylık/yıllık gibi belirli periyotlarla ücret alıyorlar.... Çözüm nedir.?

Diyorumki iphone gibi ya da samsungunda böyle bir hizmeti var. Telefon çalınmalarına karşı iphonumu bul gibi bir sistem var. Telefonunuz açıksa ve gps de açıksa eğer tam konumlandırma yapabiliyor telefonunuzu bir PC üzerinden anında bulabiliyorsunuz.
    Buna bağlı olarak şöyle bir sistem kuracak olursak eğer.

**1 adet iphone (gps olsun yeter ikinci el de alınabilir kullanılabilir ama ekranı parçalanmış iphone 4 ler uygun olabilir. Farklı telefonlarda olabilir tabi ama sistem stabilitesi açısından iphone öneririm)
    *** 1adet hat.
    ** çakmaktan usb şarj aleti
    ** bataryalı usb şarj cihazları çok gerek varmı bilmiyorum telefonun önüne 1 ya da daha fazlada olabilir seri bağlarsak eğer aracın çalışmadığı sürelerde telefonun pil süresini uzatmış oluruz diye düşündüm
    ** Sistemi kurmaya başlayalım iphone araç içinde gizli bir yere yerleştirelim içinde ekstra hiçbir prog olmasın güncelleme vs kapalı olsun GPS açık ve telefon açık kalsın yeter hatta aramalarada kapatabiliriz böylece telefonun şarj süresi uzar ve olası bi durumda donma kapanma gibi sorunlar yaşamamış oluruz. Telefonu çakmak şarj kitiyle aküye bağlayalım burada biraz elektronik işcilik gerekicek şarj cihazını söküp direk bir kabloyla aküye gireceğiz. Ve araya seri olarak usb bataryalı şarj cihazları ekleyebiliriz. İphone kullanılmayacağı için en az 2 gün açık kalır diye düşünüyorum 3şarjlık bir usb şarj aletinden 2adet seri bağlasak 15 gün telefon açık kalabilir hiç şarj olmadan ki zaten araçtan sürekli şarj olacak telefonumuz.
    Şimdi eve gidip pc başında icloud ya da telefonumuzn sistemi neyse ona girip telefonumu bul demek böylece araç nerde anlık izleyebiliriz.

Bilmiyorum kafamdaki tasarım bu ama sizlerin yorumlarıda çok önemli sizce artıları eksileri nelerdir ? Uygulanabilir bir sistemmidir ? Hatta bişiler ekleyip sistemi geliştirebiliriz diye düşünüyorum

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aynı sistem benimde kafamda var fakat şarj olayını çözümlicek bişey bulamadım :S + aküyü söktüklerinde şu kablo neymişki la durumu olucağı için bence bir çözüm olmaz gibi geliyo..(en azından bana..)

benim aklımda 2.bi akü bağlayıp 2aküyüde yüksek güçlü alternatörle beslemek var,bitane 100 yerine 2 tane 45'lik akü gibi diyelim.İlk marş için yüksek ihtimal 45amper yeticeği için diğerinden 12v sürekli tel şarj etme fikri şeklinde düşündüydüm ben tabi sadece düşünce.. : )

olmaz diye birşey yok seninkide gayet mantıklı(bana göre)
    tekniği vardır,yanılıyosundur-rumdur bilemicem fakat böyle işte : )
    - K -

________
    Dr.Ecu

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sarj işi aslında cokta sıkıntı deıl.
    gerekırse telefon pilini cıkart daha buyuk amper degerınde mısal 5000mah degerınde voltajı aynı olan bı batarya yapılabılınır telefonunda ozellıklerı kapatılıp sadece gps acılırsa kı zaten sarjı uzun sure gıdebılır.
    ama ısın kotu tarafı calan adam ulan bunda gps vardır dıyıp aracın sagına soluna bakmasıyla baslıyor .telefonu bulduktan sonra ne sıstem kurarsan kur yalan olucak.
    aslında en guzelı şasenin içine sokucaksın telefonu.yda herneyse.herşeyi gizliceksin.kablo fln olmayacak etrafta ama ordada gps cekermı.yada tel hattı
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

lncdlt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fantazi olabilir ama sunroof un altindaki gunesligin uzerine solar sistem sarj aletlerinden gizlenebilir.telefonda tavan kaplamasi ile tavan arasina saklanirsa sifir sikinti

Adam bunu ayikana kadar zaten arac bulunur

Mesela

BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabaya iphone koymakmı? oo zenginsiniz hacılar

biraz teknolojiyi takip etmeniz lazım
    artık zannettiğiniz gibi pahalı şeyler değil bunlar
    30 doların altında desem?

tek sıkıntı cihaz telefon kartı kullandığından kayıt ettirmeniz lazım
    size konumu mesaj olarak yolluyor
    çok çeşitleri var

ebayda gps tracker, gps tracking, car gps falan yazın bir inceleyin isterseniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede şarj işi sıkıntı değil bahsettiğim bataryalı usb şarj aletleri var ebayde onları seri bağlarsak kabloya çok uzun süre araç çalışmasa bile telefon açık kalır. Kabloyuda kokpitin arkasından bağlarsak tahminimce anlaşılmaz ki zaten hırsızın orayı söküp bakması olasılığı düşük açsa bile o süre içinde aracı bulma şansımız var. Geriye kalan tek problem telefonu gizlemek ama aynı zamandada gps i çekebilcek biyer bulmak. Burada iphone hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mesela kulaklık bağlayınca radyo anteni oluyor telefonlara harici gps alıcısı bağlanabilirse eğer aracın radyo anteni süsü verilebilir diye düşünüyorum.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hırsızlık genelde gece olur.
    arabayı caldın ılk ısın saklarsın yada uzun bı yola cıkarsın mantıklı olan gece olması.
    solar panel bı yerde eksık kalabılır acıkcası.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ebay deki sistemlerde hizmet verdikleri için belirli periyotlarla ücret alındığını biliyorum ama sms li olan ücretsiz olabilir yani sadece içindeki operatörün masrafı olabilir fakat nasıl çalışıyor bilgim yok yani çağrı mı atıcaz cihaza bize konum göndermesi için bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu fikir benimde aklımda ancak arabanın biyerlerinde çalışan bir iPhone olduğu aklıma geldikçe gözüme uyku girmez. 1-2 hafta bekler baktım çalınan yok satarım ben onu :-D

lncdlt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Solar panel sarj etmek icin sadece. Mesela gunduz siz arabayi kullandiginizda telfon sarj olacak , telefon sarjinin 2 gun gittigini varsayarsak zaten o zamana kadar konum tespit edilecek.
    BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.

Bazu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gayet mantıklı. Şarj süresinin 2 gün bile olması bence yeterli. Sonuçta bir aracın çalındığını fark etmek en fazla 8-10 saat sürer sanırım. Oda gece yatıp aracı sabah olduğu yerde göremediğimiz durumlarda. Hadi en fazla 24 saat fark edemeyelim. Akabinde zaten çalan kişi aracı çalıp mekanına götürüp aracı istop etmesinin ardından 2 günlük şarj süresi gayet yeterli.Tek sıkıntı telefonu güzel bir yere montelemek. Ki gps sinyalini rahatlıkla alabilsin. Sonrasında sinyali takip edip polise haber vermek olacak. Poliste müdaheleyi hemen yapar diye tahmin ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de telefon mantıklı biryere gizlenirse çok sağlıklı şekilde çalışır. Şimdi aklıma şöyle bir eksiklik geldi diyelimki araç biz uyanmadan gps çekmicek kapalı biryere sokuldu bu durumda oradan çıksın ve farketmesinler sistemi diye dua etmekten başka bişi kalmıyor. Fakat telefon sürekli log gönderse ve bu bir sistemde kayıtolsa atıyorum 1dk da bir konum gönderse ve biz bunun son 10 dakikasını görsk bile bu bize yeter en azından arabanın en son nerede açıkta olduğunu biliriz ve 1 dk uzaklıkta biyerlerde gizlendiğini düşünebiliriz. Şu an bu kayıt tutma sistemi apple da yok diyebiliyorum. Başka markalarda var mı ya da bunu sağlayan bir uygulama ?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onurakbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de telefon mantıklı biryere gizlenirse çok sağlıklı şekilde çalışır. Şimdi aklıma şöyle bir eksiklik geldi diyelimki araç biz uyanmadan gps çekmicek kapalı biryere sokuldu bu durumda oradan çıksın ve farketmesinler sistemi diye dua etmekten başka bişi kalmıyor. Fakat telefon sürekli log gönderse ve bu bir sistemde kayıtolsa atıyorum 1dk da bir konum gönderse ve biz bunun son 10 dakikasını görsk bile bu bize yeter en azından arabanın en son nerede açıkta olduğunu biliriz ve 1 dk uzaklıkta biyerlerde gizlendiğini düşünebiliriz. Şu an bu kayıt tutma sistemi apple da yok diyebiliyorum. Başka markalarda var mı ya da bunu sağlayan bir uygulama ?
    google maps latitude mu neydi var onda.En son konumu görebiliyosun direk.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar şeyle uğraşana kadar direkt araç takip alsanız daha ucuza geliyor bilmem farkında mısınız ?

Arvento'da çalışıyorum ben, yardımcı olmaya çalışırım.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    New Mini Realtime Spy Car Waterproof GSM GPRS GPS System Tracker Device TK102B | eBay

This tracker is a new product based on the GSM / GPRS
    network and GPS satellite positioning system, It can track and monitor remote
    traget by SMS or internet.Simply insert a GSM sim card into the GPS unit.
    Whenever you call the unit it will respond with the coordinates of its location
    thru a SMS message. You can then use these coordinates on any mapping software
    (for example google earth) which will show where exactly the unit is
    located

http://www.ebay.com/itm/Tracking-Sys...item2a2d04e245

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    misal, free shipping..
    Goome GM901 GPS / GSM / GPS Anti-Tamper Alarm Car Motorcycle Positioning Tracker - Red + Black - Free Shipping - DealExtreme

Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar şeyle uğraşana kadar direkt araç takip alsanız daha ucuza geliyor bilmem farkında mısınız ?

Arvento'da çalışıyorum ben, yardımcı olmaya çalışırım.
    sizde kaç para bu araç takip sistemi_?
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yukarıdaki cihazı alsanız da kullanamazsınız yalnız bilginiz olsun. Aman diyim dikkat edin.

Araç takip alırken zaten %40 cihaza, %60 yazılıma para veriyorsunuz. Bu tarz satılan araç takip cihazları yalnızca cihaz, yazılım yok. Bir de bunu entegre edeceğiniz yazılım almak zorunda kalacaksınız ve 2 gün sonra bir sorun yaşanırsa muhattap olabileceğiniz kimse olmayacak.

Bu arada çalınmaya karşı denmiş ama, çakmaklıktan çekilen kabloyu görüp onu sökmeyecek mi bu hırsız arabaya binince ?

Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizde kaç para bu araç takip sistemi_?

Yurtdışı departmanında olduğumdan TR'ye verilen fiyatlar hakkında kesin bilgim yok. Genelde ben söyleyince yüksek fiyat söylüyorum :P Bir de, bizde farklı cihaz tipleri var. Kullanım amacına göre cihaz tipi ve haliyle fiyatı da değişiyor.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yukarıdaki cihazı alsanız da kullanamazsınız yalnız bilginiz olsun. Aman diyim dikkat edin.

Araç takip alırken zaten %40 cihaza, %60 yazılıma para veriyorsunuz. Bu tarz satılan araç takip cihazları yalnızca cihaz, yazılım yok. Bir de bunu entegre edeceğiniz yazılım almak zorunda kalacaksınız ve 2 gün sonra bir sorun yaşanırsa muhattap olabileceğiniz kimse olmayacak.

Bu arada çalınmaya karşı denmiş ama, çakmaklıktan çekilen kabloyu görüp onu sökmeyecek mi bu hırsız arabaya binince ?
    cd si yazılımı içinde geliyor. manual okudum şimdi. hangi komutlar olduğu nasıl yer bildirdiği vs felan.. sizde kaç para bu cihaz?
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Patron sence bu iş bu kadar kolay olsa biz bu kadar cihaz satabilir miyiz ? Bir de rica ediyorum linkini koyduğun cihazı Googleda bi ara, markayı. Adamlar o kadar profesyonel ki, web siteleri bile yok

Bu cihazlar kripto ile servera bağlanıyor, server üzerinden haberleşmesi vs yapılıyor. Basit bi yazılım yükleyim, oradan bakayım deme şansın maalesef yok. Ofiste ebay açılmadığından bakamıyorum, 37 dolara server yazılımıda mı veriyor ?

Önceki mesajda da dediğim gibi ben yurtdışı departmanında olduğumdan net fiyat bilmiyorum. Ki son kullanıcıya da biz direkt satış yapmıyoruz, bayilerimiz yapıyor. Ama yurtiçinden ortalama bi fiyat öğrenip yazarım diyeceğim de yazamam, hangi cihazı istiyorsun ?
    Bu cihaz derken biz de aynı cihazı satıyormuşuz gibi bi önyargın mı var anlayamadım ama bizim cihazlarımız kendi üretimimiz, TRde üretiliyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)